Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hujerovy sendvičové placičky.. mák, švestky a... tak

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 7 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 498 kJ /
836 kcal
Bílkoviny27,20 g
Tuky12,74 g
Vláknina16,75 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 187 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy144,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nastrouháme je na hrubé nudličky. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, lžičku cukru a špetku soli a dobře promícháme. Krok 2: Na pánev nebo lívanečník dáme trochu oleje, rozpálíme jej a lžící klademe malé hromádky, které rozplácneme a pozvolna smažíme do světlé barvy (aby nebyly zcela dopečené). Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, polovinu bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Nahoru ještě zasypeme skořicovým cukrem. Krok 3: Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a bramboráčky upečeme dozlatova. To trvá cca 30 až 40 minut. Záleží, jakého, pardon, jakou, máte troubu :-) Krok 4: Hotové bramboráčky bez švestky potřeme švestkovými povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a ihned podáváme.

Zveřejněno 3. 9. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Prostři cz, mnou upraveno.

Nemaje lívanečník:-(, tak to vypadá, jak to vypadá.. ale špatné to není:-)

Dobrou, sladkou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNZR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNZR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Hujer, meteleskum bleskum!!!:-D Super, nádhera...:yes:

Krásné Hujerovy sendviče:-p:-p+16

:-p krásný recept, určitě vyzkouším:yes::-K

Ja som tiež Hujerová, ale toto nepoznám...:-O

no co na tu mňamku říct - snad, že určitě zmizely "metelesku blesku":yes::-D

:-K+14:-p:yes:

rebeka: hej, podobný je pouze jako bramborák nasladko, ale jiná příprava, jiná náplň:-), takže fotka u mého by nic nevyřešila.
Oba recepty mohou být dobrou inspirací pro ostatní (pro mne ten Tvůj určitě;-)):-K

jahoda: ale proč bych ho měla odtraňovat:-? je podobný, a to tak, že celkem dost;-) na rozdíl od jiných, které tu někdy někdo bezhlavě přidává:-S
já ti moc děkuju:-K a omlouvám se, mohla jsem jen přidat foto, ale já ten tvůj nenašla.. a to jsem se fakt snařila:-8

rebeka: Rebí, dovolila jsem si přidat do podobných moje bramboráčky "nasladko", ale klidně je odstraň, absolutně mi to nevadí;-)
Dala jsem je proto, že já je dělám často, je to příjemná změna, ale s mákem nebo povidly ještě nebyly:-p - na to se těším.
Za osvědčenou dobrotu :yes:13:-K

:-p:-p:-p:yes:

Hujerová jo :-? :-D:-D:-D:yes:

:-O:-p:-*:yes:

:-O:-O krása, smekám:-p:-p

:yes:to je hotová gala show..:-O:-O:-O:-K:-K:-K

Bože:-!:-!:-K:-K to je Hujerovic krásy a chutí takto před večerem:-*:-O:-O a to je Rébinka po noční:-K:-D:-D co pak bude, až bude mít volno:-D:-D
Já mám taky povidla řídká;-) ale nevadí;-) rodina si s nimi poradí:-D:-D

Júúúúva, no to je paráda.Vypadá to perfektně Nadi. Moc se mi to líbí:-!:-! A zrovna mě honí mlsná:-p:yes::yes::-K;-)

1974andrea: SZ, ju;-):-?

chocolate: dobrá tedy.. až pojedu za synkem, stavím se i k tobě.. dáme řeč a budem spolu péct:-8:-D;-):yes:

rebeka::-D
Jinak já lívanečník mám, takže pokud máš chuť, tak si přijeď udělat ke mně repete..:-)).Ať to nedejbože nezapomeneš.

rebeka:Jo, dělala, ty pečený v trobě, ale mám je dost řídký:-//, chuťově dobrý, ale řídký a ne tak tmavý. Asi jsem je málo upekla:-((

chocolate::-D:-D jsme holt ve stejném gangu:-8:-D

1974andrea: a kde jsou vidět:-O:-? jo, moje milá.. a dělalas je podle yanull;-):-? tam je hustota, kvalita atd zaručena.. o chuti nemluvě;-):yes::yes: a já už vím, kde.. na fotce:-!:-D to jsem ale blesk, coo:-?:-D:-D
holky, díky:-K

:-O:-O:-Otak teda to je nápad:yes::yes::yes:

:-O Co toto zasejc jééé:-O A jak to, že ta povidla máš taková hustá a já nééé?:-// No pěkný to máš, jak jinak, ty mlsná tlamičko:-D

Já bych klidně řekla i Hrubínovy, veršuješ jako profík.
Švestky a mák mám ráda, jenže co já taky nemám ráda, že...:-D

Super receptík:-p;-)švestičky jsem si dovolil:-D:yes:tak já bych si taky dovolila jednu placičku ochutnat:-p:yes:

Tématické fráze:
sendvičové recepty, švestkové placičky, švestky recepty, svestky s makem, bramborák s mákem, švestky brambory, švestky a mák, švestky s bramborama, mák naslano, hujerovy dobroty, proc se mak deli od testa v babovce, senvičove recepty, jak uvarit mak, babicovy dobroty recepty švestky, recept na sendvičovou placky, recept svestky s makem, švestky a mák recept, bramborák se švestkami nasladko, švestky naslano, svestky s makem bez mouky

Suroviny:
brambory, švestky, povidla švestková, mák mletý, cukr moučkový, vejce, mouka hladká, cukr krupice, sůl, olej, cukr skořice

Přidat fotografie receptu