Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Hodnocení receptu je 4,9 (153×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 969 kJ /
471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájíme nadrobno a v tlakovém hrnci ji na oleji osmahneme. Krok 2: Zaprášíme paprikou, promícháme a jen krátce ji necháme pustit barvu. Přidáme osolené kuře a hned zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené. Krok 3: Vaříme 45 minut. Krok 4: Po otevření hrnce vytáhneme maso a do hrnečku odebereme trochu šťávy na zahuštění a necháme prochladnout. Krok 5: Mezitím obereme kuřecí maso a nakrájíme na kousky. Krok 6: Do odebrané šťávy přidáme smetanu a lžíci mouky a dohladka promícháme. Krok 7: Za stálého míchání vlijeme obsah hrnečku do šťávy a omáčku ještě 20 minut pozvolna povaříme. Krok 8: Pár minut před koncem varu do omáčky vrátíme maso a ještě provaříme.

Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 24. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (219)

Aby v omáčce neplavaly kousky cibule, může se střídavě smažit a dusit. Tedy smažit, než začnou zlátnout rohy, pak zakápnout vývarem a nechat vyvařit, opět smažit a zase zakápnout vývarem...dokud nevznikne zlatavá kašička. Pak přidám kuřecí stehna, osolím, opepřím a posypu paprikou alžičkou gulášového koření. Pak otočím a po minutě zaliji kuřecím vývarem, asi do poloviny výšky kuřete, tu a tam podliji a dusím do změknutí. Pak vyndám maso, až trochu zchladne, oberu ho. Mezitím dodělám omáčku, přiliji zbytek vývaru a vmíchám rozkvedlanou smetanu zakysanku s moukou, míchám. Chvilku provařím a vložím obrané maso i se šťávou, co na talíři zbyla. Jíme s bramborovými knedlíky. Ale zkoušela jsem i těstoviny, dokonce i rýži, i slzovku a světe div se-i škubánky ušoulané v rozpuštěném másle. Fakt bašta.

Mama-mia: autor receptu varí, ako to uvádza. Nemusí to každému chutiť, ani sa to každému nemusí páčiť, samozrejme. Nie je však silné používať výrazy ako "blaf" alebo "zhovadilosť"?

Tak tenhle recept je asi ten nejhorší, co jsem na kuře na paprice viděla! Nevykostene kuře dát do omáčky je zhovadilost! Jak to asi má strávník jíst.? Dále vařit kuře v papinaku je absolutní nesmysl! Já kuře pěkně upeču v troubě na červených sladkých paprikách a cibulce s trochou cukru. Po upečení kuřátko oberu a z kostí ještě připravím vývar. Zeleninu a šťávu z pekáče přepasíruji, zahustim smetanou, sladkou paprikou a případně jíškou. Zkuste a jste o 10 levelů výš než tenhle blaf z papinaku.

<3

anna placha:

anna placha 18. 4. 2017 07:39
ke kureti pri duseni pridejte lzicku kari a lzicku zazvoru dostane super chut nedavat smetanu zahustovat hotovou jiskou smetana zbytecne vse zhmotni a je to nezdrave':-)ú

Tenhle recept je úplně mimo mísu.Hlavně nedělejte cibulku v tlak.hrnci , za 2 min.bude na uhel.Pokud dáte na cibulku maso,tak už omáčku nikdy nepřecedíte a budete v ní mít kousky cibule. Šťávu z omáčky neodebírejte,stačí rozmíchat smetanu s moukou a povařit.

No, on ten postup vůbec vyznívá spíše jako nepodařená reklama na papiňák, že :-D
Před třemi roky (5. 3. 2014 16:43:11) jsem se o recept "otřel" a od té doby se tu neukázal nikdo kompetentní kdo by ho poupravila a doladila k použitelnosti bez přívlastků...:-)

Zobrazit starší odpověď

Já dávám jedině zakysanou smetanu, máme to raději navinulé a ještě přidávám trochu citronové šťávy. Minule jsem to vařila se sladkou smetanou ke šlehání a nedalo se to dochutit.

Recept fajn až na tu zakysanou smetanu tedy ... spíš se hodí sladká, ale to je na každém :) no a 45 minut dělat kuře v tlakáči? to musí být na kaši ... 20 minut bohatě stačí. :-p

Chtela bych prestart slintat, kdyz se divam na tyhle vsechny krasny fotky kurete na paprice. Horsi je to o to, ze jsem na bezlepkove diete a uz si nemuzu doprat kynuty knedlik, snad jenom bezlepkove testoviny. Vsem preju dobrou chut!:-K

hladovahana: doporučuju těstoviny z pohanky, vyrábí je ve mlýně p.Šmajstrla, zasílá i poštou a máte vystaráno:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

hrozně moc my toto jídlo chutná:-)

A jestli místo kuřete použijete vykostěné králičí hřbety tak je úplně jedno jestli smetana nebo zakyska, jestli noky nebo knedlík, vše je výborné:yes:

Dajda: jaké "pravé Maďarské" jídlo?? :-D když už, tak je to recept z rakouska-uherska a dělalo se to ještě třošičku jinak.. :-*

tome, v receptu je dát do trochu šťávy z hrnce a smetanu (+ lžičku mouky), takže to určitě nebude horké:-)

hlavně lidi nedávejte mouku do horké vody, nebo šťávy, to je jedno. a zalévejte alespoň z části vývarem, nebo přidejte kostku.

ivetkalone:naprostý souhlas:yes:

hosta: :yes::yes:

kosta: humus je jiné ale opravdu jiné jídlo;-):-))

Hlavne tam nedavejte zakysanou smetanu, s tou to musi byt peknej humus.nazdar

Kuře na paprice - klasika kterou si každý vaří dle zvyklostí, já omáčku dělám se smetanou na vaření, někdy se šlehačkou jindy jen s plnotučným mlékem podle toho, co mám doma. Se zakysankou jsem tuto ňamku ještě nevařila, ale co není, může být. Myslím, že navzájem se tady napadat kvůli receptu je dětinské...:-S

Tak nevydržím a také zareaguji. Každému chutná něco jiného, ale já do této omáčky dávám sladkou smetanu. Netvrdím, že se zakysanou smetanou to není dobré, nebo lepší, ale už to pro mě není to typické kuře na paprice. A druhá věc ... do omáček dávám maso nejlépe s kostmi, poté oberu maso ještě před podáváním. Kosti dodávají každému jídlu (vývaru) chuť. To platilo a bude platit vždy. Ale jsou to jen mé názory a jen mé chuťe.
A nebuďte tu na sebe hnusní .. možnost komentářů je tu proto, abychom se navzájem obohatili o zkušenosti, tipy a nápady a doladili své kuchařské umění. Nabídněte svůj názor, ale nehaňte ty ostatní, každý má právo se podělit o svůj způsob přípravy. Přeji hezký den ;-)

casino: :-D:-D:-D:-D:yes: Přísahám, že nic překopávat nebudu, na holej pupek ;-) A taky přísahám, že nebudu dávat žádné recepty :-D Ale občas, i když kolikrát zavírám prsty do svěráku abych nereagovala, reagovat budu :-p s tím nic nenadělám, ach jo, taková jsem já, matinko... (mmzl Nitouche):-D:-D:-D

Navir:
"Prostě to má chuť zvířete na smetaně"
Ale nehodláte podobným tvůrčím způsobem překopávat i jinou zavedenou klasiku, že neééé...;-)
Jsem z vás jelen:-D
Umořil jsem daňka a chci ho dělat na smetaně a fffčíl nevím, co napsat do menu...:-8:-)):-D

jarda Kadic: :-D:-D:-D taky možnost, ale nemá to chuť svíčkové :-D Prostě to má chuť zvířete na smetaně. Tím, že se tam přidá zelenina se vlastně současně udělá vývar a nemusí se použít masox (ale samo může, kdo chce);-)

Navir: Anebo : “Kuřecí svíčková“.......:-)):-)) (v případě,že bys to rozfofrovala tyčákem:-)):-))

casino: no a nakonec dávám šlehačku a zovu to kuře (králík) na smetaně a jako nový rcp určitě ne, bylo by to "něco" 100x stejně na smetaně :-D Zrovna v týdnu jsem to dělala, uáááá, boží :-8

...vařil jsem ffčéra stejně, tedy až na drobnost, že paprikou "nezaprašuju" anóbrž zasypávám...

Navir:
Píšete: "...přidám mrkev, celer, petržel, stroužek česneku, pár kuliček pepře celého, nové koření a lístek bobkového listu a lžíci hořčice."
A jak potom takové jídlo zovete, he?:-D No, některé matadorky by to šouply na TOP jako nový rcp...;-)

Dělám podle tohoto receptu a je výborná,jen přidávám masox a pro barvu kápnu u hotové majdy trošku kečupu a dochutím dle potřeby:-))možná tu budu ted terčem,ale každý dělá jak mu chutná:))

kostkova Lenka 8. 2. 2015 21:26
Muj pritel ji varil poprvi a byla vyborna je sikovnej:-))

Dajda: Dostať aj vynikajúcu paprikovú pastu z Maďarska nepálivú, zo sladkej papriky. Je veľmi lahodná. ;-)

Navir: Já mám paprikovou pastu z Maďarska, ale musím s ní zacházet jen velmi opatrně, máme tedy asi jemné jazýčky a pálivá jídla nemusíme ;-(. Takový malý jemný štrych stačí, takže pasty dávám skutečně jen na špičku kávové lžičky. :-D

Dajda: :-) A potom to masíčko (někdy dělám z králíka) vyndám, omáčku přepasíruju, masíčko odkostím, kostičky ožužlám, maso dám do omajdy, boha jeho, to je takováááá dobrota :-p:yes: Jo, a pro naše plechové huby přidávám doma pěstovanou feferonku, ale to nedoporučuji jemným jazýčkům :-D

Navir: Já jsem se naučila dělat kuře na paprice podle TV Paprika čili pravé maďarské. Navíc se k cibulovému základu přidává česnek a nakrájené rajče a bílá slovenská paprika. provaří se, přidá se koření paprika (může být i troška pálivé) a pak se vloží kousky kuřete, samozřejmě i s kostmi (nejraději mám paličky). Když je maso měkké, tak se vyndá, šťáva se rozmixuje a přidá se hustá kysaná smetana, žádná mouka. Co jsem zkusila tento recept, tak žádný jiný nedělám. A jako přílohu samozřejmě noky, vždyť je to maďarské jídlo. Ve srovnání s uvedeným receptem je tam česnek, rajče a paprika a chybí mouka.

Jestli mohu doporučit, tak jakmile zaliju kuře vodou, přidám mrkev, celer, petržel, stroužek česneku, pár kuliček pepře celého, nové koření a lístek bobkového listu a lžíci hořčice. Tím současně dodám omáčce grády, které nahrazují dochucovadla. :-) Ale nikomu nenutím ;-)

1206Luccy:
Můžete:-)
Pokud to nejíte postudenu:-) (znám i takové, co si chodí přikrádat do lednice) tak do teplé, rozmíchané omáčky přidejte smetanu:yes:
Ale mám odzkoušeno, že když v domě není zakysanka či jiná smetana k nalezení, tak při podávání prohodím, že jsem měl málo smetany :-8 a mančaft to slupne se stejnou chutí jako by tam to vylepšovadlo bylo:-D
Tímto samozřejmě netvrdím, že se smetanou to není lepší.

Muzete mi poradit,kdyz jsem zapomela na smetanu a uz mam zahustenou a skoro vychladlou omacku,muzu to jeste napravit a smetanu dolit?:-8

Bobina77: Milá paní, jen kdyby jste věděla jak se vaří ve kvalitní restauraci a ve všech restauračních zařízeních tak byste si nikdy nic nedala. Mimochodem pokud má kvalitní restaurace nabídnout kvalitní pokrmy, měl by se řídit aspon trochu nějakýma normama. Jestli víte co to znamená. Jinak receptury teplých pokrmů zná každý vyučený kuchař, servírka nebo člověk, který studoval restaurační provoz. Domnívám se, že v receptuře č.17002 Kuře na paprice se uvádí kuře celé, které se pouze naporcuje a vaří se s kostma. Když píšete kosti fuj!!! Tak má otázka na Vás zní vývar také vaříte z kuřecích prsou nebo vykostěných stehen? To nemuže být pořádně silný vývar ale voda plná hnusných náhražek a E a dalšího bordelu. :-D

...nečetl jsem všechno, ale i tak mi připadá, že jste tady málem rozpoutali třetí světovou válku:-//:-).
Podle mých zkušeností, když dusím dvě čtvrky a dvě křídla s kostmi, tak šťáva má daleko lepší chuť a hodnotu (Kuřecí vývar dělám také z kostry a křídel).Když je maso měkké, nechám ho vystydnout, mezi tím zahustím omáčku smetanou s mlékem a moukou(vařím 20min.). Oberu maso a dám už jen do omáčky prohřát. Obírání masa na talíři při jídle mi příjde nepratické.
...tak jsem si tady taky přihřál polívčičku:-D

Náš rodinný recept je takový, že jej dělame z kuřecích stehen s kostí(jídlo má potom lepší chuť). Stehna zbavíme kůže, to proto, že pod kuře zpěníme trošku slaninky, pak přidám cibulku, tu někdy nedávám vůbec, nebo třeba nedám slaninu. Sladkou papriku dávám úplně nakonec a to tak, že dám půl hrnku vody a do něj cca 2 lžíce mouky + cca 1 lžíce papriky, rozkvedlám naliju do omáčky a přileju plnotučné mléko. Povařím cca 10 min. Kdo u mě nebo u maminky tohle jedl, moc si to chválil. Máme rádi s těstovinami, nebo knedlíkem.:-)

Annabel: pekne receno! :yes::-)

hosta: Já osobně ho dělám v papiňáku,ale od doby,kdy začne “syčet “maximálně 30 minut,pak nechám dojít,ať spadne pojistka.Maso po této době jde samo od kostí,proto procedim a zahustim.Přebrané maso pak vrátím do omáčky;-)

casino: nerada:-)) ti dávám za pravdu a to hned dvakrát. Kuře na paprice dělat v tlakovém hrnci je opravdu zbytečné. Za stejnou dobu je DUŠENÉ i bez papiňáku:-)). Doporučila bych dochutit špetičkou muškátového oříšku:-)

"Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené. Vaříme 45 minut,..."
************
No, nevím. Už leta v tom ďáblově vynálezu nevařím, ale vařit v TLAKÁČI kuře 45 minut? No nevím...:-// ...možná pro bezzubé jedince:-))
*****
Níže se tu kde kdo naváží do autor: Forleni (neregistrovaný/á)
ale ona jediná maso DUSÍ a ne že VAŘÍ (vloženo: 27.08.2012 10:47:26) A že je mezi dušením a vařením rozdíl, o tom snad netřeba diskutovat, že?:-D

Já se teda nestačím divit, kvůli čemu všemu jsou lidi schopný se hádat :-O Moje maminka třeba dělá kuře na paprice bez kostí a ze sladký smetany, u nás se zase dělá s kostma ze zakysaný smetany, protože přítel je tak z domova zvyklej. Nemám dojem, že by jedno nebo druhý bylo nějakej hnus, jak se tady od některých dovídám. Každej ať si to dělá jak má rád a že nějaká Jarmila z Horní Dolní má pocit, že její recept je jedinej správnej a všecko ostatní je špatně, tak ať si to dělá podle sebe dál a nechá si svoje omezený názory pro sebe :-))(Nic proti nikomu, ale pokud mi nějakej recept nesedí, tak si prostě najdu jinej a nebudu tu vyvolávat konflikty, jsou důležitější věci v životě... a navíc, jak by to vaření vypadalo kdyby se pořád každej striktně držel starých receptů a nehledal nové varianty :-K:-) )

Dělala jsem dnes po dlouhé době.. Se zakysanou smetanou a je to vynikající:-))

Forleni: Já musím říct, že u nás se kuře na paprice dělá úplně stejně. Ačkoliv z celého kuřete - prostě vybereme to maso bez kostí a zbytek upečeme apod.

:-D Bobina je nějaká chytrá a nic o vaření podle mého neví kdyby ano nemohla by vypustit z pusy takový h...o jako vypustila . Pochybuju že někdo z jejích známých nebo z rodiny dělá v nějaké vyhlášené restauraci . To spíš sázím na to že se snažila být jen chytrá a nějak se jí to nepovedlo :-D
Jinak podle tohoto receptu vařím pokaždé a bomba :-K

Krásnou neděli ... tak jí alepspoň prožiju s dobrou náladou ... strašně jsem se totiž pobavila nad komentáři "forleni" a "bobina77" :-D Klást na srdce zdejším, ať už profi, nebo kuchařům z lásky k vaření, že se vaří přece pouze ze "SYROVÉHO" masa a že pouze Kunínská smetana v KELÍMKU není trvanlivá a je tudíž dobrá ... no prostě no comment :-D no a vykládat, že špičkové restaurace nikdy nedají na talíř hostům maso s kostí ... tohle mi v restauraci udělat, tak já vykostím toho kuchaře :-D Samozřejmě spousta lidí to tak doma dělá třeba kvůli malým dětem, nebo prostě proto, že to tak milují, ale tu VYHLÁŠENOU ŠPIČKOVOU RESTAURACI příbuzného bobiny77 bych vzala velkým obloukem ... nerada bych měla na talíři totiž nakrájeného něco jiného než kuře ;-) :-D

Dobrej recept, kuře na paprice jsem dělala v sobotu poprvé a moc se povedlo a chutnalo :-) jen jsem místo zakysané smetany dala normální, ale výborný :-):-):-):-) bála jsem se toho,ale jednoduchý a dobrý :-) :yes:

mé první kuře na paprice - dle tohoto receptu :) i když se u nás doma dělá chuťově úplně jiné, bylo to moc dobré :-p a udělám znovu :-D

Dneska jsem uvařila kuře na paprice dle svého receptu, ale ze zdejších se nejvíc podobá Vašemu, tak jsem si dovolila přidat fotky :-)

Já dávám do omáčky místo zakysanky podmáslí a má to tu správnou kyselost,nepřislazuji,nepřikyseluji,dávám na dochucení trošku vegety ,přiměřeně a to nám chutná nejvíc.A samozřejmně všechny ostatní ingredience.

Zkusila jsem dát zakysanou smetanu místo sladké a v omáčce mi to udělalo takové bílé cucky :-( Čím to?

Tak mám pocit,že někdo asi neumí číst.V závěru postupu se píše:Rozkvedláme s ní smetanu se lžící mouky, opatrně vmícháme zpět a
chvíli povaříme. -----------

:-!

Katka: Pouziti mouky mate vysvetlene v posledni vete postupu.

Vůbec mě netrápí jaká smetana, at si jí tam každý dá podle chuti. Dohady stylu, zda do kuřete na paprice smetana patří nebo ne. Taky nemístné. Spíš by mne zajímalo, kam se poděla ta mouka co je napsaná v ingrediencích.. Myslela jsem, že je na zahuštění. Ale v postupu jsem to nenašla.. Kdyby jste lidi měli aspon normální dotazy... :no:

Já se nestačím divit, takový tradiční recept a co je zde komentářů.

Pavel: Pavliku, Pavliku,ty si z nás utahuješ,přiznej se!Kuře na smetaně bez smetany?To mě hlava nebere:-O:-O:-D:-D:-D

Já bud dělám kuře na smetaně a nebo na paprice tak že do toho smetanu nedávám vúbec a je to výborný.Dávám jen kuřecí bujon vývar z kuřete a koření.Mám totiž po smetaně potíže.:-))

To jsou mi dohady. Já pro jistotu udělala 2 kastrůlky omáčky každou s jinou smetanou, protože stejně jako u svíčkové se naše rodina hádá kdo chce sladkou a kdo kysanou. Tak jsem maso vylovila, omáčku rozdělila na 2 kastrůlky, dohustila moukou a zalila smetanama. Fandila jsem sladké smetaně (protože svíčkovou prostě s kysanou nemám ráda), ale kuře na paprice překvapivě lépe dopadlo se zakysanou !!! Má to šmak a jemný ocásek. Žádná hrůza a nemožnost jak se tady furt řeší. Prostě zkuste poprvé obě a vyberte si až ochutnáte. Bez předsudků ! My se s manželem shodnuli chutí na té zakysané. Naopak tu svíčkovou dělám pořád na 2 krát. Sobě sladkou, manželovi kysanou. Ani jeden z nás nechce přistoupit na chuť toho druhého. Prostě každý má jiné chutě. Asi podle toho jak ji poprvé ochutnal ve školní jídelně nebo hospodě.

Je doopravdy zajímavé, jak jsme odlišní :) Jsem asi přeci jen mlsnější a tím pádem jsem nasládlou chuť postrádala :)

Eva (neregistrovaný/á): tak já zásadně s kysanou smetanou.:-D Máme rádi tu jemnou navinulou chuť kysané smetany a cukr nedávám. Takže 100 lidí, 100 chutí. To si člověk nevybere. Musí vařit podle své chuti;-)

Přátelé, tak se zakysanou smetanou v žádném případě... Jedině v případě, že celou omáčku následně osladíte. Mnohem jednodušší je celý recept udělat s klasickou smetanou na vaření, výsledek je velmi dobrý.

Dělám tento recept roky ,"paprikáš"bratislavsky- teda kuře na paprice vždy s kostí!
Maso opeču na oleji a na cibulce a stáhnu z ohně. Přidám papriku ,pořádně promíchám zaleju
vodou a dám zpátky na sporák ,jinak vám paprika zhořkne.
Měkké maso vyberu vykostím dodělám - tedy zahustím omáčku .Obrané maso dám zpátky a prohřeju do zhoustnutí! Dělám paprikáš i z bažanta podávám s haluškama !Nevařím nikdy v papiňáku ! Myslím,že 45 minut v papiňáku je moc, a maso se rozpadne! Kyselá nebo sladká smetana ,jaká komu chutná ,ale dávám přednost kyselá na kuře ,sladká bažant!:-K
Do omáčky pod bažanta ještě dávám 3 kuličky nového koření :-p

forleni

Pardon ne na paní Kateřinu,ale na Floreni,omyl omlouvám se :-)

Kateřina:

Na to,že jsi tak mladá máš plnou h..u keců a na nesprávném místě:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:no:

Mňamka,mohu doporučit,výbornéééééééééééééééé :-):yes::-D

:-* Dobrý den,všem. Dnes jsem vařila a výborné, Akorát jsem nevařila,ale hodila do horkovzdušné trouby a použila sladkou smetanu. Ňamka.děkuji.:-K

Alexiss:citronovou šťávu dávala i moje babička...hlavně do svíčkové:-p

Alexiss:

Kateřina: Dávám i citronovou šťávu,objevila jsem to kdysi ve 150 let staré kuchařce. Nemá to chybu,omáčku to úžasně "zvedne". :-)

Kateřina 10. 2. 2013 09:46
forleni:Kde jste přišla na to že ze zakysanou to bude bude nakyslé a nedobré?Moje maminka to tak dělá mých celý 23 let života a vždy je to vyníkající!!!!:-!:-!:-!

nechapu proc tady kazdy kritizuje to cemu vubec nerozumi. na omacku vzdycky se vari maso s kosti. pak ten vyvar ma vetsi silu a ziviny. a to nemusim byt vyucena kucharka abych to vedela. tohle je prece zaklad vyreni. a tahle omacka je vyborna :yes::yes::yes:

Máte problém se zahušťováním moukou? U nás v rodině to děláme tak,že si opražíme na sucho (bez tuku)větší množství mouky,jen chvíli,nesmí být nahnědlá a když vystydne,dáme do sklenice a uzavřeme víčkem.Kdykoliv potřebuji,mám ji připravenou,odeberu kolik potřebuji a rozmíchám s vodou.Občas tam mám hrudky,ale to nevadí,protože ji přecedím a přidávám do omáčky postupně kolik potřebuji.Musíte při zahušťování omáčku stále míchat.Někdy ještě do omáčky přidám kousek másla,třeba do rajské,ale většinou to není potřeba,když smažíte jako základ cibulku na oleji.Je to vyzkoušené,rychlé.Tak to dělám i s kuřetem na paprice a smetanu nebo šlehačku tam naleju nakonec a chvíli povařím.Snad jsem někomu pomohla dobrou radou,milé kuchařky.

pokaždé vařím dle tohoto receptu. Dnes jsem ale neměla zakys.smetanu,tak jsem místo ní dala dvě smetany a jednu smetanu ke šlehání. Nemělo to chybu!!! Manžel jen mlaskal a chválil:-8

Forleni:Paní opravdu neví jak se vaří.....

Forleni:

Právě vařím a už teď se mi zbíhají sliny, tak dám pak vědět jaké mělo jidlo úspěch :-)) Mám moc ráda tyto stránky a dost často podle nich vařím i peču :-))
Výborný recet chválil manžel i syn :-D Jen jsem omáčku ještě zahustila hotovou tmavou jíškou a opravdu boma:yes:

Super jednoduchej recept :-) Přítel si nemohl vynachválit .Přidala sme si dvě chilli papričky a bylo to luxusní:yes::-8

Tak zrovna varim - tak trochu od kazdeho z vasich napadu trochu :-). Uz to tady voni! :-) Tak jsem zvedava! Mimochodem - nekdo si tady stezuje, ze ta smetana musi byt sladka! No, protoze ta je tady temer nedostupna, tak ja dam kyslou! ;-)

Dámy, pokud se vám na tom něco nelíbí, tak si to vařte podle sebe, ale jen tak přijít a zkritizovat umí každá nula. A mimochodem, tykání na internetu není žádný společenský prohřešek, ať už jsme si na písečku hrály nebo ne ;-)
Abych nebyla úplně OT, na omáčku se zítra chystám, akorát do toho nakrájím asi kuřecí prsa, máme toho doma hromadu a kupovat jiné části mi přijde zbytečné :-) Ještě domácí knedlíček a bude to určitě mňamka :-)

Zrovna ho dělám tak jsem zvědavá jak to dopadne,ale už krásně voní tak to bude určo labužo :D

Vaclav Fronek: Jak svojí pravdu, Václave? Vždyť píšu, že to jíme taky obrané a vrácené do omáčky...:-O Nakonec to je vidět i na mojí fotce.;-)

Já dělám kuře na paprice tak,že uvařím kuře se zeleninou a kořením,co se dává do klasického vývaru.Část vývaru použiju na polévku a zbytek na omáčku.Na oleji opražím cibulku,zasypu ml.paprikou,moukou,opražím a zaleju vychladlým vývarem,popř.ještě mlékem.Nechám provařit cca 15 minut,ochutím a zjemním smetanou.Maso oberu,nakrájím na malé kousky a vložím do omáčky.Není to sice recept podle norem,ale nám tak chutná a myslím,že je i docela hospodárný.Máte polévku,omáčku a když omáčky uvaříte dost,můžete i z menšího kuřete udělat klidně 6 porcí.Když maso nakrájíte na malé kousky,tak nějak opticky nabyde na objemu.

Eliza:Asi máš svoji pravdu. U nás ale do omajdy vracíme co možná obrané , co největší kusy. Asi je to hrůza, ale já tuto papriku jím lžící z hlubokého talíře a jen si chrochtám. Moje žena je omáčková královna a když udělá jakoukoliv je to omajda pro krále , zkrátka HOGO FOGO. +bodík 58 . To není nikdy pozdě.

Přetřásání tohoto pokrmu ve mě vyvolalo chuť ho zase jednou uvařit.:yes: Dělám ho podle svojí babičky, tudíž podle receptur a norem teplých pokrmů. V původní receptuře je samozřejmostí, že se porce dušeného kuřecího masa i s kostmi přelijí smetanovo-paprikovou omáčkou. Po zkušenostech, kdy mi na talířích zbývaly neobrané kosti, nejsem líná a v příhodné fázi maso vykostím a vrátím do omáčky. Tak se ovšem chovám doma - jako kuchař v restauraci bych určitě nepodávala obrané maso, ale nechala bych tuto "práci" hostům, kteří si bezpochyby zaslouží vědět, co jí a na které části kuřete se to nachází.

Forleni - když jsi vyučená kuchařka, tak jistě znáš Receptury teplých pokrmů. Ani tam se nepíše nic o tom, že by se syrové maso mělo vykostit :-p

Bobina77 - co myslíte, že je jednodušší ? Vykostit syrové maso nebo obrat kosti z již uvařeného ? Nehledě na to, že i z kostí se při přípravě do pokrmu vyvaří nějaké látky (vývary z kostí apod.). Myslíte si, že Váš švagr v té vyhlášené restauraci to kuře obírá za syrova ?:-*

Já taky nemám ráda v této omáčce kosti a kůži - a proto než omáčku zahustím, maso vyjmu, oberu, omáčku zahustím, povařím a pak přecedím na maso. Člověk si holt musí umět poradit :-D

Kosmonaut 29. 8. 2012 07:49
Co to tu placate ste akorat rozmazleny dobou moje babicka a jeji babicka a tak dale fakt nemeli zapotrebi vykostovat kure co je to za blbost s kosti s kuzi proste kure

Frantiska:zdieľam tvoj názor. A udivuje ma trochu tvrdé presadzovanie svojho názoru niektorých užívateľov. Vrátane "pasenia husí".

no a ja zase ve vsech receptech na dusenou drubez a i kucharkach cetla, ze delat jedine s kosti ... a nejen v ceskych, tady je priklad https://www.google.cz/search?q=Coq+au+vin&hl=cs&pr...

a poznamka ja teda kure umim jist priborem, byla jsem presvedcena, ze to patri k zakladnim navykum, takze dekuji za informaci ze uz se to v rodinach a skolkach neuci

Tak s kostmi je to opravdu hnus jak zde píše Forleni. Správně se to dělá bez kostí, v žádné kvalitnější restauraci Vám tohle jídlo takhle nepřipraví. Můj švagr vaří v jedné vyhlášené restauraci a tohle by svým hostům na stůl nikdy nedal. Vždyť to kuře se nedá ani obrat - příborem to neoberete dostatečně a chcete se máchat rukama v omáčce, to opravdu nedává smysl. Takže Forleni má pravdu a je vidět že je opravdu vyučená kuchařka. Sice použila trochu ostřejší výrazy ale v tom hlavním má pravdu. A mě osobně se také nelíbí když mi zde někdo tyká. Já jsem s vámi tzv. husy nepásla a tak také nikomu netykám.

Asi bych neměla, ale vsunu se sem. :-8 Já také kuře na paprice vařím s kostmi, tak jak je uvedeno v receptu. Drůbeží vždy s kostmi, jiné, např. telecí na kostičky bez kostí :-D . A tady se tyká obecně, takže Špagetka netyká z neslušnosti. Už jsem také byla poučena a tak tykám dle libosti ;-). :-K

Forleni:taky ti přeju hezký den:-K:-K:-K:-K

Forleni: a jak víš, že nejsem vyučená kuchařka? :-D:-D:-D
Navíc nikdo tu nikoho neuráží, jo kritizovat může, ale jako vyučená,vol slušnou slovní zásobu

Veronika:Určitě se dají použít kuřecí prsa, kuřecí vykoštěné stehenní řízky - jsou šťavnatější než prsa,kuřecí filátka popř. krůtí maso.Je to určitě lepší než s kostmi a chytne to tu správnou chuť. Zkuste to. :yes:

lolittka:To je snad jasný, ze zakysanou to bude nakyslé a nebude to dobré, patří tam jenom sladká smetana!

spagetka:Na rozdíl od tebe jsem vyučená kuchařka a vím že v žádné dobré restauraci by nepodali zákazníkovi tento humus - maso opatlané od omáčky.To je specialita restaurací 4 cenové a některých rodin. Ale správně to má být bez kostí a ze syrového masa.

Jitka:Pokud smetena zhrudkovatí je to tím že byla zřejmě trvanlivá a nebo nějaká s prodlouženou trvanlivostí. Já používám jedině klasickou, ne trvanlivou a jedině Kunín ve žlutém kelímku. Ta nehrudkovatí a je dobrá. A co se chutí týče, nejlepší je omáčku dělat z čistého syrového maso, na oleji zpěnit cibulku, přidat nakrájené a omyté maso a pak když se orestuje zaprášit ho hned červenou paprikou a hned podlít vodou a by paprika nezhořkla a pak dusit dokud maso nezměkne. Potom přidat polovinu smetany, sůl, trochu pepře, a pak zahustit zbytkem smetany ve kterém jsme rozšlehali hladkou mouku. Nechat ještě povaři aby se vytratila chuť mouky a můžeme servírovat. Pokud se totiž maso dusí v paprice hned od počátku, chytne právě tu správnou chuť. Právě pokud to děláte na humusácký způsob i s kostmi tak to nechytne tu správnou paprikovou chuť - je to prostě jen maso opatlané od paprikové omáčky.:-(

Forleni: ještě jsem neslyšela, kolik že kuře má kostí, že se nedá jíst... Když to neumíš, jdi za jinými recepty, pááááááááá:-D:-D:-D:-D

jarda kadic 19. 8. 2012 06:59
Jitka: Asi jsi tu smetanu měla studenou z lednice.Já tam dávám smetana na vaření, nechám si jí na lince ,aby měla pokojovou teplotu.Jo, a přidávám tam drceny kmin, mě to s ním chutná, holt kolik papul, tolik chuti.jarda.jarda.49@gmail.com

Dnes jsem dělala tento recept a vůbec se mi to nepovedlo,zakysaná smetana zhrudkovatěla a navíc to nemělo moc chuť. ;-(

:-) Právě dělám recept na králíka, tak jsme zvědavá:yes:

Veronique 13. 8. 2012 15:04
Recept jsem dělala poprvé a povedl se,jsem nadšená... :-K :-)

...dovolím si odpovědět...Veroniko, když místo půlky kuřete použiješ dvě kuřecí prsa a zbytek podle receptu, nemůžeš nic pokazit...;-)...ať se povede a dej vědět jak chutnalo :-)

Dobrý den, chci se jen zeptat, jestli bych udělala kuře na paprice dle. vašeho receptu, ale nechtěla bych dělat celé maso, ale jen kuřecí kousky, nudličky, kostičky. Kolik řízků, prs, bych měla na recept použít ?? A jaký by byl postup ??

Děkuji moc za odpověď.

Skvělý recept, bylo to výborné! :-)

Děkuji Vám za recept. Bylo to famózní! Manžel si moc pochutnal...:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kuře na paprice, kuře na paprice, kuře na paprice recept, kuře na paprice recept, kuřecí na paprice, recept kuře na paprice, recept kuře na paprice, kuře na paprice se smetanou, recepty kure na paprice, recepty kuře na paprice, recept na kuře na paprice, recept na kuře na paprice, kuře na paprice pro děti, kuře na paprice v papiňáku, na paprice, kuře na papryce, top recepty kuře na paprice, kure na parice, kure na paprice recepty, kuře na paprice recepty

Suroviny:
kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu