Vepřový vrabec se zelím
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem, ale běžně se podává i se špenátem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 697 kJ / 2 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,29 g |
Tuky | 199,13 g |
Vláknina | 23,50 g |
Cholesterol | 598 mg |
Sodík | 2,12 g |
Sůl | 4,90 g |
Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s cibulí nakrájenou na plátky a česnekem, podlijeme pivem a vývarem.
Krok 2: Pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda, během pečení podléváme pivem a vývarem.
Krok 3: Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme anglickou slaninu a cibulku. Přidáme k téměř uvařenému zelí.
Krok 4: Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Zahustíme najemno nastrouhaným bramborem.
Krok 5: Podáváme s pečeným masem a knedlíkem.
Zveřejněno 5. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový vrabec se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JEJ
Moje poznámka
Vepřový vrabec se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JEJ
Nejnovější recepty
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 7 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Nádivka podle naší babičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
mruberova před 5 minutami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
Horyna77 před 1 hodinou
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 2 hodinami
Piškotový beránek
Pajkujka před 3 hodinami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 3 hodinami
Velikonoční plnka/nádivka
Lucie1001 před 3 hodinami
Kuře na zelí
Walderama08 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
princeesofpink před 3 hodinami
Pampeliškový med
MiraAbel0S2 před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřovy vrabec,
vepřový vrabci,
vepřový vrabec se zelím,
veprovy vrabec recept,
vepřový vrabec - nejlepší recept,
vepřový brabec,
vepřoví vrabci,
pečení vrabci,
recept na vepřovy vrabec,
vepřoví vrabci recept,
pečený vrabec se zelím,
vepřoví brabci,
recept pečení vrabci,
peceni veprovi vrabci,
pečené vrabci se zelim,
vepřový brabci,
pečeny vepřový vrabec,
veprovi vrabec,
vepřoví brabec,
vepřový vrabci recept
Suroviny:
plec vepřová,
bůček bez kosti,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
pivo světlé,
vývar masový,
zelí bílé hlávkové,
slanina anglická,
cibule,
brambory
Komentáře (2)