Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 530 kJ / 3 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 262,25 g |
Tuky | 228,34 g |
Vláknina | 32,95 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 822 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 84,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den 1.:
Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí.
Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru citronovými plátky, zatáhneme fólií. Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na sádle smažit do hrnce do tmava, ale nespálit. Krok 3: Přidáme maso s vymačkanou šťávou z citrónů, osmahneme, přidáme papriku, nové koření, celý pepř, čerstvě namletý pepř, bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Krok 4: Přidáme nakrájenou feferonku a pokrájené kysané zelí. Popřípadně alespoň vylijeme vodu nebo při velké kyselosti zelí propláchneme.
Přidáme podle chuti cukr, sůl a dusíme do měkka. Krok 5: Jakmile je maso dostatečně měkké, dochutíme solí, česnekem, pepřem, popř. feferonkou, cukrem a přidáme smetanu, necháme provařit a znovu dochutíme.
Když je vše podle Vaší chuti dobré, necháme buď nandávat na talíře, anebo chladíme v hrnci v dřezu a necháme zaležet alespoň takový 1 den, když více, tak lépe.
Den dopředu si nakrájíme maso na kostky, prolisujeme všechen česnek a smícháme jej se solí.
Poté vše smícháme dohromady a dáme do mísy zaležet, poklademe nahoru citronovými plátky, zatáhneme fólií. Krok 2: Den 2.:
Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na sádle smažit do hrnce do tmava, ale nespálit. Krok 3: Přidáme maso s vymačkanou šťávou z citrónů, osmahneme, přidáme papriku, nové koření, celý pepř, čerstvě namletý pepř, bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Krok 4: Přidáme nakrájenou feferonku a pokrájené kysané zelí. Popřípadně alespoň vylijeme vodu nebo při velké kyselosti zelí propláchneme.
Přidáme podle chuti cukr, sůl a dusíme do měkka. Krok 5: Jakmile je maso dostatečně měkké, dochutíme solí, česnekem, pepřem, popř. feferonkou, cukrem a přidáme smetanu, necháme provařit a znovu dochutíme.
Když je vše podle Vaší chuti dobré, necháme buď nandávat na talíře, anebo chladíme v hrnci v dřezu a necháme zaležet alespoň takový 1 den, když více, tak lépe.
Zveřejněno 5. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Davidův segedinský gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7VGr
Moje poznámka
Davidův segedinský gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7VGr
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 6 minutami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 55 minutami
Club sušenky
Kerstein před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 1 hodinou
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 3 hodinami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 3 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 3 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 4 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 4 hodinami
Tématické fráze:
segedinsky gu,
segedýnský gulášek,
segedínský gulášky,
řídký segedin,
segedínský guláš light,
segedinsky,
segedinsk,
segedinsky gulas z veprove krkovice,
segedín z krkovice,
gulášky,
je možné nakrájet cibuli na guláš den dopředu,
česnek do segedínu,
segedinsky gu!as,
najlepsi segedinsky gulas,
davidovy palacinky,
segedinsk6 gulas light,
paprikáš ze zásmažky,
mehlschwitze,
zásmažka na segedinský guláš,
dzidane na dovari ceni
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice vepřová,
paprika sušená sladká,
feferonka,
česnek,
cukr krystal,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
kosti vepřové,
citron,
sádlo,
smetana,
zelí kysané
Komentáře (16)