Podzimní pečená zelenina
V jednoduchosti je krása, říká se. Podzimní zeleninu tedy jen očistíme, nakrájíme na větší kusy a provoněnou kořením a česnekem ji upečeme na plechu v troubě. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo i jako samostatný bezmasý pokrm.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 454 kJ / 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,76 g |
Tuky | 0,86 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 69,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umyjeme tekvicu, vydlabeme, pokrájame (aj so šupou) na menšie, asi 2 cm hrubé kúsky.
Krok 2: Baklažány aj so šupou pokrájame na 1 cm kolieska. Osolíme a necháme vypotiť.
Krok 3: Cviklu očistíme, pokrájame na asi 0,5 cm polkolieska, cibuľu na tenka kolieska, očistené zemiaky na kolieska asi 0,5 cm. Do oleja pretlačíme cesnak, vmiešame korenie.
Krok 4: Na plech dáme papier na pečenie, zeleninu, dobre osolíme a zmiešame s ochuteným olejom.
Krok 5: Pečieme asi 45 minút na 180 °C . Najprv pod alobalom, ktorý v polovici pečenie odstránime.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní pečená zelenina
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14gV
Moje poznámka
Podzimní pečená zelenina
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14gV
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 11 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 13 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 13 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 14 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Tématické fráze:
zelenina pečená v troubě,
pečená zelenina recept,
pecena zelenina v troube,
pečená zelenina,
recepty pečená zelenina,
pečená zelenina v troubě - recept,
pečená dýně se zeleninou,
pečená zelenina v troubě recept,
pečená zelenina s lilkem,
recept na pečenou zeleninu,
pečená dýně s červenou řepou,
pečená zelenina s dipem,
recept pečená zelenina,
babicovy dobroty recepty ze 14.11.2010,
pečená zelenina na pánvi,
jak se peče zelenina,
zimní pečená zelenina v troubě,
pečená zelenina na medu,
recepty na pečenou zeleninu,
pečená zelenina dýně
Suroviny:
dýně,
řepa červená,
brambory,
cibule,
lilek,
sůl,
koření provensálské,
česnek,
olej
Komentáře (26)