GHÍ (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 129 kJ / 7 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 820,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
Moje poznámka
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 7 hodinami
Biskupský beránek
Přidáno před 21 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno 18. 4. 2025 13:59
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno 18. 4. 2025 13:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Turecká vejce
Lucie1001 před 30 minutami
Velikonoční vajíčková pomazánka
Pavlicek2006 před 55 minutami
Zvěřinový guláš
Sumaru před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Piafka před 2 hodinami
Květákovo-brokolicová polévka s rybičkama
RomanaMonika před 2 hodinami
Biskupský beránek
janina8 před 2 hodinami
Knedlík z polenty
Denade před 2 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 3 hodinami
Velikonoční nádivka - jak ji dělám já
Blazenka před 3 hodinami
Tématické fráze:
ghí recept,
vyroba ghi,
ghí,
jak správně přepustit máslo,
výroba přepuštěného másla,
přepuštěné máslo ghí,
domácí výroba ghí másla,
recept ghi,
máslo ghí,
recept na ghi,
přepuštěné máslo ghí recepty,
jak se dělá ghí,
příprava ghí,
jak vyrobit ghí,
jak udělat ghí,
přepuštěné máslo recept,
přepuštěné máslo ghí recept,
přepuštěné máslo výroba,
jak vyrobit přepuštěné máslo,
ghi máslo recept
Suroviny:
máslo
Komentáře (35)