Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 688 kJ /
2 077 kcal
Bílkoviny86,70 g
Tuky151,76 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 819 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy52,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebra naporcujeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Vložíme je do pekáče. Krok 3: Marinádu připravíme smícháním povidel, nahrubo nastrouhaného celeru, sójové omáčky a rozmačkaného česneku. Krok 4: Touto směsí potřeme z obou stran žebra, přidáme posekanou šalvěj, vše zalijeme černým pivem a necháme několik hodin ( nejlépe přes noc) marinovat. Krok 5: Poté vše vložíme do vyhřáté trouby na 200 - 220°C, zprvu pečeme 1,5 hodiny přiklopené, mezitím poléváme výpekem ( popř. podléváme mírně vodou) a pak ještě půl hodiny odkryté dopečeme do hněda. Krok 6: Maso vyjmeme a výpek propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme a můžeme zjemnit kouskem másla. Krok 7: Podáváme se šťouchanými brambory, šlo by určitě i se zelím a knedlíkem.

Zveřejněno 17. 12. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KOn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KOn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Ivana79:Ivanko, bude to trochu chuťově jiné, v povidlech je krom jablek i koření, ale i to tvoje vypadá velmi lákavě. S tou smetanou to bude zase jemné;-) Díky za fotky a za to, že ses do toho pustila:-K

Tak ja som sa dnes nechala inšpirovať tvojim receptom ;-) ale namiesto tých povidel,ktoré nemám,som dala nastrúhané jablká a pridala som do omáčky po rozmixovaní šľahačkovú smotanu :-) Piekla som bravčové stehno ale obed bol vychválený až do nebies :-D:-p:yes:

magdalenka:Když myslíš...:-D

1974andrea: kľudne zjedz a nič nenechaj, nemusíš byť až taká obetavá a milujúca manželka...:-D

rozmarynaH:Díky " přeskopcová" sousedko;-) Bylo to žůžo, teda ještě dneska je jedna porce, tak nevím, jestli ji mám sníst nebo ji obětovat manželovi:-D

Andrejko, s černým pivem mám dobré zkušenosti a v kombinaci s česnekem a sojovkou + jablíčková povidla, to je určitě chuťový "koncert e moll". Jsi šikulka:yes::yes:

luxusně připraveno jako vždy :-K:-K:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

magdalenka:Magdi, tak to bude hodně podobné, já do těch jablečných dávám ještě badyán, ale to tam chybět tolik nebude. Jen tam nedávám citrón. Tak zkus a pak mi poreferuješ;-)

1974andrea: pozri sem http://www.toprecepty.cz/recept/29397-kdoulovy-dze...
ale to sa dá ešte dochutiť, teraz tento džem používam aj pri pečení alebo mi chutí v bielom jogurte.

magdalenka:Magdi, a co tam máš za koření v tom džemu? Asi by to šlo;-)

Krása. :yes:

zaujímavý recept...Ja mám dulový džem, čo som vyrobila, tak vyskúšam s ním. Namarinujem krkovičku a vidím to na krásny gurmánsky zážitok.:-)

Andreo, velice povedené jídlo. Tím bych nikoho neurazila;-):-)):yes:

Samé super suroviny na marinádu. To nemůže být jiné, než dobré:-p

:-p:-p

Tématické fráze:
pečená vepřová žebra v marinádě, marinada na zebra, marinády na žebra, recept na jablečná povidla, jablečná povidla z trouby, jablecny povidla, žebra na povidlech, grilovani zeber video, jablíčková povidla, pecena zebra na povidlech, recept na pečená žebra, pečná žebra z divočáka s jablky, cely celer peceny s marinadou, vareni zeber, jablečná povidla pečené, pečena vepřová žebra na povidlech, krkovička v jablečné marinádě, masita veprova zebra recept, žebra v povidlech, marinády na pečení žeber

Suroviny:
žebra, povidla švestková, celer, pivo černé, omáčka sojová, česnek, šalvěj, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu