Vepřové srdce s mrkví a hráškem
Vepřové srdce má jemnou a měkkou texturu, která se perfektně hodí pro dušené pokrmy. Připravte jej s dušenou mrkví a hráškem a určitě nešlápnete vedle. Podávat můžete s vařeným bramborem nebo těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 444 kJ / 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,55 g |
| Tuky | 43,20 g |
| Vláknina | 29,30 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 802 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 82,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdce umyjeme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do změknutí asi 90-120 minut. Poté srdce vyjmeme a vývar necháme stranou.
Krok 2: Do druhého kastrůlku dáme máslo a na něj vysypeme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev. Krátce zarestujeme a po částech přidáváme vývar z vařeného srdce.
Krok 3: Vaříme asi 15 minut a přidáme hrášek, med, cukr, sůl (ne moc, vývar je slaný!), mletý pepř a citronovou šťávu. Chuť musí být vyvážená tak, jak ji máme rádi.
Krok 4: Ve troše vývaru rozmícháme mouku a vlijeme k zelenině, aby se šťáva zahustila. Povaříme dalších 10 minut.
Krok 5: Uvařené srdce nakrájíme na plátky a přidáme je k mrkvi. Necháme již jen prohřát a můžeme podávat.
Zveřejněno 19. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové srdce s mrkví a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ12
Moje poznámka
Vepřové srdce s mrkví a hráškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJ12
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 28 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 56 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 57 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 59 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 59 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
vepřové s mrkví a hráškem,
vepřové srdce,
vepřové srdce recepty,
recept na vepřové srdce,
vepřové na mrkvi,
vepřové v mrkvi,
omáčka z vepřových srdcí pro ph,
dušené vepřové srdce,
srdce s mrkví,
jak dlouho se vari veprove srdce,
vepřové s mrkví,
dušené vepřové srdíčko,
vepřové v mrkvi s hráškem,
dušené vepřové s hráškem a mrkvi,
vepřové s hráškem a mrkví,
vepřové plátky s hráškem a mrkví,
smažené vepřové srdce,
vepřové na mrkví a hrasku,
vepřové na dušené mrkvi a hrášku,
vepřové platky na hrasku a mrkvi
Suroviny:
srdce vepřové,
mrkev,
hrášek mražený,
mouka hladká,
med,
šťáva citronová,
máslo,
cukr krystal,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (16)
pochutnala bych si
Já jen kupuji srdíčka ty nejmenší