Gulášová polévka IV.
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým protlakem. Pikantní chuť dodává polévce Tabasco.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 530 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,73 g |
Tuky | 12,10 g |
Vláknina | 21,92 g |
Cholesterol | 118 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 48,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve velkém hrnci osmahneme na oleji oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a obě papriky pokrájené na proužky.
Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájené hovězí maso, chvíli restujeme a následně vmícháme mletou papriku. Papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a okořeníme Tabascem.
Krok 3: Necháme zvolna vařit, dokud maso nezměkne.
Krok 4: Nakonec můžeme mírně zahustit hotovou jíškou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Moje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 11 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 13 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 7 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 9 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 10 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 10 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 10 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 11 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 11 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 11 hodinami
Tématické fráze:
jak se vari gulasova polevka,
recept na gulášovou polévku,
gulašova polevka z vepřoveho masa,
gulažova polevka,
gulášová polévka z hovězí konzervy,
recept na gulášovou polévku s klobásou,
jak uvarit gulasovou polevku,
recepty na gulášovou polévku,
gulášová polévka podle pohlreicha,
gulášovápolévka,
recepty-gulasova polevka,
gulášová polévka bez masa,
gulášová polévka z vepřové konzervy,
hovězí gulášová polévka,
recept na gulášovou polívku,
domaci gulašova,
jak zahustit polevku,
gulšová polevka,
gulašovapolivka,
gulášková polévka
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
tabasco,
olej,
sůl,
pepř mletý,
jíška
Komentáře (7)