Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamské masové závitky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

baruska_l

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí rýže, zeleninové saláty nebo zelenina.

Suroviny pro 1 dávka

cca. 25 závitků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 645 kJ /
1 827 kcal
Bílkoviny103,18 g
Tuky83,65 g
Vláknina24,41 g
Cholesterol 567 mg
Sodík 3,81 g
Sůl7,61 g
Sacharidy155,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Závitky: černé sušené houby namočíme do vody. Skleněné nudle připravíme dle návodu. Krok 2: Do mletého masa dáme nakrájenou cibuli a jarní cibulku, najemnou nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný kedluben. Krok 3: Přidáme ústřicovou omáčku (slouží i místo soli), pepř, vejce a promícháme. Pak přidáme pokrájené černé houby, přidáme skleněné nudle a zamícháme. Krok 4: Mezitím namočíme utěrky a dáme je na kuchyňskou linku. Krok 5: Do mísy dáme vlažnou vodu a na 1 sekundu do ní vložíme rýžový papír, který hned vyndáme a položíme na navlhčené utěrky. Necháme ho chvíli změknout a poté na něj dáme masovou směs a zabalíme. Krok 6: Připravené rolky smažíme asi 6 minut na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje (rolky položíme a v oleji přetočíme ve směru zabalení, aby se papír osmažil nerozbalený a držel tvar). Krok 7: Poté necháme okapat přebytečný olej. Krok 8: Zálivka: vezmeme vodu (cca 250ml), přidáme ústřicovou omáčku, cukr a na plátky nakrájený česnek a necháme česnek louhovat (Mezitím můžeme udělat závitky). Krok 9: Poté česnek vyndáme, přihodíme na plátky nakrájenou okurku nebo kedluben a můžeme podávat. Kdo má rád slanější, přidá více ústřicové omáčky, kdo rád sladší, může přidat více cukru,...

TIP: Čínské recepty - jak vařit po čínsku

Zveřejněno 27. 11. 2010

Poznámka autorky baruska_l

Jako příloha se dává jasmínová rýže, Závitky dělám z ingrediencí přímo z Vietnamu. Mají jinou chuť a konzistenci, než výrobky ze supermarketů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské masové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G960

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské masové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G960

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Přidala jsem foto..

Právě jsem dodělala své první jarní zavitky. Jiný recept ani hledat nebudu, tenhle je naprosto dokonalý ???? Jen zálivku jsem si trošku upravila, přidala jsem víc česneku a ocet. Perfektní, všichni si mlaskaly ????????????????

GabiGa: místo otazníků měly být smajlíci :D :D

Může mi prosím někdo poradit, proč mi většinou závitky popraskají? Dám je do rozpaleného oleje otáčím i jsem je zkusila 2x zabalit....

Výtečné!!! :yes:

ludmila nguyen 16. 7. 2013 12:19
Laďka:
Ladi normálně je zabalte a dávejte na plastovou desku,,nemusíte nic mazat ani močit :)

ludmila nguyen 16. 7. 2013 12:17
ludmila:

ještě jsem zapomněla,že 1 vejce na 500 g masa je strašně málo , jinak je třeba dodat co jsou čínské černé houby (rostou normálně u nás) je to jidášovo ucho :)
mimochodem manžel je taky vietnamec,,,takže národní i klasické jídla děláme pořád :)

baruska_l:

no každý to dělá jinak,,,my třeba vůbec nepoužíváme do nem ústřicovou omáčku a dáváme na jemno krájené hlávkové zelí a do zálivky nedáváme nikdy citron,,vždy ocet(nekalí se a nekazí se rychle) a dáváme také chili

pozor na ústřicovou omáčku, může na ni být alergie :-)

naďa: asi to kazdy Vietnamec dela jinak...tohle je primo recept od rodile Vietnamky

nudle se dají položit na papír jako první zvlášť a teprve na ně dát zbytek ingrediencí - tak nás to učili ve Vietnamu...

Ještě doplním : myslela jsem, že si nejdříve umotám všechny závitky a pak je teprve budu smažit. Asi v polovině balení jsem si všimla, že již umotaným závitkům usychá papír a mají tendenci se k sobě lepit. Takže je lepší dávat závitky na talíř buď s trochou vody a občas pootočit nebo je balit balit a smažit průběžně.

Dělala jsem včera. Povedly se, byly výborné, jen jsme pomlaskávali. Mně osobně hrozně chutnala zálivka.
Třeba se to někomu bude hodit - dala jsem: kedlubna (do závitků) asi 80 g, mrkev asi 80 g, houby asi 40 g. Z 1/2 kg masa jsem udělala 13 závitků. Ještě doplním, že po uvaření a zcezení nudlí je dobré z nich udělat menší kousky (např. nakrájet), aby šly lépe smíchat s masem a potom balit. Já jsem je musela nastříhat nůžkami až v mase, protože jsem je tam dala celé dlouhé dala :-))

Sasmonek: Děkuji :) je to recept přímo jak ho dělá jedna Vietnamka žijící v Německu :))) ví, že nám tímhle udělá nejvetší radost...stejně jako všemi vietnamskými jídly:-8

Hergot ženská,proč tam mate jen dve hvezdy,receptu na nem znam hodne a tenhle je jeden z nejlepších....:-?:-?:-?:-//:-S;-)

To bych chtěla zkusit, dostala jsem je jednou před vánoci od vietnamky u nás v obchodě a byly moc dobré:yes:

Tématické fráze:
vietnamské závitky, vietnamské závitky s mletým masem, jarní vietnamské závitky recepty, čínské závitky, čínské rýžové plněné závitky, větnamské závitky, vietnamske zavitky recept, čínské závitky recept, čínské závitky z mletého masa, jarní závitky s mletým masem, vietnamske jarni zavitky, čínské masové zavitky, činske jarni zavitky, vietnamský závitek, vietnamske závitky recepty, vietnamské rýžové závitky, vietnamske recepty, recept na vietnamske zavitky, masové závitky, vietnamské rolky

Suroviny:
maso mleté, houby, cibule, mrkev, kedlubna, cibulka jarní, ústřicová omáčka, pepř mletý, vejce, nudle skleněné, papír rýžový, voda, ústřicová omáčka, šťáva citronová, cukr, česnek, zelenina

Přidat fotografie receptu