Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 551 kJ / 2 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,24 g |
Tuky | 171,08 g |
Vláknina | 15,31 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 3,00 g |
Sůl | 7,32 g |
Sacharidy | 68,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu.
Krok 2: Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno.
Krok 3: V rozehřátém hrnci osmahneme slaninu, až začne růžovět, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 4: Poté přidáme srdíčka, orestujeme, přidáme kmín, papriku a promícháme.
Krok 5: Vše zalijeme pivem, přidáme nejlépe ve vajíčku na čaj nové koření s pepřem, mírně osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Krok 6: Pod tlakem na slabém plameni vaříme 25 minut.
Krok 7: Poté hrnec ochladíme a otevřeme.
Krok 8: Vytáhneme čajové vajíčko s kořením, vmícháme záklechtku z vody a mouky a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s rýží, nebo s knedlíkem. Hodí se i těstoviny.
Krok 10: Odkrojené tučnější části ze srdíček dáme do hrnce, přidáme všechnu zeleninu, zalijeme 1 l studené vody a vaříme 3/4 hodiny.
Krok 11: Mezitím si z másla a mouky usmažíme zlatavou zásmažku, do horké vyklepneme vejce, osolíme a prudce zamícháme jako vaječinu. Zalijeme hotovým vývarem, podle potřeby dochutíme a 10 minut povaříme. Přidáme zelené bylinky a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Moje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Nejnovější recepty
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 7 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Nádivka podle naší babičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
mruberova před 3 minutami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 1 hodinou
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 2 hodinami
Piškotový beránek
Pajkujka před 3 hodinami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 3 hodinami
Velikonoční plnka/nádivka
Lucie1001 před 3 hodinami
Kuře na zelí
Walderama08 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
princeesofpink před 3 hodinami
Pampeliškový med
MiraAbel0S2 před 4 hodinami
Tématické fráze:
polevka z kurecích srdicek,
polévka ze srdíček,
vyvar ze srdicek,
polévka z kuřecího vývaru,
kuřecí srdíčka recept,
kuřecí srdíčka,
kuřecí srdíčka recepty,
polevka s kurecich srdicek,
vývar z kuřecích srdíček,
polévka s kuřecimi srdíčky,
polevky z kuřeciho vyvaru,
polévka se srdíčkama,
recept na kuřecí srdíčka,
polévka se srdíček,
polévka z vepřových srdíček,
polevka ze srdicek a krku,
poevka z kurecich srdicek,
rizoto z kuřecích srdíček,
kuřecí srdíčka do rizota,
kuřec vývar recept
Suroviny:
srdce kuřecí,
slanina gazdovská,
pivo světlé,
voda,
mouka hladká,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
pepř mletý,
petrželka zelená,
srdce kuřecí,
cibule,
česnek,
zelenina kořenová,
bujon kuřecí,
bylinky zelené,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (24)