Postup přípravy
Krok 1: Díly slepice nebo kuřete vložte do vařící vody s celou cibulí, kořenovou zeleninou, vývarem nebo kostkou bez glutamátů, uvařte do měkka, v jiném hrnci povařte růžičky květáku - pozor, ne rozvařit.
Krok 2: Jíšku z másla a hladké mouky zalejte vývarem, povařte a vlijte smetanu, vložte syrové játrové knedlíčky a pomalu povařte asi 10 minut tak, aby byly uvařené. Do omáčky vložte růžičky květáku a obrané maso ze slepice. Podávejte s těstovinami nebo noky.
Zveřejněno 20. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lE6l
Moje poznámka
Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lE6l
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 21 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 13 minutami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 8 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 9 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 9 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 9 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 11 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 11 hodinami
Tématické fráze:
zadělávané kuře s květákem,
zadělávané kuře s knedličky,
kuře zadělávané s květákem,
kuře s květákem,
recepty zadělávané vepřové maso s těstovinou,
zadělávané maso s květákem,
kuře zadělávané,
slepice s těstovinami,
vepřové zadělávané s květákem,
zadelavana ryba,
zadělávané vepřové s květákem,
zadělávané maso v květáku,
kure s kvetakem a knedlicky,
zadělávaná slepičí polévka,
staročeské slepice,
co z uvareneho kvetaku,
zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky,
zadělávané kuře ze zbytků,
zadělávaná polévka s květákem,
knedlíčková zadělávaná polévka
Suroviny:
slepice,
smetana,
cibule,
zelenina kořenová,
ořech muškátový,
vývar drůbeží,
květák,
knedlíčky játrové,
těstoviny,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (10)