Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkový králík na houbách

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 890 kJ /
4 515 kcal
Bílkoviny19,69 g
Tuky470,14 g
Vláknina32,26 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,24 g
Sůl8,00 g
Sacharidy39,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme a každou porci prošpikujeme hranolkem slaniny. Ze všech stran mírně osolíme. Krok 2: Marinádu vymícháme z uvedených surovin a přidáme do ní proužky cibule a plátky česneku. Dobře promícháme. Krok 3: Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a v nádobě, ve které jej budeme péct, dáme do lednice do druhého dne uležet. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 stupňů, maso podlijeme vodou a zakryté pečeme asi hodinku a půl. Poté k masu asi na 30 minut přidáme kousky hub a dopečeme odklopené. Pekáč přendáme na sporák, kousky masa vyjmeme a uchováme v teple. Krok 5: Ve výpeku rozpustíme oříšek másla a zasypeme troškou granulované jíšky. Dobře provaříme.

Zveřejněno 23. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60l9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/60l9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Kvetinka: Zde v odkazu ale píšou, že nejvíc římský kmín uznává indická a MEXICKÁ kuchyně http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/vareni-a-stol...
a do mexického chilli con carne také patří
http://www.receptyonline.cz/rimsky-kmin--1540.html

Tak dneska jsem uvařila-dělala jsem v pomaláči a z čerstvých bylinek a byla to obrovská ňamka;-)ještě jsem tedy maso vykostila a nakrájela na kousky,aby manža nepoznal,že je to králík-neboť ho nejí-tedy jí,ale neví o tom:-D maso jsem měla naložené tři dny,nějak jsem se k němu dříve nedostala.Dělala jsem přesně podle receptu,akorát nemám římský kmín,tak jsem dala obyč;-)

Prima Mama - :-K:-8

:-p Králíka jsem dělala v pomalém hrnci a byl výborný:yes: Doporučuji a posílám bodík:-K

:-)Tak králík je naložený a těším se na zítřek:yes:

Janatko, díky za pochvalu, jsem moc ráda, že chutnalo a dávám :yes: za fotku!;-)

:-p:-)):yes:

:-KChválím!!!dobře zvolené druhy koření!!Ten římský kmín jsem nahradila,tak jak to radila chocolate.Manžel tem jen baštil ani nemluvil,miluje králíka a tak byl spokojený!!!Láska prochází želudkem:-)):yes:

:-p:yes: to vypadá moc chutně:yes::yes::-K

Recept je zajímavý:yes:, určitě zkusím,tuto kombinaci jsem ještě nedělala:-p:-))

Ten římský kmín má specifickou chuť,jak už tu je níže uvedeno, a ne každému chutná (aspoň u nás), taky se mi zdá půl lžičky moc, spíš dám asi špetičku a uvidím. Ta varianta jakoby nahrazení , jak píše chocolate, ale nemusí být marná,sice to bude chuťově jinde, ale určitě ne špatné.;-)
Jinak Radulko,nechceš si ulevit od mrazáku a králíků?;-):-D
:-p:yes:

králíků mám plnej mrazák, takže vyzkouším:yes:

Recept se mi moc líbí:yes:+10

Tak to je opravdu králík v bylinkách;-)super receptík:yes::-K+1

chocolate 24. 1. 2011 00:45
Danielko, vidím to stejně;-), balíček mám doma a občas někam propašuji.
Jani-klidně ti ho pošlu.

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
králík na houbách, králík na bylinkách, tip top recepty na králíka, králík super recept, cim nahradit rimsky kmin, králík s houbami, kralik s houbami recept, králik, recepty z králíka, králík na houbách recepty, králik v pomaláči, rimsky kmin nahrada, králík na houbách recept, na houbach, recepty na králíka, králík s bylinkami na houbach, králík recepty, recept na králíka na na houbách, recept na králíka na houbách, králík + houby

Suroviny:
králík, slanina anglická, houby, cibule, česnek, sůl, máslo, jíška, olej, zázvor, koření oregáno, bazalka čerstvá, rozmarýn, římský kmín mletý

Přidat fotografie receptu