Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 518 kJ / 1 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,90 g |
Tuky | 101,22 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,78 g |
Sacharidy | 64,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubokého hrnce do osolené studené vody dáme vařit očištěné plíčky, zeleninu a koření, které pro snadnější pozdější vyjmutí vložíme do takzvaného “vajíčka“ na sypaný čaj. Vaříme do změknutí plíček (Až nám krásně naskrz projede jehlice, nebo špejle. Já vařím ve velkém tlakovém hrnci 30 minut).
Krok 2: Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky.
Krok 3: Přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme. Uvedeme k varu, volžíme nakrájené plíčky, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, hořčici a na slabém plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Moje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 8 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 9 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 9 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 6 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 7 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 7 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 8 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 8 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 9 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 10 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 10 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 12 hodinami
Tématické fráze:
plíčka na smetaně,
pličky,
jehněčí plíčka na smetaně,
hovezi plicka recepty,
kančí plíčka,
pajšl - plíčka na smetaně,
krůtí plíčka,
za jak dlouho zmněknou potraviny v tlakovém hrnci,
jak vypadají plíčka,
recept na pajšle,
vaříme plíčky,
rcp na pajšl,
klasické plíčka na smetaně,
řeznictví pajšl,
plicka na vine,
kančí plíčky,
plíčky v pomalém hrnci,
doba vaření plíček,
jehněčí plíčky na smetaně,
těšínské jatky - vepřové plíce
Suroviny:
plíce vepřové,
mrkev,
celer,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
zelenina,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (13)