Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 370 kJ /
1 523 kcal
Bílkoviny163,84 g
Tuky60,38 g
Vláknina26,77 g
Cholesterol 356 mg
Sodík 745 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy46,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici. Krok 2: Nachystáme pekáč s poklicí a troubu zapneme na 200 °C. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibule očistíme a nakrájíme nahrubo. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Krok 3: Do pekáče dáme rozpustit sádlo, přidáme cibule a zeleninu, restujeme, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přidáme nachystané pomeranče, podlijeme vodou, asi do 2/3 masa, vložíme do vyhřáté trouby. Krok 4: Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme pod poklicí 1,5-2 hodiny do měkka. Krok 5: Maso vyjmeme a uložíme na teple. Vše v pekáči rozmixujeme, přelijeme do hrnce a dáme vařit. Krok 6: Přidáme muškát, marmeládu, brusinky a jíšku (na sádle osmahlá mouka), provaříme. Přilijeme víno, krátce provaříme. Můžeme přidat šťávu z pomeranče, případně dosolit.
Podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 8. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjxK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjxK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

RECEPT na nic, kdy se dává hořčice a jak moc se má orestovat zelenina? Děcka mi to omlátili o hlavu, není to ani svíčková, ani šípková, a ten muškát?! To jako oříšek, nebo květ??? Podle tohoto se to nedá uklohnit!!!:-((

Veronika.Hrozna:špikováním nic nepokazíš;-)
koření mám z trhů v Brně, míchá si ho paní co koření prodává, jinak Vitanu taky někdy používám. Ať vám chutná:-)

Mohu tu kýtu trošku prošpikovat slaninou ,nebo radši ne ,a mám divočinu od Vitany ,nebo jsi použila jinou? :-?

pěkný receptík divočinu občas taky seženu vím, že moc dobrá a tento receptík je:-p:-p+13

nofrona:Ještě křen?:-O Teda ten už bych tam taky nedala;-)

1974andrea:Andry díky:-), recept jsem dostala a šlo to tam chuťově moc dobře, jen jsem vynechala strouhaný křen;-).
Celkově to bylo moc dobré:-p

Markétko, krásné jídlo i fotka.:yes: Já bych sice už asi nedávala rybíz, když dám brusinky a muškát mi k té divočině taky nějak moc nejde. Ale tys to ochutnala a pokud chutnalo, proč ne;-)

děkuji za milé komentáře:-):-K

suprové jídelko, luxusní foto:-p:-p:yes::yes::-K

No, tak vidíš..jak bych to ráda vyzkoušela a přidala ti foto, když kaňoura nemamo??:-D Nádherné jídlo, nádherné fotky;-):yes:

Divinu mám veľmi rada, ale keď si predstavím, že tie potvorky diviaky nám behajú okolo záhrady a po parkoch v meste, tak by som ich zastrelila osobne :-D:-D;-)

Parádní bašta:-p:yes:

Tak nevím,co mě potýralo víc:-OJestli ty krásné fotky náramné bašty,nebo čtení postupu vaření;-):-D:-D
Máš to parádní,Markétko:-p:yes::yes::-K

Děkuji všem:-K

Prilákala ma nová fotka...je krásna, recept tak isto...:yes:

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
kančí kýta babiččiny recepty, kančí kýta, recepty divočina kančí kýta, kančí kýta recepty, babiččiny recepty kančí kýta, kančí kýta medailonky, kančí kýta recept, kančí kýta s brusinkami, divočák s brusinkovou omáčkou, recept na kanči kytu, dančí medailonky s brusinkovou omáčkou, recepty z divočiny kančí, srnci s brusinkovou omackou, recepty z kančí kýty, recepty divočina kančí, medailonky z kančí kýty, kanči kyta na brusinkach a pomeranči, kanec s brusinkovou omáčkou, daňčí s brusinkovou omáčkou, recepty kančí kyta

Suroviny:
kýta kančí, cibule, mrkev, petržel, celer, sádlo, marmeláda rybízová, kompot brusinkový, hořčice plnotučná, pomeranče, květ muškátový, víno červené, koření na divočinu, sůl, voda, sádlo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu