Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory, zapečené s jitrničkou, červenou paprikou a sýrem

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 909 kJ /
1 173 kcal
Bílkoviny64,85 g
Tuky64,88 g
Vláknina10,85 g
Cholesterol 738 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,28 g
Sacharidy77,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uavříme do poloměkka. Necháme vychladnout a oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyložíme do vymazaného pekáčku. Krok 2: Osolíme, opepříme a střídavě na ně vrstvíme nakrájený pórek a jitrničky, pokrájené na tenké plátky. Krok 3: Přidáme pokrájenou červenou papriku, nakrájenou na malé kousky a posypeme strouhaným sýrem Mozzarella. Vrstvíme dál stejným způsobem. Krok 4: Pečeme asi 20 minut. Krok 5: Ke konci pečení vše zalijeme vejci a dopékáme, dokud vejce neztuhnou.

Zveřejněno 16. 11. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Můžeme také použít syrové brambory, podle každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLW7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLW7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Rettigová 6. 7. 2013 10:37
Proboha, takovou hrůzumůžou vymyslet jen v Česku!!!:-((
Ještě zakapat sojovkou a polít kečupem. :no:

magdalenka: Magdalénko, určitě je domácí mnohem lepší, tedy mluvím za sebe, je dobré to vyzkoušet Magdi;-):-p

spagetka: tak já nevím Vladi, ale měli jsme to s manželem oba v práci a moc dobré, naši kolegové u mne i manžela nám to skoro všechno snědli, my to rádi zopakujeme, jinak se dají dát jakékoliv strouhané sýry jiné, nebo zapéci vše bez sýrů, mňam;-)

varilamyskakasicku: strouhaný néééé, to je děs!"!!!!!!!!

magdalenka: nám jo, chutná prý ještě líp a to pravil zeťák, kterej má sýrový mlsný jazyk teda :-D:-D:-D:-D

Ešte mám dotaz, špagetka, myšička - tá domácky vyrobená mozarella chutí ako kupovaná?

maris: ne, Maruško, toto je nějaká novinka, sáček je na obrázku zobrazen, řekla bych, že to je výborný strouhaný sýr, domácí mozzarella ani ta kupovaná v nálevu by na to nešla, jen tvrdý sýr jakýkoliv, ta mozzarella v sáčku je moc dobrá i lepší, než jakýkoliv jiný tvrdý strouhaný sýr, mozzarellu domácí dělám, podle odkazu, jak je zde, ale ne do tohoto jídla;-)

magdalenka:tučné a ne trvanlivé, normální

spagetka:ty to robievaš z obyčajného - krabicového trvanlivého mlieka? Polotučné, plnotučné, nízkotučné? dík.

spagetka: díky, vyzkouším;-):-))

maris:Maru, ne chuŤ DĚLÁM PODLE NÁS - promiň velký písmena, vydrží i 3 měsíce, neb jsem ho jednou zapomněla v lednici, jinak u nás mizí hooodně brzy. Z tohohle? hmmm 300 g? Já to nevážila, ale baj očko jo

spagetka: spagi díky, to jsem netušila a je to opravdu jak mozzarella ? Jak dlouho Ti vydrží ? Kolik jí je z tohoto množství ? Chtěla bych vyzkoušet. Ten nálev děláš hodně slaný ?

maris:jo mozarellu si můžeš udělat doma, já to dělám podle tohoto receptu - promiň jsem líná postup opisovat a navíc to není můj nápad:
http://www.dobroty.cz/recept-domaci-mozzarella

varilamyskakasicku: Ivo, jakou domácí mozzarellu ? Ty si ji děláš doma ?:-O

evik: děkuji, jsi hodná, že jsi písla;-)

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
zapečené brambory s gothajem, zapečené jelita s bramborem, jelítko s bramborem, zapecena jelita se sýrem, brambory s paprikou, jak dlouho vydrzi jitrnice, zapečená jitrnice s bramborem, jitrnice s bramborem, jitrnice s bramborem zapecena, jak dlouho vydrzi jitrnice v lednici, jiternice, zapecene jelita, zapečená jitrnice, zapečené brambory se zelím a jitrnice, zapečené brambory se zelím a jitrničku, zapecene jitrnice, jitrnice zapečené s bramborem, jelito zapečene s brambory, zapecene hurky s bramborami, zapečené brambory s jelitem

Suroviny:
brambory, vejce, sýr nastrouhaný, jitrnice, olej, paprika čerstvá červená, pórek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu