Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Svérázný popis zapečených francouzských brambor vás jistě zláká k vyzkoušení. Brambory zapékané s uzeninami a dochucené zajímavou kombinací tavených sýrů chutnají dobře a při jejich přípravě zpracujete zásoby z lednice.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 007 kJ /
3 587 kcal
Bílkoviny152,09 g
Tuky167,10 g
Vláknina52,40 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 5,42 g
Sůl12,26 g
Sacharidy344,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit brambory i se slupkou. Hluboký plech vymažeme oříškem sádla a rozhodíme na něj nakrájenou cibuli. Krok 2: Na kousky nakrájíme kabanos a k tomu můžeme přikrojit i špekáčky nebo uzený bůček. Směs pokmínujeme, opepříme, posolíme, posypeme troškou tymiánu, podlijeme vývarem a opečeme. Krok 3: Uvařené brambory oloupeme, přetlačíme přes kolečko a smícháme s opečenou "uzeninovou" směsí. Dáme je na plech, vrch potřeme ochucenými tavenými sýry a opět podlijeme vývarem. Posypeme petrželkou a dáme do trouby. Krok 4: Když se sýr pěkně rozteče a zezlátne, zalijeme brambory rozkvedlanými osolenými vajíčky a ještě 10 minut dopečeme.

TIP: Francouzské brambory - jak do nich připravit maso

Zveřejněno 10. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l87r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l87r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

jako když pejsek s kočičkou pekli dort, někdy je méně více :-D

Pridávam 19.bod a fotku;-)Robievam francúzske zemiaky tak isto,teda údeninu dám podľa toho,čo je práve doma a treba to minúť:-8 ale tie tavené syry sú dobrý nápad:yes:a recept je vtipne napísaný:-D:yes::yes:

tohle můžu, bodík už letí:yes::yes:

:-D:-D:-D Na tom není nic nedobrého.Občas je potřeba improvizovat a tohle vypadá výborně a prubla bych to i po výplatě.Hned bych zařízla do pekáčku.:-)):yes::yes:

Kadlíku-mě jednou opravdu z těch tvých popisů postupů vaření trefí:-D:-DUž vidím,jak psíkům odtrhujete od"tlamiček":-O:-D:-D
Znám zapékané brambory,ale né z taveňáky,jak tady uvádíš;-)Dobrota to určitě bude:-p+13:yes::-*

Podobným zapečeným bramborám se špekáčkem říkáme Francouzské brambory. :-) Jsou velice dobré a jíme ji nejenom před výplatou.:-)) Vývarem je ale nepodlívám a ani nepotírám sýrem. Ke špekáčkům přidávám mraženou zeleninu = kukuřici s hráškem.:-p Kadlíku, ty se máš, když jsi ve sklepě našel brambory. Poslední dobou jsou brambory moc drahé - 1kg za 18,- 20,-Kč. :-( Bohužel v současné době bramborová jídla nepatří mezi levné recepty.:-( Proto se musím smát, že si jídlo nazval předvýplatové.:-)) Já bych spíž řekla povyplatové.:-D Nic to ale nemění na tom, že tvé předvýplatové brambory vypadají báječně.:yes::-))

srettka::yes::yes::yes:

Chutnalo by nám to i po výplatě:yes::yes:

No, tví psi se mají fakt dobře!:-D Jen dotaz, proč ještě podléváš vývarem? Není to pak rozvařené? Jinak myslím, že tohle jídlo i s tím, co jsi měl pro psy bych si klidně dala i v neděli;-):yes:

jANICKA:zdá se mi, že z toho uzeného veleúdivu se ti poplašila klávesnice:-D

No na předvyplaťák tam je dobrot:-O sem to viděla na kilo brambor,dvě kolečka salámu,půl cibule a jedno vejce:-)) a vona takováhle atomovka;-):yes:

Dejte si Jani těch uzenin a vajec a taky taveného sýra míň, když vás pohoršují, nejen, že jídlo bude zdravější (ačkoliv na nesmažených vajíčkách nevidím nic nezdravého) ale ještě ušetříte :-p. Předvýplaťačky vypadají úžasně Kadliku :yes::-K.

Já si myslím,když už název napovídá předvýplatové....tak se asi kouká hlavně na to,aby se člověk najedl;-):yes:

jANICKA:

stačí spočítat váhu... a je toho /2 porce ještě zbývají na dnešek/ 6 porcí. Takže to je jedno vajíčko a 100 g "uzenin" které se nijak neudily, na jedno jídlo. To se mi až tak moc nezdá...:-! Jinak je to samozřejmě váš názor, a souhlasím s tím, že ty skorouzeniny nejsou to pravé ořechové...

JANICKO, tak to tak neprožívejte, občas se zhřešit musí, co by to jinak bylo za život:-K:-)

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
francouzské brambory recept, francouzské brambory, kadlikovy recepty, top recepty z brambor, francouzské brambory se špekáčkama, francouzské brambory s hráškem, jak vařit staré brambory, brambory recepty, levne recepty z brambor, recept na francouzské brambory, recepty z brambor, staré brambory, bramborové recepty, recept z točeňáku, co uvarit ze starych brambor, recepty ze starých brambor, co ze starých brambor, co varit z brambor, francouské brambory se špekáčkama, vegetariánské francouzské brambory

Suroviny:
brambory, salám točený, špekáček, bůček uzený, cibule, vejce, sýr tavený s nivou, sýr tavený se šunkou, sýr tavený s hermelínem, sádlo, vývar vepřový, sůl, pepř mletý, tymián, česnek, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu