Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 502 kJ /
1 554 kcal
Bílkoviny61,68 g
Tuky132,03 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 437 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy27,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit. Krok 2: Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou. Krok 3: Necháme okapat a přebytečnou vodu vymačkáme. Krok 4: Mascarpone vymícháme s kysanou smetanou, vejcem, utřeným česnekem, koprem dohladka a osolíme.
Lososa nakrájíme na pruhy, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran tak, aby uvnitř zůstal syrový. Krok 5: Natrháme na kusy. Krok 6: Listové těsto vyválíme a vyložíme jím nižší vymaštěnou koláčovou formu. Krok 7: Na těsto naneseme směs z mascaropne, rozložíme na ni mangold, kousky lososa, rozpůlená rajčátka, která malinko posolíme a dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme zhruba 20-25 minut. Krok 8: Po vyjmutí z trouby posypeme nastrouhaným parmazánem.

Zveřejněno 31. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B972

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B972

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Moc dobré… 👌 Těsto jsem si udělala své, náplň luxusní!! 👌😋 Děkuji moc… 😊

Kolac je naprosto super, dala jsem baby spenat a vsem velmi chutnalo:yes:.

chocolate: Jo, Luci, ten byl skvělý. Vybrala sis dobře ;-) :-D Díky :-K

Krásný recept,nádherně nafocené,dala bych si hned:-p;-):yes:

Jitkas:Nene, ten je opečený bez kůže a hodně zprudka ze všech stran, aby zůstal uvnitř syrový;-)

Diky maruska12!- malem mi utekl tento skvost! Jenom malou otazku-ten losos je opeceny i s kuzi?

maruska12: Maruško, neznám obyčejné a neobyčejné listové těsto:-8 a cokoliv namrskané taky na koláči není:-S Dobré, kvalitní suroviny, navíc takový koláč tu ještě není. Nechápu Tvoji připomínku a to srovnání s politikou je směšné;-)Navíc je moc hezky naaranžované a foto:yes:

maruska12: dej sem, prosím, svůj oblíbený recept, fakt. Myslím to vážně, ať to není jak naše politika :-)):-)):-)):-))

maruska12:Je vidět, že Váš jazýček jen tak něco neochutná:-D Ale ostrý je dost;-)

maruska12 6. 11. 2012 13:26
Takový koláč z obyčejnýho listového těsta, kam se namrská cokoliv je zde??? Tak to už je vážně pak i každej štrudl pak tady. Dat ho sem Colzombo - tak skonci u par bodů a je i tak rád?? Ale jste jako nase politika:-//:no:

Jo, jo, toto by šlo ;-) :-p:yes:

jarka skrobakova:Jaruško díky:-K

dobrota:-p:yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K

Díky všem, kterým se koláč líbí;-):-K

Andy, člověk nemusí býr grafoman, aby poznal Tvou fotopráci:-). Tak tedy zase bid, no, jak jinak:-?:-)) :-K:-K:-K

Tak toto mě zabíjí :-D luxus :yes::yes::yes::yes::-):-):-):-K

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
listové těsto s lososem, slaný koláč s lososem a špenátem, mangold recepty, slaný koláč se špenátem a lososem, koláč s mangoldem, závin s lososem a špenátem, křehký koláč s lososem, slaný koláč z listového těsta s lososem a špenátem, špenátový koláč s lososem, koláč mangold mascorpone, mangold, losos, mangold, mascarpone, mangold koláč, listové těsto se špenátem a lososem, losos se špenátem v listovém těstíčku, recepty s mangoldem, losos s mangoldem, krehky kolac se špenátem, mangold recept, slaný koláč slososem a se špenatem

Suroviny:
losos, listy mangoldu, mascarpone, smetana zakysaná, kopr, česnek, rajče, vejce, těsto listové, parmazán, sůl

Přidat fotografie receptu