Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 551 kJ / 2 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,24 g |
| Tuky | 171,08 g |
| Vláknina | 15,31 g |
| Cholesterol | 744 mg |
| Sodík | 3,00 g |
| Sůl | 7,32 g |
| Sacharidy | 68,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu.
Krok 2: Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno.
Krok 3: V rozehřátém hrnci osmahneme slaninu, až začne růžovět, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 4: Poté přidáme srdíčka, orestujeme, přidáme kmín, papriku a promícháme.
Krok 5: Vše zalijeme pivem, přidáme nejlépe ve vajíčku na čaj nové koření s pepřem, mírně osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Krok 6: Pod tlakem na slabém plameni vaříme 25 minut.
Krok 7: Poté hrnec ochladíme a otevřeme.
Krok 8: Vytáhneme čajové vajíčko s kořením, vmícháme záklechtku z vody a mouky a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s rýží, nebo s knedlíkem. Hodí se i těstoviny.
Krok 10: Odkrojené tučnější části ze srdíček dáme do hrnce, přidáme všechnu zeleninu, zalijeme 1 l studené vody a vaříme 3/4 hodiny.
Krok 11: Mezitím si z másla a mouky usmažíme zlatavou zásmažku, do horké vyklepneme vejce, osolíme a prudce zamícháme jako vaječinu. Zalijeme hotovým vývarem, podle potřeby dochutíme a 10 minut povaříme. Přidáme zelené bylinky a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Moje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 19 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 29 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 51 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 53 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
polevka z kurecích srdicek,
polévka ze srdíček,
vyvar ze srdicek,
polévka z kuřecího vývaru,
kuřecí srdíčka recept,
kuřecí srdíčka,
kuřecí srdíčka recepty,
polevka s kurecich srdicek,
vývar z kuřecích srdíček,
polévka s kuřecimi srdíčky,
polevky z kuřeciho vyvaru,
polévka se srdíčkama,
recept na kuřecí srdíčka,
polévka se srdíček,
polévka z vepřových srdíček,
polevka ze srdicek a krku,
poevka z kurecich srdicek,
rizoto z kuřecích srdíček,
kuřecí srdíčka do rizota,
kuřec vývar recept
Suroviny:
srdce kuřecí,
slanina gazdovská,
pivo světlé,
voda,
mouka hladká,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
pepř mletý,
petrželka zelená,
srdce kuřecí,
cibule,
česnek,
zelenina kořenová,
bujon kuřecí,
bylinky zelené,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (25)
I Tobě díky za komentík s boďanem
ale s chutí bych si dala i tu tvoji dobrotu
Tak to jsi mi nahrála na smeč. Právě jsem koupil kachní srdíčka, žaloutky (a kousek vepřových jater a nevím zda ty taky mohu dát ? Asi ne.Ty udělám zvláště). Bude to v týdnu, asi v sobotu. Ty máš +bodík 12