Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené pirohy s kuřecím masem

Dobrý námět na svačinu nebo večeři, kde můžeme zužitkovat zbytky již tepelně upraveného masa. Přidáním různých druhů zeleniny nebo koření můžeme vždy chuť pirohů ozvláštnit. Jejich výhodou je, že jsou dobré i studené.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby cca 1 hodiny kynutí těsta

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby cca 1 hodiny kynutí těsta)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 990 kJ /
2 627 kcal
Bílkoviny150,04 g
Tuky46,96 g
Vláknina21,94 g
Cholesterol 439 mg
Sodík 6,78 g
Sůl16,88 g
Sacharidy391,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme kynuté těsto a necháme ho vykynout (vše nejlépe v domácí pekárně). Krok 2: Zatím si připravíme náplň do pirohů:
Vařené nebo pečené maso společně s ostatními surovinami nahrubo umeleme, osolíme, opepříme a přidáme pokrájený medvědí česnek. Krok 3: Řádně promícháme a necháme v chladu odležet. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvoříme bochánek a necháme ještě chvíli pod utěrkou kynout. Krok 5: Poté bochánky rukou stlačíme a vytáhneme do oválné placičky. Krok 6: Na každou placičku dáme lžíci náplně a uzavřeme do válečku (vše viz. foto). Krok 7: Ve vhodné nádobě rozpálíme vyšší vrstvu tuku a pirohy na něm ze všech stran pomalu smažíme - aby se náplň dobře propekla. Krok 8: Usmažené pirožky vyndáme na ubrousek odsát tuk a horké podáváme s čerstvou nebo kvašenou zeleninou.

Zveřejněno 20. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DE1k

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DE1k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

ivana kosinková 25. 4. 2014 08:16
skvělý recept, akorát to budu muset udělat z dvojté dávky :-8 máme doma tři jedlíky :-D

Na Ukrajině jsem jedla jejich pravé domácí pirohy v podstatě můžeme plnit čímkoliv :) Váš recept vypadá skvěle, určitě ho zkusím :yes:

Petr: Petře, fritézu nemám, takže to nemůžu posoudit. Podle mne by se tam ale pirohy asi smažily příliš rychle a náplň by zůstala uvnitř syrová... V tom případě by ale určitě šlo maso nejdřív osmahnout a až potom s ním pirožky naplnit...:-K

Chtěl bych se Danci zeptat jestli by šli pirohy usmažit i ve fritéze?

bara.it: moc děkuji za chválu i za fotku:-K:-K
a všem za hezké komentáře a bodíky:-!:-K:-8

Krása:-K+17:yes::-p

Tvuj recept me nadchl na prvni pohled a protoze jsem doma mela vsechny ingredience, hned jsem se do pirohu vrhla. :-8 Byly fakt dobre a nejvetsi uspech mely u syna ktery jich snedl skoro pulku:-p:-p:-p Udeluji ti bodika:yes:16:yes: a dovoluji si pridat i fotku:-K

těsto už kyne......jsem zvědavá jak to PRVNÍ dopadne :-D

Dobre padne objaviť v týchto dňoch tvoj krásny recept!:yes:

Pajaska: trefilas jsi se do černého, právě ty pirožky z Václaváku mne inspirovaly:-O:-! Pokaždé, když jsem jako malá jela s rodiči do Prahy, tak jsem si je tam dávala:-p:-K

Danca: nebo nádraží Praha-střed :-)

Mňam,úplně se mi připomněla chuť pirožků kdysi dávno na Václaváku.Budu muset brzy vysmažit.:yes::yes::yes::-K

Krásné pirožky:-K:yes::yes:

Šmankote, to je paráda!!!:yes:

:-O:-O a mně bude něco vykládat, že poňoukám s nějakýma echt dietníma řezíkama:-8:-D:-D:-D
Dančo, super:yes::yes: krásné foto.. no, spráskala bych to sakumpikum:-D:-D:-D:-D:yes:

Ano, konecne neco "nezdraveho", krasne pirohy!!

Tématické fráze:
ruské pirožky smažené, ruské pirohy plněné masem, pirohy plněné masem, pirohy plněné mletým masem, pirohy masové smažené, smažené masové pirohy, smažené pirožky, pirohy plněné mletým masem smažené, domaci pirohy, pravé ruské pirohy, pirohy s masem, naplne do pirohu, náplň do pirohů, ruské pirožky, pirožky s masem, pravé ruské pirožky, pirohy, smažené pirožky s masem, smažené pirohy s mletým masem, pirožky

Suroviny:
mléko, mouka hladká, vejce, sůl, olej, droždí, cukr, maso kuřecí, paprika čerstvá červená, celer řapíkatý, cibule, česnek, sůl, pepř, česnek sušený medvědí, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu