Vepřová konzerva
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma vyrobenou vepřovou konzervu namažete na čerstvý chléb, moc si pochutnáte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 35 490 kJ / 8 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,05 g |
Tuky | 772,20 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 9,74 g |
Sůl | 23,10 g |
Sacharidy | 4,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček, který není úplně libový, nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Dáme ho do tlakového hrnce, přidáme Vegetu, sůl, rychlosůl a vodu. Vaříme asi hodinu.
Krok 3: Po uvaření naplníme kelímky např. od margarínu, necháme vychladnout a dáme do lednice.
Krok 4: Můžeme plnit i do čistých sklenic a zavařovat při bodu varu 60 minut. Druhý den sterilaci zopakujeme.
Zveřejněno 11. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRBY
Moje poznámka
Vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRBY
Nejnovější recepty
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno před 10 hodinami
Chřestová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Rebarborovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 10 hodinami
Rychlovka z králíka (nízkosacharidová strava)
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí trhané maso
Přidáno před 13 hodinami
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
mariooneta před 1 hodinou
Rebarborový koláč
janpoho před 2 hodinami
Kopřivový sirup
BlancaL před 3 hodinami
Kopřivový sirup s trochou pampelišek
BlancaL před 3 hodinami
Mini cheesecake
blazenak před 5 hodinami
Domácí česneková pomazánka
radekfiala před 5 hodinami
Pizza bez droždí
hanapelanova18 před 6 hodinami
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Antonausprag před 7 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
evik_svistik před 8 hodinami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Senex před 8 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí vepřovou konzervu,
vepřová konzerva z bůčku,
domácí vepřovka,
domácí konzervy,
recepty na masové konzervy - domácí výroba,
vepřové maso z konzervy recepty,
domácí masová konzerva,
veprove maso v konzerve recepty,
domaci konzerva,
domácí výroba vepřového lančmítu,
vyroba veprovych konzerv,
vyroba domacich vepřových konzerv,
domácí vepřová konzerva-recept,
recepty na masové konzervy výroba,
jak udělat domácí vepřovou konzervu,
pomazánka z vepřové konzervy,
vepřové maso v konzervě,
jak vyrobit domácí vepřovou konzervu,
vepřové maso konzerva,
domácí masové konzervy
Suroviny:
bůček,
vegeta,
praganda,
sůl,
voda
Komentáře (119)
Kovové víčko do MW
Musím vymyslet jiný způsob, co s přebytečným masem.
Dělám naprosto stejně ????
zavařovala již moje maminka od, které jsem se to naučila ona sice jen syrové do plechovek. Já zavařuji pečené i skořením, nebo i znojemskou, ptáčky, závitky vepřové i řízky jsem dělala, ale ty se trošku vysuší. Když upeču nebo udusím jaké koliv maso hovězí, vepřové, králíka, kuřecí na oběd a zbude mi na další oběd dám to do sklenice a steriluji v mikrovlnce někdy to mám uskladněné i rok ve špízce na zemi. i Uzené maso takle steriluji. pokud dělám paštiku nebo více sklenic masa tak syrové zavařuji 1 den 1 hodin na 100°C nechám v hrnci schládnout a druhý den to opakuji potom vyndám a nechám schládnout a uskladním. Za ty roky jsem vyhodila asi jen 2 sklenice jednu v Bulharsku a jednu nedávno doma, ale přitom množství masa co jsem už zavařila je to pakatel .
dou a vařím...resp. udržuji na teple 3 hodiny
Stačí to, co sníme v koupených uzeninách, domácí je od slova doma (vyrobené), mělo by být lepší a hlavně zdravější, než to koupené. Tak to nezlehčujte slovy o důchodu a smrti.
Děkuji nechci.
Proč se dobrovolně trávíte ?
Se syrovým masem zavařeným bohužel nemám zkušenot, ale vím, že se to tak snad dělá. taky bych to chtěla vyzkoušet, jen si nejsem jistá, jestli to mám dělat ze syrového masa.
Jo, toho bůčku jen asi 1/4-1/3 celkového množství masa.
My děláme domácí vepřovou konzervu trošku jinak, ale navíc - vaříme maso v pomalém hrnci. Nemusíme se o něj starat, udělá se to prakticky samo. Pak ho, ještě trošínku teplé, dáme do sklenic a zavaříme