Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 074 kJ / 7 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,24 g |
Tuky | 461,04 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 2,66 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 638,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme karamelový základ. V kastrůlku se silným dnem utavíme krupicový cukr na karamel.
Krok 2: Opatrně přilijeme horkou smetanu.
Krok 3: Smetanu mícháme, dokud se karamel úplně nerozpustí. Pak ji přecedíme přes kovový cedník a necháme přes noc uležet v lednici.
Krok 4: Druhý den připravíme z karamelového základu polevu a krém.
Krok 5: Na polevu utřeme moučkový cukr se 3 lžícemi studené vody. Do polevy vmícháme 2 lžíce karamelového základu. Na karamelový krém vyšleháme smetanu téměř do tuha. Pak do ní přidáme zbylý karamelový základ a došleháme ji.
Krok 6: Na vanilkový krém rozmícháme v troše mléka pudinkový prášek a dřeň z vanilky. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu.
Krok 7: Vmícháme pudinkovou zálivku.
Krok 8: Uvaříme hustý krém a za častého promíchání ho necháme vychladnout. Pak ho našleháme a přidáme do něj pevnou šlehačku. Krém necháme v lednici asi hodinu odpočinout.
Krok 9: V kastrolu se silným dnem přivedeme k varu vodu s olejem.
Krok 10: Přisypeme mouku a sůl a těsto mícháme, dokud se na dně kastrolu nezačne tvořit bílý povlak.
Krok 11: Těsto přendáme do misky a necháme vychladnout. Pak do něj postupně zašleháme vejce.
Krok 12: Z vychladlého těsta nastříkáme pomocí cukrářského sáčku na plech větrníky.
Krok 13: Troubu ohřejeme přibližně na 200 °C a rozprašovačem do ní nastříkáme vodu.
Krok 14: Vložíme do ní větrníky a pečeme je, dokud nezezlátnou.
Krok 15: Větrníky necháme zcela vychladnout a pak je rozkrojíme. Horní díly potřeme polevou a necháme zaschnout. Na spodní díly cukrářským sáčkem nastříkáme nejprve vanilkový, pak karamelový krém a nakonec přiložíme horní díly s polevou.
Zveřejněno 10. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božské karamelové větrníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kjk
Moje poznámka
Božské karamelové větrníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kjk
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 15 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 18 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 1 minutou
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 14 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 9 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 12 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 14 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 14 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 14 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 15 hodinami
Tématické fráze:
karamelový toping,
recept na karamelový krém na větrníky,
karamelovy topping,
karamelový topping recept,
karamelový krém do větrníků,
karamelove vetrniky,
bozske karamelove vetrniky,
karamelový krém na větrníky,
recept na karamelové větrníky,
nadýchané větrníky na plech,
božské větrníky,
karamelovy topink,
vetrniky karamelove,
větrníčky,
karamelový krém do věnečků,
poleva na karamelové větrníky,
karamelový krém z cukru,
nadýchané větrníky,
větrníky recept,
větrníky recept
Suroviny:
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
voda,
smetana ke šlehání,
mléko,
pudink vanilkový,
lusk vanilkový,
cukr krupice,
smetana ke šlehání,
voda,
olej,
sůl,
mouka hladká,
vejce
Komentáře (17)