Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová tlačenka

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Teta Lena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 096 kJ /
740 kcal
Bílkoviny56,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina120,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Větší houby nakrájíme, menší ponecháme v celku. Povaříme ve slané vodě (na 1 l vody 1 polévková lžíce soli) 20 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Očištěné nožky dáme vařit do osolené vody (na 1 a 1/4 l vody 2 polévkové lžíce soli). Vaříme tak dlouho, až se začnou rozvařovat, vyjmeme a obereme. Krok 3: Takto získané maso umeleme na masovém strojku. Vývar necháme zchladnout a sebereme tuk. Vývar pomalu rozpustíme, přidáme namleté maso a dokořeníme utřeným česnekem (5 stroužků), pepřem (1,5 lžičky), zázvorem (na špičku nože), solí a vše lehce povaříme. Krok 4: Vývar má být silně přesolený a překořeněný - tlačenka by byla mdlá. Přidáme majoránku, ale tu již nevaříme. Do vývaru přidáme povařené houby a za občasného míchání necháme částečně zchladnout. Krok 5: Nalijeme do tlačenkového sáčku, zavážeme a dáme zchladnout. Tlačenku občas otočíme.

Zveřejněno 30. 8. 2009

Poznámka autorky Teta Lena

Pro mě je takto dost slaná, dávám malinko méně soli, ale komu nevadí sůl, může množství dodržet. Radši ochutnávat při solení. Z tohoto vychází celá jedna tlačenka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5o7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5o7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Já jsem také o něco méně osolila. Houby jsem měla v mrazáku.Rosol jsem připravila podle http://www.toprecepty.cz/recept/16750-domaci-rosol.... Tlačenka je vynikající a určitě nedělám naposledy, počkám na čerstvé houby :yes::-p+

Já popisovanou tlačenku dělám již delší dobu a mohu řici, že komu jsem dal ochutnat, chtěl, abych jí udělal. Je s tím trochu práce, ale stojí to za to. Chuťově je velmi dobrá - d o p o r u č u j i všem.

Šulcová Jana 6. 6. 2010 18:53
Houby milujeme a ještě raději je sbíráme,tlačenku určitě vyzkoušímewww.toprecepty.cz

:-p:-p:yes:+4

tlačenku moc dobře znám, je vynikající! když mám houby, tak ji dělám.kdo má rád houby, vřele doporučuji! :-p:-8

Hm,zajímavé,dávám do oblíbených a počkám až porostou...;-);-):-p:-D

Také už tisknu a chválím, jen nevím:-?, kdepak se nám ztratil ten druhý bodík:-?:-D já ho posílám:-!:yes:

Jejda, skvělý nápad :-p:-p:yes::yes:

:-O Dávám do oblíbených, rozhodně zkusím (houby milujeme) a teď bodíkuju:yes:+

Tématické fráze:
tlačenka z hub, jak dlouho vařit houby, jak dlouho vařit tlačenku, recept na houbovou tlačenku, hobova tlačenka, houbovatlacenka, hribova tlacenka, prasečí nožky, tlacenka s hub, houbová tlačenka bez masa, tlacenka co stoji, tlacenka z hribku, houbová zlačenka, tlacenkazhub, tlačenka z hub bez masa- recept, recept tlačenka z hub, recepty z hub-houbova tlačenka, hobova tlačenka recept, recept na tlačenku z z hub, recept na tlacenku

Suroviny:
houba hřib, nožička vepřová, sůl, zázvor, majoránka, pepř mletý, česnek

Přidat fotografie receptu