Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka s kroupami, houbami a uzeným

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 65 min bez doby namočení krup

95 min (30 min příprava + 65 min tepelná úprava, bez doby namočení krup)

Nádivka má spoustu různých obměn. Většina z nás zná tu velikonoční, s mladými kopřivami a uzeným masem. Vyzkoušejte však její obměnu, plnou krup, bylinek, hub a uzeným masem. Její chuť vás příjemně potěší.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 258 kJ /
1 018 kcal
Bílkoviny113,04 g
Tuky58,04 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 3,18 g
Sůl7,26 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy předem namočíme, nejlépe přes noc. Krok 2: Vodu z krup slijeme, zalijeme čerstvou vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Slijeme a necháme vychladnout. Krok 3: Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Krok 4: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 5: Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáváme podle potřeby vývar. Krok 6: Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Krok 7: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do zlatova. Krok 8: Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.

TIP: Velikonoční nádivka - časté chyby a jak je vyřešit

Zveřejněno 6. 2. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Konzistence hmoty před pečením by měla být jako na Velikonoční nádivku, kterou jistě všichni znáte.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka s kroupami, houbami a uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgwm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka s kroupami, houbami a uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wgwm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Alexiss:Dobré, dělám to bez krup a s játry, kroupy zkusím a s vařením krup souhlasím, už je v nesolené vodě vařila babička a kamarád řezník taky (mimochodem dělá housková jelita a dává i kroupy a kombinace je to ohromná - takže je to taky variace na prejt u nás na Slovácku obíhanicu)

Díky všem;-):-K

Ja mám v mrazničke uvarené krúpy aj huby. Chýba mi údené. Ale by mi chutilo, poznám sa. Keď budem na budúce hľadať niečo s údeným a krúpami, upozorni ma... pred pár dňami som tu tápala...:-D

Vypadá to hezky, hub mám v mrazáku asi 6 kilo a hubník a podobné máme rádi. Líbí se mi i celozrnné pečivo.
Jen na okraj (nechci být za chytrolína), ale kdysi jsem sbírala zkušenosti v hospodské kuchyni a dostala radu, že kroupy se vaří v nesolené vodě. Zkusila jsem obojí, ve slané se vaří asi tak 5x déle. Totéž platí i u rýže natural, to je už vlastní postřeh. :-)

Tak na toto mám chuť :yes::-p

Děkuji dámy a určitě by tam byla dobrá třeba i kapusta, mě teď napadlo;-) A mám ji doma, no holt příště:-S:-D

Krásné,jen se zakousnout:yes::yes::yes::-)):-pasi to budu muset vyzkoušet...láká mě to:-D:-pa ty máš boďana ode mne:yes::yes::yes:

WAW!! Asi si zajdu koupit kroupy i kvůli polévky, myslím staročeské, co jsem tady včera zahlédla. Andreo, mooc hezké a žravé od pohledu!!:-p:-p

Tak to se mi s těmi kroupami moc líbí:yes::yes::yes:+1

Jo takhle dělám Velikonoční hlavičku taky, těch obměn je hodně.:yes::yes:

Tématické fráze:
kroupy recepty, hubník s kroupami, housková nádivka, velikonoční nádivka s houbami, recepty z krup, kroupy s uzeným, nádivky z pečiva recepty, kroupova nadivka, nádivka bez pečiva, velikonočni nádivka s uzeným, velikonoční nádivka s játry, nádivka z celozrnného pečiva.cz, celozrnná nádivka, velikonoční nádivka s houbama, velikonoční nádivka bez pečiva, kroupy v receptech, recept na kroupy s houbami, hubník z krup, velikonocni .pohanky nádivka recept, pečivo z krup

Suroviny:
vejce, maso uzené, houby mražené, kroupy, česnek, popenec, vývar uzený, sůl, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu