Chleba podle Romana Vaňka
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit vlastní chléb podle chutí vaší rodiny.
Suroviny pro 1 kus
1 velký bochník
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 053 kJ / 3 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,75 g |
| Tuky | 18,40 g |
| Vláknina | 53,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10,02 g |
| Sůl | 25,00 g |
| Sacharidy | 721,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouky, ocet, droždí, vodu, sůl a kmín.
Krok 2: Vše vložíme do pekárny a zapneme program "Těsto".
Krok 3: Cca po hodině těsto z pekárny vyndáme (ještě tam mělo být půl hodiny) a přendáme ho do ošatky vysypané žitnou moukou, kde kyne cca 50 min.
Krok 4: Pak těsto vyklopíme na plech s pečicím papírem a dáme do zapařené a vyhřáté trouby na 250 °C.
Krok 5: Po 3 minutách otevřeme troubu, aby přebytečná pára unikla a dále pečeme 1 hodinu na 180 °C.
Zveřejněno 4. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNPn
Moje poznámka
Chleba podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNPn
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 5 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 6 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 7 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Tématické fráze:
roman vaněk recepty,
roman vaněk,
vaněk recepty,
roman vaněk kuchařka recepty,
recepty roman vaněk,
recepty vaněk,
roman vaněk kuchařka,
roman vaněk chleba,
vaněk kuchařka,
recepty od vanka,
roman vaněk nový pořad,
vaněk roman,
vaněk,
jak zapářit troubu,
vaněk chleba,
roman vaněk recept,
kuchař vaněk,
chleba z trouby,
kuchařka od vaňka,
roman vaněk chléb
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
mouka žitná,
ocet,
sůl,
droždí čerstvé,
kmín celý,
voda
Komentáře (54)
Dovolil jsem si přidat fotku.
Přidávám 15.bodík a foto.
moc se Ti povedl
docela jsi mně pobavila
ošatku jsem Ti vyfotila, je to už docela dlouho co jsem jí koupila a přesně si nepamatuju na kolik gramů těsta ta ošatka je,a ani bych neřekla že jí moc vysypávám
já dala jen tip jak to dělají ostatní,to je jasný že se kilový chleba do dortové formy nevejde