Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 395 kJ /
334 kcal
Bílkoviny27,59 g
Tuky2,63 g
Vláknina36,51 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 383 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy31,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti s masem, odkrojené od krkovičky, omyjeme, osušíme a dáme vařit spolu s očištěnou, na malé kostičky pokrájenou zeleninou. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a ve chvíli, kdy je maso z kostí i zelenina téměř měkké, ještě krátce povaříme. Krok 2: Kosti vyndáme, maso z kostí, pokrájíme nadrobno a přidáme k polévce. Polévku dochutíme solí, pepřem a kari kořením (nebo muškátovým oříškem). Krok 3: Vložíme uvařené a scezené nudle, necháme přejít varem a vypneme. Podáváme se zelenou cibulkovou natí.

Zveřejněno 19. 9. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Může se přidat i česnek, podle každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWqY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWqY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-p:yes::yes:

Díky za Vaše příspěvky, názory i novinky;-):-K

Ivana Ch:Chilli také dávám, ale hlavně do polévky gulášové, frankfurtské apod.Česnek se mi hodně osvědčil, ale opravdu musí být klasicky utřený, ne z lisu, ani nastrouhaný nebo posekaný. Jedině pak se z něj uvolní ta jeho správná vůně, která dá polévkám šmrnc;-):-p Budu ráda, když se ujme i u vás doma;-):-p

yanull:Utřený česnek jsen ještě nedávala, vyzkouším ho, bude to zase jiná chuť, já někdy dávám i třeba zázvor- až na závěr, zde již zmiňované kari ale poslední dobou dávám hodně často vyvařit do polévky chilli, to dělám podle spagetky, mooc nám to chutná.Teď bude na řadě ten česnek.:-p:-p:-p

:-p:yes:

Díky všem:-K;-)

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

My jsme doma polévkoví a tahle je také mňam:-p+8:yes::-K

Já tu mám recept na polévku z pečených krůtích krků ;-);-)http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec...
Jinak jani, taky dávám zeleninu až do odstavené polévky, nemáme rádi rozvařenou zeleninu

:yes:;-)uplně cítím tu chuť a vůni,mňam:yes:;-)

1974andrea:Vývar z pečených kostí jsem viděla kdysi u Kluků v akci a k té zelenině chci jen dodat, že jsem četla, že ji stačí nakrájenou přidat až společně s nudlemi, pro ty, kdo je zaváří a pak nechat polévku cca 15 minut odstavenou a ta zelenina by po této době měla být akorát a i něco z vitamínů si uchovat. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že zelenina je dostatečně měkká a jinak už to nedělám.Pak se také nestává, že polévka je od mrkve nasládlá;-):-p.
A ještě jednu vychytávku dávám k vyzkoušení, pokud máte vývar slabší, stačí osmažit zeleninu na másle na pánvi a do polévky ji jen vložit, polévka má pak krásnou barvu i chuť a až zcela nakonec dávám téměř do každé polévky, tedy kromě bílých, 2-3 stroužky čerstvě utřeného česneku se solí a to teprve dostane ty správné grády ;-):-)
Pro myšičku 6. bodík:yes:

návštěva 19. 9. 2012 14:05
Vývar po stopadesátépáté :-D

1974andrea: to je pěkný nápad pro začátečníky, vlastně v papiňáku tak dělám hovězí oháňku, nebo jiné maso na polévku, nejdříve vařím jen s cibulí s kořením, bez zeleniny, pak až přidám zeleninu, jinak je to prima počtení nejen pro začátečníky, celkově a díky:-K

Ivčo, Naďa sem nedávno dávala užitečné odkazy, mimo jiné i na výrobu vývaru. Možná by to někoho mohlo zajímat a i mě docela překvapilo, že zelenina se tam má dávat až později. Vzhledem k tomu, že to je i pro začátečníky, myslím, že to může býz užitečné;-)
Pozn. :
To, že se vývar nemá vařit, ale několik hodin trpělivě táhnout a jen jemně sem tam probublávat, asi slyšel už každý. Věděli jste ale, že byste ho měli připravit z pečených kostí? „Syrové hovězí kosti nebo slepičí a kuřecí kostry je nejprve třeba v troubě prudce zapéct, maso se zatáhne a má potom lepší a silnější chuť,“ radí Petr Hradecký. Kosti zalijte studenou vodou! Nezapomínejte také sbírat pěnu, aby se vývar nezakalil.
A jak se zeleninou? Pokud budete celer, mrkev a petržel už od začátku nechávat v hrnci spolu s masem, získáte spíš zeleninový vývar než masový. Proto se vyplatí přidávat zeleninu až ke konci vaření, nechat ji změknout a vyndat. S vařením přitom nespěchejte, dobrý vývar se pod pokličkou připravuje třeba i čtyři hodiny. „Z vlastní zkušenosti vím, že se někteří snaží přípravu jídla občas uchvátat, a pak se to většinou projeví na výsledku. Je důležité dát každé surovině přesně tolik času, kolik si žádá,“ potvrzuje Martin Škoda, autor kuchařky Škoda nevařit.

Ivana Ch: ona má pak polévkatakový dobrý "šmrnc", vůni i chuť, vypadá i chutná moc prima:-K

Tématické fráze:
frankfurtská polévka kluci v akci, zeleninový vývar kluci v akci, slepičí polévka kluci v akci, kuřecí vyvar kluci v akci, hovězi vývar kluci v akci, aby se vývar nezakalil, polévky z vývaru, kluci v akci frankfurtská polévka, slepičí vývar kluci v akci, petr hradecký recept na vepřovou konzervu, zeleninový vývar recept, zelenina na kari, aby se nezakalil vyvar, kuřecí vývar se zeleninou s kari, zeleninová polévka kluci v akci, co dat do vyvaru aby se nezakalil, kluci v akci kuřecí vývar, rajče aby se nezakalil vývar, aby se hovezi vyvar nezakalil, ihnacak zeleninovy vyvar

Suroviny:
kost, mrkev, celer, petržel, brokolice, sůl, pepř, voda, libeček, petrželka, koření kari, rajče

Přidat fotografie receptu