Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna se zeleninovou omáčkou a domácím knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JitkaR JitkaR

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 261 631 kJ /
1 735 629 kcal
Bílkoviny50 031,21 g
Tuky5 013,63 g
Vláknina15 034,69 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 10,83 g
Sůl1,84 g
Sacharidy365 079,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce vložím stehna nakrájenou zeleninu na kolečka a celer na kostičky. Valím asi 45 minut až 1 hodinu, pak stehna vyndáme a zeleninu rozmixujeme. Pak zahustím moukou a vodou a dle chuti dochutíme. Krok 2: Suroviny na knedlíky dám do mísy z mléky a kvasnic udělám kvásek a přiliji do mísy, nechám vykynout asi 1 hodinu a pak udělám knedlíky a vařím 20 minut, v zácloně a ve vodní lázni.

Zveřejněno 14. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O9xE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O9xE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Jana Remkova: Ona tam čerstvou zeleninu má taky, to nevidíte:-?
Podívejte se pořádně, na KNEDLÍKY 500 kg polohrubé mouky, taky dobrý, ale bod za to byl:-!

monika: Proč nepovedená?? Dneska jsem dělala hodně podobný oběd a nic nezbylo. Jen jsem dala čerstvou zeleninu a restovala ji na másle.

Vždyť to je svíčková z kuřete, ale hodně nepovedená:no:

Tady je tolik extra zajímavostí v nových receptech, že opravdu člověk zírá. Naštěstí už je konec honby bodů:yes::-D
A základem všeho je zde Vyhledávač:yes:

JitkaR: Ja som to fakt ešte nepočula, ale prečo, aký to má význam - to nejak v tom zavesíš, alebo?
(U nás zo starých záclon sa šijú sukne a závoje pre naše princezny...;-)

magdalenka:
v klasické zácloně co jsem měla dřív na oknech tak jsem si kousek odstříhla a v tom to opravdu vařím mám to od tchýně dělá to taky

To fakt varíš v záclone? V akej - takej syntetickej?:-O

Teď jsem to znovu četla a když opominu ostatní nesmysly, tak tomuhle opravdu nerozumím - knedl9k NEDÁM vykynout asi 1 hodinu :-O:-O:-O To se dělá jak? :-O:-D

x.XXX.x: díky za vysvětlení;-):-D:-D:-D

maris: v zácloně musí být 95% polyesteru a vzorek je nejlepší květinový. Na Valentýna srdíčka a na Vánoce zvonečky. Pokud se rozhodneš dělat tento knedl9k o Velikonocích, musí být vzorkem zajíc :-D:-D:-D

Záclona na vaření knedlíků musí být bavlněná nebo může v ní být i polyester ? Vzorek nerozhoduje ?

Ježíš, to je zase bomba recept! :-//:-D:-D

Sodovka:
Treba Jitka umyslne nerestuje na zadnem tuku a zamerne nepouziva ani smetanu, to mozna proto, aby bylo jidlo dietnejsi, takze ji nepoucujte mila sodovko a nechte veci volny prubeh! :-O:-)

Jitko, kuřátko i zeleninu je lepší nejdřív orestovat, než jenom hodit do hrnce a vařit ve vodě. :-)
Výsledný efekt bude lepší, když kuřátko nejdřív na tuku (olej a trochu másla) orestujete, aby se zatáhlo.;-) Pak maso vyjmete na talíř a ve výpeku orestujete pokrájenou zeleninu. ;-) Pak přidejte lžičku červené sladké papriky, zamíchejte se zeleninou, vložte orestované kuřecí stehna a podlijte horkou vodou a duste do měkka.
Omáčka bude chutnější, když ji zahustíte smetanou. Mouku rozmíchejte ve smetaně anebo v mléce.
Uvidíte, že i Vaším hezkým, usměvavým holčičkám bude takhle upravené kuřátko lépe chutnat. Na Topreceptech je hodně receptů. Můžete se inspirovat a hodně přiučit.

Colombo65:noo, ránu má celý ten recept, ale je málo času, chápeš?:-)):-))

Tématické fráze:
omáčka z kuřecích stehen, kuřecí s knedlíkem, kuřeci stena, kuřecí stehna omáčka, kuřecí stehna s omáčkou, kuření stehna, stehna v zeleninové omacce, knedlík v zácloně, kuřecí stehna se zeleninovou omáčkou, omáčka s kurecich stehen, kuřecí stehna recepty na zelenině s omackou, kuření na zelenině, recepty na kureci stena, omáčka z kuřecího stehna, omačka ke knedlíku, omáčky recepty, zeleninová omacka, kuřecí stehna sknedlíkem, recepty kureci stehno omacka, kuřecí stehynka omáčka

Suroviny:
stehno kuřecí, mrkev, celer, petržel, cibule, sůl, pepř, cukr krupice, bobkový list, koření nové koření, voda, mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, kvasnice, vejce, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu