Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 023 kJ / 3 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,66 g |
Tuky | 217,97 g |
Vláknina | 2,05 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 644 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 345,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus si vyšleháme vejce a cukr, šleháme asi 15 minut, přidáme olej a po lžících opatrně vmícháme ročně mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 2: Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 10 minut. Vyjmeme a dáme vychladnout.
Krok 3: Na krém si nejdříve uvaříme pudink, 2/3 mléka dáme s cukrem do hrnce na plotnu a zapneme. V 1/3 mléka rozmícháme pudinkový prášek, pomalu vlijeme za stálého míchání do hrnce se zahřátým mlékem, přivedeme k varu a uvaříme hustý pudink, dáme do studené vodní lázně vychladnout.
Krok 4: Broskve necháme okapat. V míse vyšleháme máslo do pěny a po lžících všleháváme pudink, který má už pokojovou teplotu, přidáme i dle chuti rum. Vše řádně vyšleháme.
Krok 5: Upečený korpus si dáme na vál, odděláme z něj pečící papír a podle tvaru formy na tunel rozkrájíme a formu vyložíme, nesmíme zapomenout na horní díl, kterým tunel uzavřeme.
Krok 6: Vyložený tunel lehce pokropíme šťávou z kompotu, vymažeme krémem, dno i strany a doprostřed naskládáme nakrájené broskve na kostičky. Pomažeme krémem až po vrch a posledním dílem uzavřeme, necháme si trochu krému na potření a ozdobu.
Krok 7: Pořádně přimáčkneme a zatížené dáme tuhnout do lednice asi na dvě hodiny. Po dvou hodinách tunel vyklopíme na podložku, potřeme krémem, posypeme kokosem a ozdobíme.
Zveřejněno 26. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový tunel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VmR
Moje poznámka
Broskvový tunel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VmR
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 2 minutami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 1 hodinou
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 1 hodinou
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 2 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 2 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 2 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 2 hodinami
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
veronika_straka před 3 hodinami
Velikonoční mini mazance
veronika_straka před 3 hodinami
Tématické fráze:
tunel s krémem,
tunel s tvarohovým krémem,
tunel s broskvemi,
broskvové řezy s tvarohovým krémem,
tvarohovo broskvovy tunely,
formy na tunel,
pečící forma tunel,
tunel-pečící forma,
cokoladovy tunel s broskvemi recept,
broskvový koláč s tvarohovým krémem
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo,
rum,
kokos strouhaný,
kompot broskvový
Komentáře (14)