Dušená mrkev s bramborem a masem
Dušenou mrkev s bramborem a masem si většina z nás pamatuje jako školní jídlo nevalné chuti. Pojďme společně napravit tomuto jídlu reputaci. Připravte ho podle našeho receptu a jistě vás překvapí, jak lahodné může být.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 690 kJ / 2 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,98 g |
Tuky | 79,57 g |
Vláknina | 39,40 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 685 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 204,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme do lehce zlatavé barvy nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a restujeme, aby se maso zatáhlo.
Krok 2: Pak zalijeme menším množstvím vody, přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Maso dusíme do měkka a dost zredukujeme i šťávu, bude stačit jen malé množství. Nebo můžeme šťávu zahustit troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství vody a pak necháme cca 15 minut pozvolna provařit.
Krok 3: Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do hrnce. Podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme malou špetku strouhaného muškátového oříšku, trošku citronové šťávy a cukru. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit téměř doměkka.
Krok 4: Brambory oloupeme, opláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Po uvaření je scedíme.
Krok 5: Olej rozehřejeme, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku.
Krok 6: Jíšku rozředíme trochou vody a za stálého míchání jí mrkev zahustíme. Necháme ji pak pozvolna provářet, až bude úplně měkká. Nakonec ještě přidáme špetku pepře, ochutnáme a pokud bude třeba, ještě dochutíme.
Krok 7: Na talíř servírujeme vařené brambory, mrkev a přidáme maso i se šťávou.
Zveřejněno 13. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev s bramborem a masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Bx
Moje poznámka
Dušená mrkev s bramborem a masem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1Bx
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 8 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 11 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 45 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 2 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 6 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 7 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 7 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 8 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 8 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 9 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso s dušenou mrkví,
dušená mrkev recept,
dušená mrkev s bramborama,
dušené maso v mrkvi,
hovězí s dušenou mrkví,
vepřové maso dušené v mrkvi,
dušená mrkev s hověžím,
dušené maso na mrkvi,
brambory s dušenou mrkví,
hovězí maso v mrkvi,
dušená mrkev,
veprove maso s dušenou mrkvi,
dušené maso s mrkví,
dušena mrkev s,
maso s dušenou mrkví,
kuřecí maso v mrkvi,
dušená mrkev s vepřovým masem,
dušené hovězí na mrkvi,
kuřecí maso na mrkvi,
dušená mrkev s hovězím recepty
Suroviny:
plec vepřová,
olej,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
mouka hladká,
mrkev,
cukr krupice,
ořech muškátový strouhaný,
šťáva citronová,
pepř mletý,
sůl,
olej,
mouka hladká,
brambory,
sůl
Komentáře (23)