Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s čokoládovou polevou

Hodnocení receptu je 5,0 (67×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 646 kJ /
4 218 kcal
Bílkoviny87,15 g
Tuky236,65 g
Vláknina21,90 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 609 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy423,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu. Krok 2: Po jednom postupně zašleháme žloutky a po lžících olej. Krok 3: Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Krok 4: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Krok 5: Korpus necháme vychladnout, prořízneme a natřeme krémem. Vršek korpusu zdobíme čokoládovou polevou. Krok 6: Krém: 3dkg másla v kastrůlku rozpustíme, vmícháme mouku a uděláme jíšku. Krok 7: Zalijeme studeným mlékem, uvaříme hustý bešamel, který necháme vychladnout. Krok 8: Zbytek změklého másla ušleháme s cukrem a postupně zašleháme studenou bešamelovou hmotu.

Zveřejněno 8. 9. 2010

Poznámka autorky isindy

inspirace: Maminčiny recepty

ještě doplnění: doporučuji korpus po vychladnutí otočit vrchní stranou dolu - vždy je trochu zvlněná a to by kazilo rovný efekt polevy. Takže jako vršek bude sloužit spodek, který je podle dna plechu krásně rovný :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k72v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k72v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (82)

Cath: počítám tak 30min. max...zkuste po 20min suchou špejlí uprostřed píchnout, zda se již nelepí...

dobrý den, jak dlouho se má péct korpus, prosím? :)

veronika palkovicová: asi máte na mysli krém...3dkg je mouka, másla je 15dkg :-)

veronika palkovicová 15. 9. 2012 11:26
prosím ide tam 3deka alebo 30 deka másla.lebo v recepte je 3deka dakujem odepííšte:-O

isindy:Děkuji za odpověď.

Petulka: jde o tuhou polevu v sáčcích, která se rozehřeje ve vodní lázni, hnědou natřete na řezy a poté dekorujeme bílou, kterou stříkáme rovnou ze sáčku s ustřiženým rohem....

jana: plech je menší a vyšší, rozměr cca 25*35cm

Ahoj, vypadá to nadherně akorát bych se chtěla zeptat ne tu polevu to je bílá a mléčná čokoláda?

prosím vás na jak velký plech to je. děkuji

NÁDHERA A URČITĚ I DOBROTA

petulka: mám jich tu mraky :-) rozklikni si můj nick a dostaneš se na profil, tam už si můžeš vybírat :-) díky za pochvalu ;-):-K

Rezy nemaji chybu:yes:,jsou fakt super.:-))Mas jeste nejaky dobry recept:-pwww.toprecepty.cz

čokoláda 10. 3. 2011 13:17
Tento řez se mi velice líbil,tak jsem se do něj pustila.Těsto teda tak vysoke nemam,ale to jsem čekala.A ten krém,no čekala jsem asi něco lepšího,je dost máslový:-(.

Kafemlejnku, tak to mě mrzí :-(, nemám představu, proč by se ti neměl vyšlehat sníh :-O dělám z tohoto těsta korpusy na dorty a nikdy žádný problém není, ve formě 25cm vyběhne do 8cm výšky, na plechu na tyto řezy to bylo trochu nižší, ale jak na obrázku vidíš - na proříznutí v pohodě. Pokud bylo těsto sražené a poměr krému byl velký, tak na fotce koukám, tak pak se nedivím, že nadšená nejsi :-( škoda :-( snad tu najdeš jiný recept, který se povede a bude ti vyhovovat ;-)

Včera jsem vyzkoušela, bohužel se mi nepodařil vyšlehat sníh, tak jsem do toho dala trochu prášku do pečiva ale i tak těsto moc nevyskočilo, takže jsem korpus nerozkrajovala a krém dala nahoru.
No první ochutnání mi to moc nejelo, cítila jsem hlavně máslo a nic jiného, ale pak mi to celkem zachutnalo, muž si nestěžoval :)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kakaove rezy, maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty, kakaové řezy s citronovou polevou, kakaová buchta s čokoládovou polevou, cokoladova poleva z kakaa, kakaový řez, kakaové eskymo řezy, rezy kakaove, řezy s polevou, eskymo řezy maminčiny recepty, bešamelové rezy, čokoládový řez s kakaovou polevou, kakaovy korpus na plech, tvarohovy kolac s cokoladovou polevou, tvarohové řezy s polevou, kakaové míša řezy, řez s čokoládovou polevou, kakaový řez s citronovou polevou, čokoládové řezy s citronovou polevou, čokoládová poleva recept

Suroviny:
vejce, cukr krupice, kakao, mouka hladká, olej, máslo, mouka hladká, mléko, cukr moučkový, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu