Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 416 kJ / 3 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 269,17 g |
| Tuky | 138,06 g |
| Vláknina | 66,15 g |
| Cholesterol | 4,17 g |
| Sodík | 6,97 g |
| Sůl | 16,22 g |
| Sacharidy | 314,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěné a pokrájené houby, prolisovaný česnek, syrová vejce, čerstvou majoránku, medvědí česnek a koření.
Krok 2: Vše řádně promícháme a hmotu rozdělíme na dvě části.
Krok 3: Do jednoho rukávce přidáme ještě sušenou chilli papričku, abychom měli jednu šišku tlačenky pikantnější a druhou méně ostrou.
Krok 4: Poté plníme tlačenku do fóliového rukávce na tlačenky, který z obou stran zavážeme provázkem.
Krok 5: Rukávce s tlačenkou ponoříme do studené vody, kterou jsme před tím osolili a pomalu vaříme vše asi po dobu 35 minut.
Krok 6: Vychladlou tlačenku v rukávu propícháme tam, kde je vzduch, aby se nám pak nedrobila a řádně zatížíme něčím těžkým, tím ji i dobře stlačíme.
Krok 7: Na 12-15 hodin vše dáme do lednice.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Zveřejněno 6. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLj7
Moje poznámka
"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLj7
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 5 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 5 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 5 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 10 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 1 hodinou
Vajíčka z trouby
Sahula před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 2 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 3 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 3 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 5 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 5 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty z hub,
portabella,
jak dlouho skladovat houby v lednici,
houba portabella,
houby portabella,
portabella recepty,
houbové recepty,
recepty houby a jatra,
portabella recept,
portabela,
žampiony portabella,
houby portabella recept,
recepty na houby,
žampiony portabella recepty,
jatra na houbach,
recept portabella,
portabela recepty,
houby portabela,
houba delikatesa,
rizoto s králičími játry
Suroviny:
játra kachní,
játra krůtí,
játra kuřecí,
houby,
šunka od kosti,
bok česnekový,
vejce,
vejce,
česnek český,
sádlo,
koření gyros,
česnek sušený medvědí,
bylinky,
majoránka,
pórek,
chilli,
rohlík
Komentáře (43)
Jen mám takový dotaz