Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová omáčka

Hodnocení receptu je 5,0 (52×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Bramborovou omáčku již vařily naše babičky, které dokázaly téměř z ničeho nakrmit celou rodinu. Suroviny na tuto omáčku zajisté najdete vždy doma a za pár chvil si již můžete pochutnávat na talíři dobroty.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 528 kJ /
1 321 kcal
Bílkoviny68,52 g
Tuky37,05 g
Vláknina33,80 g
Cholesterol 819 mg
Sodík 418 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy162,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve dáme do osolené vody vařit oloupané, na kostky nakrájené brambory. Vaříme skoro do měkka. Krok 2: Mezitím na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou, trošku opražíme a zalijeme mlékem a vývarem z brambor. Pořádně rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme pokrájenou klobásu, fazole, okurku a necháme vařit asi 10 minut. Krok 3: Poté přidáme uvařené brambory, majoránku, na zjemnění smetanu a nakonec libeček a posekaná vejce. Už jen vše prohřejeme. Kdo nemá rád v omáčce kyselé okurky, může mírně okyselit kapkou octa.

TIP: Kdy nalít smetanu do omáčky - rady a tipy

Zveřejněno 18. 10. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P564

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P564

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Mi tomu říkáme hondolanka osmažíme cibuli na kostky brambory můžeme zlepšit anglickou na kostičky pak podlejeme vodou osolíme ,bobkový list nové koření, necháme dusit .Přilijeme mléko a zahustime zakladkou povaříme. Podáváme s vejcem natvrdo a chlebem .mňam a dobrou chuť. :

Lidunka7: Asi spíš hodolanka ( podle obce Hodolany u Olomouce)...taky ji každá rodina dělá trochu jinak, ale fazole určitě ne, a anglická taky ne - jako uzenina točeňák, Kabanos nebo něco podobného...

Jednou jsem vyzkoušel a vařím tuhle dobrotu často :-) :yes:

Opravdová dobrota. Mňam:yes:

Malířová 5. 1. 2016 09:15
tuto omáčku vařívala moje maminka, když jsem byla dítě, moc mi chutnala a tak mám recept(ona žádný neměla od oka)udělám si moc se na to těším, dík za recept

Mahony:Zajímavá inovace, to by nám taky chutnalo :yes: Díky za zprávu:-K

Výborné, ale malinko jsme to "vylepšili" k chuti naší rodiny a to tak, že jsme přidali pár lžiček nakládaného kopru - v tomto případě je opravdu lepší nakládaný ve sladkokyselém nálevu než čerstvý, páč to pokrm charakteristicky koprově okyselí ! A pokud dáte kopr, je lepší vynechat okurky.:yes:

Jana Pá:Jani super, díky moc za realizaci, jsem moc ráda, že chutnalo a díky za pěkné foto;-):-K

Uvařeno, sice bez fazolí, trošinku upraveno tj. cibulka, klobása, jíška, vývar vč. mléka a hned brambory a pak už jen dochuceno a výsledek je:-p, takže paní Andrejko:yes: a bodík:-D
to volské oko zakrylo celý talíř;-)

Kathinka24:Děkuji, jsem moc ráda, že chutnalo:-K;-)

Opravdu výborná bašta :yes::yes::yes::yes::yes:

Opravdu výborná bašta :yes::yes::yes::yes::yes:

vladi:Vladi, proč kvásek? To nevím, jak by to chutnalo. Nikdy jsem kvásek do omáčky nepřidávala.

:-p:-phned jak jsem si zkoukla tento rcp. tak jsem na tuhle omáčku dostala chuť- hned v týdnu vytvořím!!!- šlo by tam i dát trochu kvásku??- nebo by to zkazilo tu původní chuť?? bodíka posílám:yes: a už slintám.:-D:-D

rebeka:Nadi, super fotečky a díky za pochvalu:-K. Hlavně, že i chlapi byli spokojeni;-)

Andrej, díky moc za recept;-) pochutnali jsme si všichni, chlapi chválili:-8 bohužel, žádné čerstvé bylinky jsem neměla, tak jen sušený libeček + majoránku.. ale i tak to bylo skvělé:yes::yes:
určitě jsem nedělala naposledy:-K
bod jsem dala, dnes jen foto

Pajaja:Ále nezapomněla, vytahovat foťák se ti nechtělo;-). Díky Pavlí:-K, jsem ráda, že vám chutnalo. Je to vděčná rychlovka:-p

Andrejko, o víkendu jsem uvařila tuto omáčku a musím říct, že jsme si moc pochutnali. . . Bohužel jsem zapomněla vyfotit. Takže příště! :-p:yes:+

Helena:Helčo, moc mě těší, že vám chutnalo. Děkuji za vyzkoušení;-):-K

chválíííím,moc dobré,měla sem to v sobě během dvou minut,jak to bylo dobré:yes::-8

Danca: tak, tak:yes::yes: a já už mám, díky vám holky šikovný, jídelníček na příští týden:-D:-D díky za připomenutí.. a spískala to Zdenička:-8:-D:-D:-D:yes::yes::yes:
jo, a ten hrnéček afrikánský taky dojde.. né, že néééé:-D:-D:-D:-D:yes::yes:;-):-p

Zkrátka recept přímo pro mě!:-)
:-KJá to říkám pořád, že uvařit z drahých surovin, stát u sporáku půl dne a potom se vytahovat, jaký jsem skvělý kuchař, to dokáže každý trouba...:-D:-D:-D

Danca:No vidíš, kdo hledá, najde;-) Je moc dobrá, určitě vyzkoušej, hlavně to zas nestojí čerta a je to za chvilku:-))

Andrejko, tak tenhle skvost mi nějak unikl:-(. Přišla jsem na něj až díky "krajanci" od Zdenky, která ho doporučuje právě k bramborové omáčce. A protože jsem bramborovou omáčku nikdy nedělala, hledala jsem ji tady a našla tuto Tvoji. Myslím, že musí být výborná a už ji mám uloženou:-K:yes:

bohdana:Bohdanko, jsem moc ráda, že ti recept přišel vhod a mám radost, že jste si pochutnali:-K:-8 Díky za zprávičku, potěší to;-)

Je uvařeno,dobre a rychle parada:-K:yes::yes:

Kdo potřebujete sdělat velikonoční nadílku vařených vajíček, tak zkuste tuhle omáčku, tam se dobře upotřebí a je to rychlovka;-):-p

Andrejko :-D je ovšem otázkou, KDO ten hrnec tak vymetl :-8 dcera mi zároveň s nálezem hrnce hlásila, že Tygr, náš nejmenší kočičí kluk, byl dnes ráno nějakej divně kulatej a funěl :-D

Hell.:No tak to mám obrovskou radost:-K, že jsem vám takhle přišla k chuti. Moc děkuji za vyzkoušení a manželovi rozumím, stačil se s tím skrýt;-):-D

:yes:Tak. A už mám taky vyzkoušeno!!!Tedy to je ale nebezpečný recept!! :-p Snižuje totiž množství nádobí v domácnosti! Včera odpolko jsem uvařila plný hrnec této dobrůtky k večeři a šla do práce. V noci jsem nevěřícně zírala na prázdný šporák. :-O Hrnec nikde. Ani čistý ani špinavý. Prostě zmizel. :-O
Vypadalo to, že tu omáčku moji miláčci sežr... i s hrncem!! :-8
PS.
Tak hurá!! Hrnec se už prej našel...u manži pod postelí! :-)) Dokonale vylízanej!:-D
Bodík už letěl!

Moc vám všem chci poděkovat:-K:-8, je to velmi rychle připravené chutné a vydatné jídlo

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
bramborova omacka, bramborová omáčka recept, bramborova omacka s vejcem, bramborová máčka, bramborová omáčka s vejci, omáčky k bramborám, recept na bramborovou omáčku, recepty bramborová omáčka, omáčka k bramborám, omacka bramborova, recept bramborova omacka, bramborovamacka, kyselaky, omáčka s bramborem, bramborová omáčka, brambova omačka, bramborováomáčka, top recepty bramborova omacka, bramborová omáčka na kyselo, recept bramborová máčka

Suroviny:
brambory, klobása, vejce, fazole, okurky sterilované, cibule, majoránka, libeček, máslo, mléko, smetana sladká, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu