Šťavnatý burger
Domácí šťavnatý burger má úžasnou chuť, které se žádné kupované nevyrovnají. Podrobný postup a různé vychytávky zaručí, že se šťavnaté burgery povedou i těm, kdo nemají v kuchyni velké zkušenosti. Hodování může začít.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 175 kJ / 2 432 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,51 g |
Tuky | 87,62 g |
Vláknina | 22,08 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 2,33 g |
Sůl | 5,95 g |
Sacharidy | 231,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve zaděláme těsto na žemle. V misce smícháme 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru a rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Jakmile se na kvásku objeví bubliny, přidáme mouku, sůl, zbytek mléka, jedno vejce a rozpuštěné máslo.
Krok 3: Vypracujeme těsto a necháme kynout zakryté utěrkou.
Krok 4: Po nakynutí těsto lehce propracujeme na pomoučněném vále. Pokud hodně lepí, podsypeme dostatečným množstvím mouky.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 4 bochánky, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších cca 20 minut kynout pod utěrkou.
Krok 6: Poté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180 stupňů 15-20 minut.
Krok 7: Karbanátky: Mleté maso pořádně propracujeme s hořčicí, worcesterem a kořením, vytvoříme 4 placky, silné cca 1-1,5 cm a necháme odpočinout.
Krok 8: Na pánvi na troše oleje je pak zprudka orestujeme aby se maso zatáhlo.
Krok 9: Na grilovacím tácku, díky kterému se přebytečná šťáva zadrží mimo burger je přesuneme pod gril.
Krok 10: Vychladlé žemle rozkrojíme, na rozpálenou pánev bez tuku položíme bulky řeznou stranou dolů a opečeme.
Krok 11: Lžíci majonézy smícháme s nadrobnou nakrájenou cibulkou, najemno nakrájenou okurkou a utřeným česnekem. Můžeme dochutit solí či pepřem.
Krok 12: Spodní díl pomažeme kečupem, poklademe nakrájeným ledovým salátem, plátky cherry rajčete.
Krok 13: Na to uložíme čerstvě ugrilovaný burger, posypeme nastrouhaným čedarem a přidáme majonézový dip.
Krok 14: Nakonec posypeme dýňovými semínky, přiklopíme houskou a přimáčkneme.
Zveřejněno 23. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6R1
Moje poznámka
Šťavnatý burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6R1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 27 minutami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 28 minutami
Klasické palačinky
Coolbins před 2 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 2 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 2 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 11 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 11 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 12 hodinami
Tématické fráze:
burger recept,
domácí burger,
recept na burger,
domácí burger recept,
recept burger,
hovězí burger na pánvi,
burger na grilu,
burger na grilu recept,
domaci burger na gril,
burger,
jak udělat burger,
domací burgery na gril,
domácí burger na grilu,
burger v troubě,
hamburger podle pohlreicha recept,
domácí burger od pohlreicha,
recepty burger,
burger recepty,
domácí hovězí burgery,
recept na domaci burger
Suroviny:
maso hovězí mleté,
hořčice francouzská,
omáčka worcesterová,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
droždí,
mouka polohrubá,
cukr,
sůl,
vejce,
vejce,
mléko,
máslo,
semínka sezamová,
sýr chedar,
rajče cherry,
salát ledový,
kečup sladký,
majonéza,
cibule,
česnek,
okurka čerstvá,
pepř,
sůl,
semínka dýňová
Komentáře (8)