Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriková polévka " LL"

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 463 kJ /
1 306 kcal
Bílkoviny10,13 g
Tuky127,37 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninku nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce, ve kterém budeme polévku vařit. Osmahneme dokřupava. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a přihodíme ke slanince. Smažíme dozlatova. Krok 3: Papriky omyjeme, zbavíme žebroví a jader, nakrájíme na větší ( cca 1,5 cm ) kostky a přidáme do hrnce. Restujeme cca 3 minutky. Krok 4: Poté do hrnce vyklopíme rajčata z plechovky, napolovic překrájené olivy, vše opět krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme gelový bujon. Kdo má domácí vývar, samozřejmě ho použije místo vody. Na mírném ohni vaříme 20 minut. Krok 5: Pak přidáme fazole i s rajčatovou šťávou a necháme povařit 5 minut všechno hezky pospolu. Teď dochutíme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem, každý podle své chuti. Krok 6: Sýr si nastrouháme na hoblinky a pohážeme polévku v talířích. Podáváme s tortilovými chipsy. Ty jsem bohužel nesehnala, tak jsem dala Super penne ( Bohemia ) paprika+rajče a skvěle to spolu ladilo.

Zveřejněno 13. 9. 2012

Poznámka autorky rebeka

Proč "LL"? Protože jsem tento recept objevila v letáku Lidlu :-))), mírně upravila a pochutnala si.

Vím, že tu několik paprikových polévek je, ale nabízím zase jinou variantu. V sychravých dnech zahřeje, zasytí, ale trávicí trakt příliš nezatíží, a ještě nám navodí letní náladu :-)

Dobrou, zdravou chuť :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriková polévka " LL"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V11

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriková polévka " LL"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7V11

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

:yes::yes:<3 nádhera :-K

1974andrea: neva, tak třeba příště;-):-) a pokud chutnala i manželovi, který je "polívkový", má radost je o to větší:-8:yes::-D

rebeka:Ale zapomněla jsem na ty olivy:-((, s těma by to bylo ještě lepší;-) Manžel si taky pošmakoval:-p

1974andrea: moc děkuju za odzkoušení a krásné foto:-K:yes::yes: jsem ráda, že chutnala;-):-)

Nadi, teď jsem si teprve všimla, že jsem tam zapomněla dát olivy:-O. Ale to nic nemění na tom, že polévka je vynikajcí:-p, vřele doporučuji:yes:. Vylepšila jsem ještě chilli vločkami. Posílám foto;-)

Napřed chci poděkovat za plácnutí toho receptu na net. Já tu polívku udělal před časem a nenapsal si recepis. Je tak dobrá, že i moje manželka se olizovala a to fazole přímo nesnáši. Dělal jsem jí podle letáku, jen jsem použil čerstvá oloupaná rajčata a fazole v chilli omáčce. Do tý ovšem výrobce zapoměl dát chilli. :yes:

A pak, že jsou polévky nefotogenické!! Kdo umí, ten umí;-):yes:

Anna Kocikova: děkuju Ann, právě že já ty polívka táák nerada fotím.. mrchy lesklé.. nefotogenické:-//:-D

savlinka: děkuju beruško:-) že je dobrá;-):-? i mě chutná:-8:-D

REBÍ kolegyně jí měla v práci,tak vím že je výborná:yes::yes::yes:

Já jsem se na tu"LL"polévečku také se zalíbením koukala v letáku:-8Moc se Ti povedla včetně fota Rebuško:-p+10:yes::-K

LL:yes::yes:;-)

Dokonalé...:yes:

luxusní polévečka, nádherné foto +8:yes::yes::-p:-K:-))

spagetka: no, ty černé nejsou chuťově tak výrazné jako zelené, takže by je mohli skousnout i ti, co olivy neradi;-) a popravdě... ony tam nejsou ani tak kvůli chuti, spíše pro oko:-8:-D:-D:-D
děkuji všem:-K

U nás neprojdou ty olivy, jinak jo :-p:yes:

Tématické fráze:
papriková polévka, polévka papriková, paprikova polivka, recepty paprikova polevka, polévka z oliv, polévka z paprikových lusků, paprykova polévka recept, papriková polévka recept, papriková polévka s olivami, papriková polévka z lidlu, polivka s dyně hokaj, paprykova-polevka, papriková polévka recepty, recept paprikova polevka, je dobra paprika do polévky, recept na paprikovou polévku, lopenická slanina, polévka olivy, rajčatovo papriková polévka, paprikoua polevka

Suroviny:
slanina anglická, rajče loupané, olivy černé bez pecky, fazole červené v rajčatovém nálevu, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, cibule, voda, vývar zeleninový, sůl mořská, pepř mletý, sýr grana padano, těstoviny penne

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu