Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 551 kJ / 2 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,24 g |
Tuky | 171,08 g |
Vláknina | 15,31 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 3,00 g |
Sůl | 7,32 g |
Sacharidy | 68,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu.
Krok 2: Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno.
Krok 3: V rozehřátém hrnci osmahneme slaninu, až začne růžovět, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 4: Poté přidáme srdíčka, orestujeme, přidáme kmín, papriku a promícháme.
Krok 5: Vše zalijeme pivem, přidáme nejlépe ve vajíčku na čaj nové koření s pepřem, mírně osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Krok 6: Pod tlakem na slabém plameni vaříme 25 minut.
Krok 7: Poté hrnec ochladíme a otevřeme.
Krok 8: Vytáhneme čajové vajíčko s kořením, vmícháme záklechtku z vody a mouky a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s rýží, nebo s knedlíkem. Hodí se i těstoviny.
Krok 10: Odkrojené tučnější části ze srdíček dáme do hrnce, přidáme všechnu zeleninu, zalijeme 1 l studené vody a vaříme 3/4 hodiny.
Krok 11: Mezitím si z másla a mouky usmažíme zlatavou zásmažku, do horké vyklepneme vejce, osolíme a prudce zamícháme jako vaječinu. Zalijeme hotovým vývarem, podle potřeby dochutíme a 10 minut povaříme. Přidáme zelené bylinky a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Moje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Nejnovější recepty
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
Přidáno před 6 hodinami
Ovocné želé kopečky
Přidáno před 6 hodinami
Hrušky zapečené s medem a ořechy
Přidáno před 6 hodinami
Koláčky s krouceným okrajem
Přidáno před 7 hodinami
Koláčky z listového těsta s malinami a borůvkami
Přidáno před 7 hodinami
Jarní salát s raným zelím
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá mexická pánev s vegan mletým
jumano před 3 hodinami
Chlebíčky s pomazánkou s tuňákem
Sahula před 5 hodinami
Uherská krkovice
Sahula před 5 hodinami
Hovězí uherský guláš z trouby
Sahula před 5 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Flakpanzer před 5 hodinami
Ořechový / kokosový beránek z jogurtového těsta
Marfiska před 5 hodinami
Vepřová plec na hořčici
vakl1 před 7 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 7 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Jasminka4 před 8 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Bretik před 9 hodinami
Tématické fráze:
polevka z kurecích srdicek,
polévka ze srdíček,
vyvar ze srdicek,
polévka z kuřecího vývaru,
kuřecí srdíčka recept,
kuřecí srdíčka,
kuřecí srdíčka recepty,
polevka s kurecich srdicek,
vývar z kuřecích srdíček,
polévka s kuřecimi srdíčky,
polevky z kuřeciho vyvaru,
polévka se srdíčkama,
recept na kuřecí srdíčka,
polévka se srdíček,
polévka z vepřových srdíček,
polevka ze srdicek a krku,
poevka z kurecich srdicek,
rizoto z kuřecích srdíček,
kuřecí srdíčka do rizota,
kuřec vývar recept
Suroviny:
srdce kuřecí,
slanina gazdovská,
pivo světlé,
voda,
mouka hladká,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
pepř mletý,
petrželka zelená,
srdce kuřecí,
cibule,
česnek,
zelenina kořenová,
bujon kuřecí,
bylinky zelené,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (24)