Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónové muffiny

Hodnocení receptu je 4,9 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Muffiny jsou oblíbené zejména pro svou jednoduchou přípravu a díky praktickému balení je můžete dát třeba dětem do školy ke svačině. S naším receptem si připravíte lahodné košíčky s máslem a citrónem, které budou určitě chutnat.

Suroviny pro 14 kusů

14kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 100 kJ /
3 370 kcal
Bílkoviny59,65 g
Tuky122,37 g
Vláknina13,52 g
Cholesterol 832 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,87 g
Sacharidy500,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl, pečlivě promícháme. Krok 3: Připravíme formu na muffiny. Můžeme ji vymazat tukem a vysypat hrubou moukou nebo použít papírové košíčky. Krok 4: V druhé míse šleháme změklé máslo a cukr do pěny. Přidáme vejce a zmírníme rychlost šlehání na nejnižší. Přidáme směs mouky, mléko, citronovou kůru a šťávu. Krok 5: Zlehka promícháme. Těstem naplníme košíčky do dvou třetin. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

TIP: Jak péct muffiny

Zveřejněno 22. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónové muffiny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxGr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónové muffiny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxGr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (57)

Muffiny jsou moc dobré! Akorát po ochutnání těsta mi to přišlo málo citronové, proto jsem dala ještě jeden citron. A cukru jsem také nedala celý hrnek, ale jen 3/4.:yes::yes:

Recept výborný. Muffiny krásně vykynuly:yes:

prosím plníte košíčky do plna nebo jen do 3/4 ? Děkuji za odpověd.. :-)

Zdenka: Já jsem je plnila do 3/4 a tak akorát. :-)

Jinak musím říct, že jsou vynikající! :-)

Mňam.. dělám je už podruhé.. sladko slano kyselkavé :D citronem jsem fakt nešetřila :D :-Q :yes:

Musím bohužel napsat, že to vůbec nebylo dobré. Děláváme s dětmi čokoládové pravidelně, tady bohužel hrníčkování asi nefunguje. Chuť nic moc, citronově to taky moc nechutná. Za naši rodinku bodíky dolů.
Za nás nedoporučujeme :no: :no: :no: :no:

Právě jsem je vyzkoušela a bohužel mi trochu ujela ruka s citrónem, ale jinak jsou skvělé a moc mi chutnají, vůbec nejsou suché, právě naopak jsou hezky vláčné a měkké, doporučuji :yes:

bberi: takhle to dopadá,když si nepamatuješ,co jsi napsala před pár léty:no: zesměšňuješ se však sama:no:

bberi: Samozřejmě každý má jiné chutě :-) ale, cituji tvůj komentář z 5.12.2011: Dělala jsem stylem smíchej a upeč a byly výborné.:-)):yes: Budu dělat často.Daly jsme do nich s dcerou i želatinové bonbony-nemělo to chybu.:-)

Naši rodinu nenadchly, moc sladké, málo nadýchané, nikdy více.:no:

katy: Bohužel nevím, jak velké jsou malé muffiny, ale normálních jich vyjde zhruba 14.

Ahoja.. prosímtě na kolik malých mufínů vystačí tahle dávka ?

Skvělé, ale měla bych malé vylepšení: po upečení ještě posypat cukrem a přelít trochou citronové šťávy, což dodá vláčnost a citronovější chuť :)

vynikajícíí !:) :yes:

:yes:vynikající,dnes jsem pekla část v bábovičkách a zbytek v košíčkové formě,výborně chutnají,krásně se vyklopily.:-*:-K:-K:-K:-K

včera sem s nimi oslnila na oslavě ;-) chuťově mi p´řipomínají citrónovou babetu...návrat do dětství:)takže dík za super recept...určo budu péct často :-K

Jsou skvělé:-)) Určitě sem je nedělala naposledy.

SweetKiss: V pohodě:-), jen to chce ještě před vložením receptu kouknout. ;-)

SweetKiss: Jde to smazat, ale musí se to nahlásit adminům:-K

Aadulka: Viděla jsem ten recept, zapsala si ho a bohužel mi nějak uniklo, že je z topek. :-/ Moc se ti omlouvám za kopírování. Bohužel recept už nejde smazat, takže jeho vložení už nevrátím.

Vyborny recept, po prvykrat su moje mufiny krehucke a krasne, dakujem za super recpetwww.toprecepty.cz

Já dala půl napůl másla s Herou a udělala pár muffinů, těsto se mi z obyč papírových košíčků vylévalo, tak jsem zbytek nalila do dortové formy;-) a máme citrónové muffiny a citrónovou babetu:-8
Recept je výborný, jen zkusím příště více kypřícího prášku, aby víc vyskočila a míň soli:-p
Přídávám foto a dávám bodík:yes:

Jsou senzační.:yes: Nic jsem nešlehala,pouze jsem nechala povolit máslo a vše najednou smíchala.Nejsou vůbec suché a jsou kypré a takové hutnější.Je jich málo.;-):-):-K

akurát se mi dopekly akurát jsem přidala ještě jeden citon navíc :P a překrásně to voní už se těším až ochutnám :) :-K:-K:-K:-K

Jsou super:-)Také jsem dala doprostřed pudink a jsou výborné:-)Děkuji za recept :yes:

jsou výborné a velice jednoduché udělala jsem je sama a to je mi 11 let.Rodičům i mně moc chutnali.:yes::-8

Kuratko: Moc díky za fotku, vždy potěší ;-)

Jsou opravdu vynikající :-) dali jsme do nich ještě kousky broskve a jedli je s bílým jogurtem :yes: parádní :-) přidávám i fotečku :-8

Díky všem co vyzkoušeli :-K

Jedním slovem výborné :yes::-*.

jsou výborné

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
citrónové muffiny, citronové muffiny recept, skvělé citronové muffiny, muffiny citronové, citronove mufiny, výborné citrónové muffiny, recept na citronové muffiny, citronove mafiny, recept na muffiny, muffin recept, muffiny recept, recepty muffiny citronové, mufiny citronové, skvělé muffiny, recepty na muffiny, mafiny citronové, citronový muffiny, plněné citronové muffiny, recept na citronové mufiny, citronove maffiny

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, cukr, máslo, vejce, mléko, citron, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu