Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 365 kJ /
804 kcal
Bílkoviny113,30 g
Tuky37,91 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,70 g
Sacharidy2,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mikrotenovém sáčku si promícháme uvedené suroviny na marinádu, vložíme opláchnutý a osušený celý ořech masa a pořádně ho v marinádě obalíme. Sáček důkladně uzavřeme a dáme nejméně na 24 hodin uležet do lednice. Kdykoliv budeme mít kolem lednice cestu, můžeme opatrně sáček s masem promnout. Krok 2: Poté maso z marinády vytáhneme a dáme na pánvici do rozehřátého másla ze všech stran prudce osmahnout. Krok 3: Přichystaný čtverec alobalu vložíme do hlubokého talíře, podle něj ho “vytvarujeme“ a osmahnuté maso položíme na alobal (v hlubokém talíři proto, aby se nám pak maso dalo do alobalu pěkně zabalit). Krok 4: Na pánev do výpeku dáme zbytek marinády, co nám zbyla v sáčku. Přidáme pomerančovou šťávu, sojovou omáčku, sůl a necháme převařit. Vše nalijeme na maso a alobal opatrně zhora zabalíme do uzlíku. Krok 5: Do papiňáku (tlakového hrnce) položíme pařák na napařování knedlíků a přilijeme 300ml horké vody. Na něj položíme alobalový uzlík s masem, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut. Po této době odstavíme z plamene a necháme pozvolna dojít. Hrnec otevřeme, uzlík nejlépe pomocí chňapky vytáhneme a rozbalíme. Postupujeme opatrně, aby nás neofoukla pára. Krok 6: Měkké maso vytáhneme ze šťávy, kterou si dle potřeby můžeme dochutit. Maso nakrájíme ostrým nožem na porce, přelijeme šťávou a podáváme s přílohou, kterou máme rádi.

Zveřejněno 20. 2. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nejsem expert na steaky, což mě velice mrzí. Doufám,že se jednou k někomu, kdo je bezvadně umí“nasáčkuju“na ochutnávku. Protože jsem měla ale opravdu nádherný kousek masa z mladého kusu a bála jsem se,že to pokazím, tak jsem zaexperimentovala se surovinami i přípravou a nelituji. Maso bylo v lednici naložené 2dny, pomerančová kůra nezhořkla a nebylo to vůbec na škodu. Pěkně osmahnuté na másle chytilo krásnou barvičku a poté dodělané v alobalu v papiňáku bylo měkounké a na řezu slabě narůžovělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6nM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6nM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Smekám svůj pomyslný klobouk nad tímto nápadem. Recept mě zaujal, takže jsem ho musel vyzkoušet. Pomeranč skutečně masu dodá, alespoň pro mně, zcela nový rozměr. :yes: Bohužel jsem ale nevychytal, aby maso bylo medium rare, jak ho mám rád. Nevím, jestli to bylo menším kouskem masa, nebo tím, že jsem do marinády přidal i sůl, ale maso bylo well done. :-( Ale určitě to nevzdávám. Recept si zaslouží bodík:yes:

Hanes: mi taky...dekuji za vytažení receptu...:yes::yes:...nadhera....

Tedy, jestli budou mít citronový pepř, jdu do toho! Už teď se mi zbývají sl8ny<3

To musím vyrobit.Už na pohled nádhera. Doufám, že zvládnu. Milan P.

Milan P.: Milane,komentář mě velice potěšil,děkuji:-KVěřím,že se jídlo podaří a že bude chutnat:-8

Ivana:Ivanko,přímo takto jsem vepřové nepřipravovala,ale kýtu dělávám v podobné pomerančové marinádě,kde ještě přidávám kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru.V marinádě nechám přes noc a poté i s tou marinádou dusím.Už jsem pekla i v troubě,ale kýta i když byla vcelku mi přišla hodně suchá:-)
Děkuji za zájem i dotaz:-K:-K

Irule:Možná by sis zvykla;-)nikdy nevíš:-)):-))Děkuji Ti:-K:-K

Anna Kocikova: Přemýšleli jsme,jaké by to bylo z vepřové kýty. Ta je přeci jen hotová dřív. Nezkoušela jste?:-p

vapadá to skvěle :yes::-p, jenže papiňák není můj kamarád a asi nikdy nebude ;-(;-)

Ivana:Ivanko,já jsem to měla opravdu z velice mladého kusu:-/také jsem po prvním otevření alobalu píchla do masa a znova musela zabalit a chvíli dodělat;-)ale moc si cením odvahy a hlavně děkuji za vyzkoušení:-K:yes::yes::-K

Tak jsem to dnes zkusila, ale po 20 minutách to bylo velmi rare... úplně krvavé. Nakrájela jsem to na porce a dělala dalších 15 minut, pak už se to jíst dalo. Příště to zkusím rozhodně dělat aspoň dvakrát tak dlouho... Jinak chuťově moc dobré :-)

dexulka:Moc děkuji za odzkoušení,krásnou fotku,komentář i hodnocení:-*Ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:yes::-K:-K

Měla jsem pěkný kousek hovězího,ikdyž z jiné části,tak jsem to riskla a dopadlo to dobře :-8 Není to sice tak krásné a šťavnaté masíčko,jako z oříšku,ale i tak jsme si moc pochutnali :-p Podávala jsem s pyré z brambor,celeru a petržele a zeleninkou.Krásně voní po pomerančích :-K Posílám foto i bodík :yes:

Danuško,rozmarýnko děkuji:-K:-K
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal:-D:-D;-)

Tedy Aničko, jen zírám:-O:-O Ty jsi kouzelnice. Hovězí maso je velmi chutné, když se umí udělat, je to gastronomický orgasmus. :-D Promiň, ale jinak se to říct nedá a tobě se to náramně povedlo:yes::yes:

Aničko - k této kráse bylo snad již řečeno vše - takže jenom shrnutí - skvost:yes::-D

Vážení a milí:-)S takovou reakcí jsem nepočítala:-8Ani nevíte,jak mě vaše moc milé komentáře potěšily:-K:-KMám opravdu radost nejen z nich,ale i z toho,že se jídlo povedlo:-*Byl to totiž takový hokus pokus.Buď to vyjde,nebo že budu potichu jako pěna a"zmrvené" maso dodělám v hrnci v puštěné šťávě na způsob nějaké roštěnky:-O:-D
Jak píše Colombo;-)mnozí řeknou že jsem kvalitní maso"zabila"ale ta chuť opravdu stála za to:-p:-DKdybych maso připravovala na pánvičce,určitě by to byl v závěru vysušený nepodarek:-8
Ještě jednou díky všem:-KJen mě mrzí,že toho bylo málo:-Skdo se tady chystal-prosím nejezděte;-)Když,tak na něco jiného:-D:yes:

Super nápad Ani:yes:, marináda bude dobrá, dělávám podobné, takže mohu jenom doporučit a na tu přípravu jenom valím oči, asi takhle:-O:-D

:yes::-p

tak toto....je to dokonale...:yes:

jarka skrobakova:Jaruš, vezmem Rebi a edéééém:-D:-D:yes:

Jsi královna papiňáku :-)) Krása - recept i fotka :yes::yes:

Maso vypada naprosto dokonale, krasna barva..:yes::yes:..moc pekny experiment..:yes::yes:.

Aničko dušinko, to nádhera, nejraději bych přijela se Senky Janičkou, mega bod posílám za vše i za foto :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

:-O:yes::yes: Ani, luxus:yes::yes: za hodinu a dvacet minut jsem u Tebe, prosím pořádnou porci:-K

Krása. Sice jsem nevyzkoušela,přesto boduji :yes: ,což také většinou nedělám. Nevím,jestli vyzkouším,u nás ocením hovězí bohužel jen já sama. ;-(

Aničko - paráda:-p:yes::yes:. Já sice papiňák už delší dobu vůbec nepoužívám, ale vypadá to dokonale;-):-)

Teda Aničko to je nádhera jen jsem polkla:-p:-p:yes::yes:

Aninko, povedlo se ti to dokonale.. foto hovoří za vše.. jen se zakousnout, veliká krása:-*:-);-):yes::yes:

Tez "cucim" jak se zadarilo. Maso vypada fantasticky, rekla bych, ze mate talent neuveritelny! Nepochybuji, bude to hodne dobre.

Teda Aničko, ty Vaše recepty, nechcete mě vzít na stravu? Hlásím se do řady. Opravdu krásné a jistě chutné. Moc nehodnotím recepty beze vyzkoušení, ale tady musím dát:yes: předem;-)

Teda Aničko:yes: Já smekám, něco takového vytvořit v papiňáku :-O:-O Úžasné:-!

Ani, já stejky taky neumím, přitom je miluju. dělám podle manžela.. a... nic... :-8:-8 Myslím, že tohle je sázka na jistotu ;-):-p:yes:

Vyzerá to dokonale...:yes:

... tak to "čučím", steak z papiňáku;-) to je nápad:-O
Asi bude hodně rejpalů, že jsi maso "zabila", ale jak se říká všechno se má vyzkoušet;-);-);-)
A navíc, když je to dobrý tak není co řešit:yes: a navíc citronový pepř je záruka chuti;-)

Tématické fráze:
hovězí na pomerančích, jak dlouho dělat hovězí v papiňáku, hovezi kyta v papinaku, steak v papináku, maso na citronovém pepři, nalozeni masa do citronove a pomerancove stavy, hovězí maso s pomeranci, v steak na pomerancich, hovězí na pomeranči, hovězí maso na pomerančích, hovězí maso s pepřem alobalu, jak otevřít mlýnek kotányi, hovezí steak v papinaku, steak z papinaku, recept hovezi na pomerancich, hovezi steaky v tlakaci, hovězí plátky na na pomerančích, hovezi z papinaku recepty, steak v v papiňáku, hovězí kyta na pepři

Suroviny:
kýta hovězí, pepř citronový, olej olivový, pomeranče, máslo, pomeranče, omáčka sojová, sůl, alobal

Přidat fotografie receptu