Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí čtvrtky s vepřovou plecí a paprikami na Adžice

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 1

~6

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 433 kJ /
820 kcal
Bílkoviny91,08 g
Tuky18,37 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 7,06 g
Sůl17,40 g
Sacharidy66,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtvrtky z vnitřní strany na kost vypreparujeme(viz. foto), plec nakrájíme na dvoucm plátky a naklepeme. Krok 2: Papriky rozčtvrtíme a vyčistíme. Krok 3: Maso vložíme do přiměřené misky, posypeme ze všech stran Adžikou, pomažeme rajčesnekovou směsí, polijeme olejem (můžeme dát i odležet) a rozložíme na pomaštěný plech(čtvrtky kůží dolu) a proklademe osminkami cibule. Krok 4: Troubu mezitím rozpálíme na 250°C a vrazíme tam obložený plech na ~10min. až kraje masa začnou hnědnout. Krok 5: Poté plech vyjmeme, maso podlijeme asi 1a1/2 šálkem vařící vody, přidáme papriky vnitřkem nahoru, přikryjeme dvěma pásy alobalu, teplotu snížíme na 200°C a vrátíme plech opět do trouby na 15min. Krok 6: Potom vyjmeme, odstraníme alobal, maso, papriky a čtvrtky otočíme (kůží nahoru). Vrátíme do trouby ale nahoru, přepneme na gril a při stejné teplotě grilujeme asi 10min. než papriky začnou hnědnout a udělá se na čtvrtkách kurčička. Krok 7: Maso zůstane šťavnaté ,šťávy je dostatek a je díky rajčesnekové směsi přiměřeně slaná.

Podali jsme si to s bramborovou kaší s vmíchanou nasekanou pažitkou a k tomu rychlá rajčata (olej, bylinková sůl, ocet)

Zveřejněno 6. 9. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8K2j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8K2j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Dobrota:-p:yes:

Jó jo, ty oleje to hrůza. Ty olivové, to co se sem dováží, to by snad nežrala ani řecká prasata.:-S:-(( Nevím jak kdo ale v poslední době se mi jeví náš čistý řepkový jako nejlepší. I slunečnicový mi nějak páchne.:-//:-((
Když to jde, používám sádlo, když mám náladu, koupím syrové a v mikrovlnce vyškvařím.:yes:;-):-p ...a potom ty škvarky...to jsou vitamíny:-!:-D

Tak jste mě potvrdili, že to není jen moje špatné vnímání, když mi některé oleje (i dříve kvalitní), dneska smrdí. Raději je vůbec nekupuju, protože se bojím.... Hezká fotečka a jistě i dobré jídlo. :yes:

olej nesmradlavý...:-D:-D:-))+9:yes:;-)

:yes:yes::

Anna Kocikova: Upřímnou soustrast:-((;-):-)):-D:-D

:-OPáni to je žraso:-p+7:yes:A já jsem dnes do hlavy tlačila cuketu:-S:-D:-D

Díky za zájem a bodíky.:-)

musí to být pochoutka ADŽIKU používám ráda a často:yes::yes::yes:

;-):-K:yes:

:-8

Já ti moc děkuji, že jsem byla inspirací ;-):-p:-D, rozhodně vyzkouším tvůj výmysl, adžiku my ráádi:yes::yes::yes:

jídlo vypadá prostě skvěle:yes::-D

Tématické fráze:
vepřová plec s paprikou, co vařit z plece, co varit z veprove plece, vepřová plec nejlepší recepty, vepřová plec recepty, pečené kuřecí stehno s vepřovým plecem, plecko a kuřecí recept, babicovy dobroty 9.9.2012, vepřová plec, vepřové plecko, vepřové plecko recept, co s vepřovou hlavou, nejlepší recepty z vepřové plece, jídla s vepřové pleci, recepty z vepřové pleci, fořtovská plec, vepřová plec recepty s paprikou, kuře na adžice, kyta v adzice, recepty na čtvrtek

Suroviny:
kuře čtvrtky, plec vepřová, paprika, cibule, koření adžika, rajče, česnek, sůl, olej

Přidat fotografie receptu