Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená zelňačka

Ve studených, pochmurných dnech přijde vhod chutná polévka, která zahřeje a zasytí. Poctivá zelňačka s vývarem z uzené kosti a kousky uzeného masa je zjemněná zakysanou smetanou. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 285 kJ /
307 kcal
Bílkoviny8,19 g
Tuky1,65 g
Vláknina18,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy58,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou kost uvaříme ve vodě. Necháme vychladnout a maso obereme. Vývar přecedíme. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme zvlášť ve slané vodě. Při vaření společně se zelím by nezměkly. Krok 3: Do hrnce nalijeme olej a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme dosklovita. Poté přidáme obrané uzené maso, propláchnuté kysané zelí, očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a zasypeme sladkou paprikou. Promícháme a zalijeme uzeným vývarem. Přisypeme kmín, nové koření, kostku masového vývaru a vaříme do měkka. Krok 4: Po uvaření zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané ve vodě. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, celou zakysanou smetanu a předvařené brambory. Promícháme a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí a podle chuti osladíme. Krok 5: Podáváme s chlebem.

TIP: Zelňačka z hlávkového zelí

Zveřejněno 27. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5qM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5qM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

:yes::-K

Místo uzených kostí dávám kuřecí uzené stehna a naprostá mňamka <3

výborná polévečka, pro nás lepší než s klobásou <3

Dělám taky tak a je moc dobrá. Přidávám foto.:-)

Jak dlouho se vaří uzené žebírko? hoďku??

misza: nechtělo se mi vylít vývar z uzených žebírek a tak jsem jím zalila povařené zelí na zelňačku a vznila absolutní mňamka.<3

Kristýna 3. 1. 2014 16:08
skvělá :yes: povedla se a všem moc chutná ;-) akorát jsem nedala majoránku a smetanu (až do talíře) a na konci jsem nesolila, nebylo potřeba :)

Terka0001:vypadá to lákavě,jdu na to;-)

Terka0001:

Naprostá chuťovka, dlouho jsem si takhle nepochutnala :yes:. Dělala jsem ze žebírek a nedávala jsem mrkev.

I mě se moc líbí, uzená žebírka v mrazáku si říkají o spotřebování.

Bože, tu bych si tak s chutí dala, ale bohužel nemůžu.;-(

Všem moc děkuji:-) Ten bobkový list tam určitě patří:-)), já ho zrovna doma neměla :-8 Díky za bodíky:-K

:yes::-p+1:yes::-K

Míšo, polkla jsem naprázdno... Musí být skvělá. Také ukládám k vyzkoušení. :-p;-)

Já tu už od 13:00 hledám tenhle recept, nešly mi na něj kliky :-8:-D. Já tam dávám ještě jak bobkový list tak i libeček a rozmarín, každopádně naši to milujou (teda co ne že jo...):-p:yes:

Jo to je paráda, já ještě přidávám bobkový list, nějak jsme zvyklí, Pěkně to navoní.:-p;-):yes:

Tématické fráze:
zelňačka s uzeným masem, zelnacka z uzeného masa, zelňačka z uzeneho, zelňačka z uzených kostí, zelňačka, zelnačka polévka, zelňačka recept, zelňačka z uzeného vývaru, zelnacka s uzenych kosti, recepty zelnačka s uzeneho, zelňačka top recepty, zelnacka s uzenymi kostmi, zelnacka s uzenym, zelnacka s uzeneho, zelnačka s uzeného masa, polevka zelnacka, zelňačka s uzeninou, zelňačka z uzene kosti, zelňačka bez masa, zelnacka z uzenych zebirek

Suroviny:
kost, zelí kysané, mrkev, brambory, smetana zakysaná, kmín celý, paprika, pepř mletý, koření nové koření, vývar masový, sůl, česnek, majoránka, cibule, olej, mouka hladká, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu