Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostré filé na kapustovém pyré

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 048 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny112,87 g
Tuky22,70 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 362 mg
Sodík 526 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy125,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu na malé proužky a obojí uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a jemně rozmačkáme. Krok 2: Cibulky a chilli papričku nakrájíme na jemné proužky. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej, obojí podusíme, dáme stranou a udržujeme v teple. Filé osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krok 4: Do pánve, kde jsme smažili cibulky a papričku přidáme olej a opečeme rybu dozlatova. Krok 5: Na talíře rozdělíme pyré a kousky ryby, které posypeme osmaženými cibulkami a chilli papričkou. Ozdobíme jemně nakrájenou cibulovou natí.

Zveřejněno 21. 2. 2013

Poznámka autorky maris

Kdo má rád víc pálivé, použije víc chilli papriček.

Zdroj: F.O.O.D., mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostré filé na kapustovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykEn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostré filé na kapustovém pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykEn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

rozmarynaH: moc děkuju, mám radost:-K:-)

Hanis: Tobě taky moc děkuju a omlouvám se, že tak pozdě:-8:-)

Letos jsem zasadila plantáž kapusty a velmi se jí daří. Receptů na téma "kapusta" je tady několik desítek stran, ale tvůj recept, Maruško, tak ten mi teda dostal:yes::yes::yes::yes:

Posílám bod a pochvalu - bylo to strašně dobré! A to pyré s kapustou budu určitě vařit i k jinému masu :-K :yes:

Ještě jednou moc děkuju a budu ráda, když někdo vyzkouší.;-):-)

Maruško, moc se líbí tento recept, krása,:-p:-p:yes::yes::-K

:yes: krása a to kapustové pyré nemá chybu:-p:-K

Moc pekny recept..jednoduchy a napadity..:yes::yes:

maris: ne, to nevidím:-) ale někdy používám šedé buněčky mozkové:-D:-D:-D;-) dělám to totiž jako ty.. zbude kapusta, vařím z ní a s ní:-D:-D;-)

:-O:-p:-*:yes:

:-p:yes:

Moc vám všem děkuju:-):-K
medmic - tak kapusta je tam právě moc dobrá, ale když ji nemáte rádi, tak bych asi volila jen bramborovou kaši.:-)
Rebi - Ty mi snad vidíš do kuchyně, či co:-O:-D:-D

krásný, svěže barevný recept:yes::yes::-);-)
Maruško, tobě jistě zbyla kapusta ze závitků, vi´d:-? tak jsi vymyslela tuto dobrotu:yes: já kapustu miluju a recept si ukládám:-K:-)

Tá kaša z kelu a zemiakov je super nápad, radím do repertoáru!

Filé bych si opravdu dal, typický nepřekořeněný skvělý rybný recept.
ake přílohy bych se bál... A žena mi ji právě zakázala (z duše nesnáší kapustu) ;-(
:yes::-)

Maruško krásné a moc:-K:-p:yes:Ta příloha je velice zajímavá:yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
recepty na file, rybí filé kapusta, treska seda recepty, treska s květákovým piré, ryba s květákovým piré, kapustove pire, pyré z papriček, kapusové pyré, rybí filé s kapustou, pire z kapusty, kaustové pyré, treska s kapustovým pyré, rybní file

Suroviny:
filet rybí, brambory, kapusta, chilli paprika čerstvá, smetana, máslo, cibulka jarní, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu