Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Bramborové knedlíky patří mezi nejoblíbenější přílohy v české kuchyni. Skvěle doplňují omáčky, pečené maso i dušené zelí. Vyzkoušejte tyto, do kterých je navíc přidána nať lahůdkové cibule a knedlíky jsou tím pádem krásně barevné.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 241 kJ / 1 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,64 g |
| Tuky | 10,45 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 164 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 416,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Velký hrnec naplníme do ¾ horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku na sádle osmažíme do zlatavé barvy.
Krok 3: Do větší mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme oloupané brambory, přidáme sůl a mouku promíchanou se solamylem.
Krok 4: Dále přidáme vejce, osmaženou cibuli i s tukem, zelenou nať lahůdkové cibule, smažený hrášek a vše v míse navlhčenou rukou důkladně prohněteme.
Krok 5: Těsto vyklopíme na čistou kuchyňskou linku, rozdělíme na poloviny a z každé vytvoříme větší váleček.
Krok 6: Takto připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, stáhneme plamen na minimum a za občasného podebrání knedlíků ode dna vaříme 30 minut.
Krok 7: Po této době jeden knedlík vytáhneme na prkýnko nebo talíř, ostrým nožem v polovině překrojíme a přesvědčíme se, je-li knedlík uvařený (nesmí být uprostřed mazlavý). Jestli ne, dáme nazpět do hrnce a cca 5 minutek dovaříme, v opačném případě opatrně z hrnce vytáhneme i druhý knedlík.
Krok 8: Krájíme, nejlépe silnější nití, na širší plátky a podáváme jako přílohu k masu se šťávou, nebo se zelím.
Zveřejněno 24. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6gz
Moje poznámka
Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6gz
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 14 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 3 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 3 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
bramborove knedlíky s hruškami,
bramborove knedliky jinak,
bramborové knedlíky od babičky,
bramborovy knedlik jinak,
smažený bramborový knedlík,
bramborový knedlík smažený,
bramborové knedlíky vaněk,
bramorový knedlíky,
bramborové knedlíky plněné hruskami,
bramborove pl,
bramborove knedliky trochu jinak,
bramborové knedlíky,
bramorový knedlík recept,
knedlíky s hruškami,
bramborové knedlíky s hruškama,
top bramborové knedlíky se švestkami,
sypká směs bramborové knedlíky,
nokový knedlík,
bramborové knedlíky podle vaňka,
bramborové knedlíky recept
Suroviny:
brambory,
solamyl,
mouka hrubá,
sůl,
sůl,
sádlo,
cibule,
cibule lahůdková,
hrášek smažený,
vejce
Komentáře (34)
Jardo,v páře vařívám jen kynuté ovocné knedlíky.Bramborové mě ještě nenapadly a může to být docela príma.Mě tady u těchto vařených ve vodě vadí to"oslizlé"nokové(rudé)
S tím octem jsem to zkoušela už kdysi dávno-jak do těsta,tak do vody,ale nijak mě to neoslovilo a po zkoušce dělávám opět bez octa.
Všem za hezké komentíky i bodíky děkuji