Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí nugetky v chipsové krustě

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanneton

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 104 kJ /
742 kcal
Bílkoviny63,53 g
Tuky26,04 g
Vláknina7,45 g
Cholesterol 369 mg
Sodík 723 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy59,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si brambory v slupce omyjeme a dáme je vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Krok 2: Na řadu přichází chipsy. Do větší misky vysypeme 50 g chipsů a pokusíme se je rukama rozmělnit na co nejmenší kousky. Jakmile budou chipsy skoro na padrť, vsypeme do nich lžíci červené papriky, půl lžičky chilli, půl lžičky italského koření a na špičku nože pepře. Krok 3: Vše řádně promícháme a můžeme vsypat i trochu strouhanky, která to všechno tak trošku propojí a je jemnější jak chipsy, takže se uchytí na mase tak, kde chipsy už nemají šanci. Krok 4: Kuřecí prsíčka si nakrájíme na menší řízečky. Jelikož je budeme obalovat už v tak slaných chipsích, stačí jen mírně posolit a popepřit. Nachystáme si na jeden talířek mouku, do dalšího rozšleháme vejce a vedle postavíme misku s obalovací směsí chipsů. Krok 5: Pokud už jsou brambory na propíchnutí měkčí, slijeme vodu a na plech, který jsme trošku pokapali olejem, rozložíme brambory, které jsme nakrájeli na vámi zvolenou velikost (já je nakrájela na větší hranolky). Osolíme, opepříme, ochutíme buď bylinkami (já použila italské koření). Krok 6: Navrch dáme nakrájenou cibuli, znovu pokapeme olejem a rukama promícháme. Teď už jim jen dopřejeme trochu tepla naší trouby (cca 180°C asi 15-20 minut). Krok 7: Maso obalím v mouce, potom dáme do vajíčka a nakonec pořádně oplácáme v chipsové směsi a šup s ním na rozpálený olej. Jakmile je maso z jedné strany krásně do hněda, otočím a čekám na stranu druhou. Krok 8: Poté nugetku opatrně naberu a přihodím do trouby k bramborům, aby tzv. došla a měla i dost tepla, než se bude servírovat. Takhle to provedu se všemi kousky masa. Krok 9: Nakonec si připravím dip z výše uvedených surovin a můžu dochutit i chilli, je to zcela na Vás.

Zveřejněno 26. 10. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWyK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWyK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Mě sice někdy moje zažívání celkem pozlobí a postavou nejsem zrovna Twiggy,ale proč si tuhle dobrotu čas od času nedopřát.Vždyť to nejíme každý den:-) V chipsech obaluji jak maso,tak různé druhy zeleniny-např.brokolici.Tu dělávám v česnekových chipsech a jak v komentáři píše Světlana,je fajn sáček projet válečkem na těsto.Ale je lepší ho předem propíchat jehlou,nebo špendlíkem(ten sáček);-):-D
Tvá dobrůtka se mi líbí a já Ti ráda za ni bodík ťuknu:-p+7:yes:

aisha: mockrát děkuju :-) dneska jsem ten blog rozjela a plánuji se na to pořádně vrhnout! :-)

Mrkla jsem na Tvuj blog, kde jsem se docetla, ze je Ti 17 let. Uprimne Ti fandim, mas na svuj vek krasneho konicka. Jen tak dal..:yes::yes:..vitej do klubu..:-):-)

Vypadá to zajímavě a je to zase něco jiného. A myslím si, že když obalíte řízky v klasickém trojobale a pak to usmažíte, je tam stejně tuku, jako když to uděláte v těch chipsech....ty už nemají šanci nic nasát ;-). Brambůrky jako takové moc nemusím, ale jako obal na maso klidně....mám ráda i cornflakes, tak proč ne brambůrky :yes:

Zajimavy napad s temi chipsy, rada vyzkousim..:yes::yes:

řekla bych, že je to daleko zdravější než ony hotové směsi od Knorru... např. dip je prášek, který smícháte s jogurtem.. kdo ví, kolik Éček v tom je..

já teda nevím, o co jde.. ale tohle snad nikoho nezabije.. kuřecí je dietní, a těch chipsů tam přece není kilo:-O:-O kolich tam může být na jednom řízku:-? počítám, že nějaký gram.. max.;-)
mě se recept líbí, bude to křupavá lahoda:-p;-):-):yes::yes:

Jája : nikdo tě nenutí ten recept zkoušet ;) já mám díkybohu úžasné zažívání a můžu jíst cokoliv a nepřiberu, takže si to můžu dovolit :-p

Anetko moc hezký receptík...já chipsy "projedu" válečkem na nudle :-)...vyzkouším tvůj dip...:yes::yes:

Jojo, hlavně at to je co nejvíc těžký a tučný, tak to obalíme v chipsech...

Tématické fráze:
kuřecí nugetky v troubě, kuřecí nugety v troubě, kuřecí křídla obalená v lupínkách, chipsové řízky, kuřecí popcorn, kuřecí nugetky v cornflakes, kuřecí prsa v křupavé krustě, kuřecí nugety do trouby, kuřecí nugety v cornflakes, kuřecí nugetky v troubě, kuřecí nugety z trouby, křupavá krusta, kuřecí nugetky do trouby, kfc obalovací těsto, kuřecí nugetky, kuřecí nugetky pečené v troubě, testo na kureci nugetky, kuřecí nugetky v chipsech, kureci kridla v kruste, krusta na kuřecí křídla

Suroviny:
prsa kuřecí, chipsy, vejce, mouka, paprika sušená sladká, chilli, pepř, sůl, koření italské, brambory, cibule, česnek, olej, koření grilovací, sůl, pepř, kečup sladký, tatarská omáčka, česnek, cibule, pepř

Přidat fotografie receptu