Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkové čatní

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Hustá omáčka zvaná čatní má svůj původ v Indii. Švestkové čatní je díky zázvoru lehce pikantní a dodá pokrmům zajímavou chuť. Hodí se k jakémukoliv druhu masa nebo k aromatickým sýrům.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 720 kJ /
1 845 kcal
Bílkoviny14,62 g
Tuky7,27 g
Vláknina66,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 115 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy400,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slivky vykôstkujeme a pridáme neolúpané, jaderníkov zbavené a narezané jablká a cibule. Krok 2: Zastrekneme vodou a rozvaríme. Krok 3: Rozmixujeme, pridáme ostatné ingrediencie a varíme ešte asi 10 minút. Podľa chuti pridáme ocot, podusíme ešte 5 minút . Krok 4: Vložíme do fľaštičiek a sterilizujeme 15 minút od bodu varu.

Zveřejněno 2. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32Ap

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/32Ap

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dobrý recept. Přidala jsem trochu cayenskeho pepre, česneku a příště zkusim zakapnout balzamiko octem, který používám do zkaramelizovane červené cibule. Zbytek co už neměl smysl dávat do skleničky, jsem už zbastila na jednohubkach s klobasou, a na sýrů v hamburgrech. Ukládám a děkuji za recept. Při letošní nad úrodě švestek se člověk nebojí experimentů :-*

Houska68: Ďakujem za spätnú väzbu. Cením si tvoje poznatky a rady, značím si, ale ako som písala, až o rok. Ešte raz ďakujem. :-K;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Recept mne velmi zaujal. Dnes jsme to uvařili, jsem na to moc zvědavý.
Voní to krásně.

Katka: ;-) čierne korenie = pepř

Prosím o radu - co je černé koření, které je v receptu. Díky za odpověď.

díky špagetce, která odkaz na tento rcp přidala ke svému receptu, jsem si tuto, jistě lahůdku, připomněla.. ještě nejsou švestky, ale budou, budou:-8:-D:-D:yes:

Teri, jéé ty tu máš "moje" čatní :-O:-O:-D:-D:-D, já byla přesvědčená, že ho tu mám, ale nééé:-(. Takže ti dávám bodík, za chvíli dodám receptík s tímto čatní a krůtím masínkem, který jsme teda v 6 lidech zblajzli jak malinu ;-):-p:yes::yes::yes:

:yes:dík:-)

Rebeka, čatní je hustá studená omáčka, ktorú môžeš podávať k akémukoľvek mäsu, ;-)údeninám, všade tam, kde by si použila horčicu a pod.

Hmmmm:-O:yes:

jak to chutná,k čemu se to jí:-?;-)

To může být dobrý.

Tématické fráze:
čatní ze švestek, švestkove čatní-recept, švestkové chutney, čatný ze švestek, čatní, švestkové chatní, švestkové chatney, švestkové recepty, chatni ze svestek, čatní recept, šveskové čatní, čatný, chutney ze švestek, hruškové čatni, švestkové chutney recept, čatni z švestek, recept na catni, chutney švestkové, švestkové chutney recepty, chatney

Suroviny:
švestky, jablko, cibule, cukr, sůl, zázvor mletý, skořice mletá, pepř mletý, koření hřebíček, ocet

Přidat fotografie receptu