Králík na česneku a hořčici
Hledáte recept na nedělní oběd, se kterým není moc práce a pochválí ho celá rodina? Vyzkoušejte králíka na česneku s dijonskou hořčicí. Není to zrovna česká klasika, ale kombinace jemného masa s výraznou omáčkou je prostě neodolatelná.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 494 kJ / 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,34 g |
| Tuky | 62,82 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 177 mg |
| Sodík | 947 mg |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 52,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Paličku česneku rozdělíme na stroužky a oloupeme. Jednu polovinu stroužků nasekáme, druhou polovinu nastrouháme najemno.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso osolíme a zprudka opečeme v kastrolu na sádle dohněda.
Krok 3: Vypneme plotýnku a do výpeku přidáme dijonskou hořčici, kostku cukru, nastrouhaný a nasekaný česnek. Necháme česnek rozvonět a podlijeme vývarem.
Krok 4: Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně hodinu přikryté a poté nejméně 30 minut odkryté. Maso hlídáme a podléváme. Smetanu ke šlehání vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
Krok 5: Připravíme jíšku. V kastrolku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a osmahneme.
Krok 6: Měkké maso vyjmeme, do vypečené šťávy seškrábeme všechny přípečky ze stran kastrolu, zahustíme jíškou naředěnou trochou vody a provaříme aspoň 15 minut.
Krok 7: Do výpeku nalijeme smetanu a promícháme.
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na česneku a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZvK
Moje poznámka
Králík na česneku a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZvK
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové tyčinky
Jitinka před 46 minutami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 7 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty pohlreich,
pečený králík na horcici,
králík recepty podle pohlreicha,
pečený králík pohlreich,
jak naporcovat králíka,
recepty králík pohlreich,
pečený králík na česneku,
králík recept pohlreich,
králik podle pohlreicha,
kralík na hořtici,
pohlreich králík,
králík pohlreich,
pečený kralik s hořčicí,
nutrie recepty,
králík recepty,
recepty na králíky,
králík recepty podle dity,
recept na králíka pohlreich,
králík dle pohlreicha,
kralici stehna na horcici
Suroviny:
stehno králičí,
česnek,
hořčice dijonská,
cukr,
sádlo,
vývar masový,
smetana ke šlehání,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (33)
Už se těšíme až bude hotový, protože tady nádherně voní
ten základní výpek je sám o sobě dost dobrej,takže klidně s tou smetanou šetřete