Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžový bramborový salát

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 247 kJ /
2 688 kcal
Bílkoviny55,85 g
Tuky132,40 g
Vláknina87,40 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 3,92 g
Sůl9,20 g
Sacharidy274,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, pozor na převaření! Krok 2: Po uvaření propláchneme 2x ledovou vodou a oloupeme. Nakrájíme jak se nám líbí... na kolečka, na kostičky, jak kdo chce. Krok 3: Slaninku, nakrájenou na kostičky, osmažíme dokřupava a horkou nalejeme na teplé brambory. Krok 4: Promícháme, osolíme a opepříme. Krok 5: Necháme v kuchyni, nedáváme do chladu, aby se nám nevysrážel tuk ze slaniny. Krok 6: Stonky řapíkatého celeru nakrájíme na tenké proužky, uvařenou řepu na kostičky nebo plátky a přidáme k vychladlým bramborám. Krok 7: Opatrně promícháme a přidáme nakrájené jablíčko i se slupkou. Zalijeme citronovou šťávou. Krok 8: Přimícháme Tatarskou kysanou smetanu, dochutíme dle potřeby solí a přidáme čerstvě mletý pepř.

Zveřejněno 10. 3. 2012

Poznámka autorky rebeka

V plánu byl úplně jiný salát, ale neměla jsem všechny potřebné suroviny. Takže toto byl momentální nápad.

Salát je o moc lepší, než vypadá.. chudák..

Podáváme k masovým minutkám, my jsme k tomu měli Harissové kuřecí placičky. Krásně se to doplňavalo a my si moc pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžový bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o703

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžový bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o703

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

I mně se líbí tento růžový salátek, já řepu miluju:-! :-p:yes::yes::-K

Jéé, ten jsem přehlédla, je taky hodně zajímavý!! Řapík, slanina..hmm, to bude taky dobrota a náhodou, vypadá dobře:-p

Tatarskou zakysanku neznám:-8japatóóó:-OSalátek se mi líbí:-K+8:-p:yes:

rebeka:no vypadá po všech čertech zajímavě:-p popis chutí evokuje moje chuťové pohárci k pozoru, jen jsem mlaskla a polkla;-) děkuji za krásně bohatý popisek:-K

Pajaja::-D:-D:-( no, chudák.. jak se rdí:-8:-D:-D:-D

magdalenka: a víš, že jsem na tebe myslela,když jsem ho dělala;-):-?:-)

Peknééé!:yes: Robím s týmto celerom zemiakový šalát, ktorý nám veľmi chutí keďže máme cvikľu veľmi radi tiež, vidím to na skvelý chuťový zážitok!

Božínku! Tak červená řepa to obarvila :-)) Vypadá, chudák, dobře a taky určitě dobře chutná! ;-):yes:+

Krása a ta řepa to je bezva nápad:yes::yes:, ukládám a brzy bude růžový talíř doma;-);-).

1974andrea: díky za tip;-):-):yes:

Pajaska: jo, toto je dobré.. to toho salátu se hodí;-):-)

rebeka:A ty myslíš,že já pokaždý čtu soužení?Ou složení?Někdy prostě koupím co neznám a jsem pak ráda překvapená.:-)):-)):-))No někdy hrozně.:-)):-))To by ale neměl být tento případ.Kysanku já hodně rád a tatarku tedy domácí ,také.:-p:yes:

rebeka:Já jsem ještě koupila rajčatovou a ta je taky moc dobrá;-)

Pajaska: Páji.. já nevím.. abych se přiznala, ani jsem složení nečatla.. to jsem , coo:-?:-8:-D:-D

1974andrea: je, já ji dnes kviděla a koupila poprvé.. je to vlastně tatarka se zakysankou.. alis odlehčená tatarka;-):-D

srettka::-D:-D chutná to, jak píšu v rcp, určitě mnohem líp, než to vypadá:-8:-D:-D fakt je to dobré.. převažuje tam ta voňavá slaninka, pak příjemně křupne řapík a mile překvapí pikantní navonutost jablíčka.. řepa tomu dodá jednak pink barvu:-//:-D a její sladkost celou kompozici příjemně podtrhne.. stačí ti to tak:-8:-?:-D:-D:-D

Salátek:-p:-p:-p a růžový:-O:-O No jo řepa,mrcha, barví kde co.:-)Ale chuťově to nemusí být vůůbec,ale vůbec špatné.:yes::yes:
Tatarská zakysanka,to neznám.Je to zakysanka s okurkou a cibulí??Nebo chutná úplně jinak?Kouknu do marketu.:-K

Wau, pink salate made in rebekate:-O s řepáte?? japa chutnáte??;-)

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
bramborový salát, šebastiánský salát, bramb.salát, rychlý moučník který překvapí, bramb salát, br bramborový salát, jaké brambory na bramborový salát, repovy salat s bramborem, jarní bramb, jarní bramb. salát, bramb.salát s červenou řepou, salát z červené ou smetanou, salát z růžových brambor, bramb.salát recept, bramb. salat jinak, proč řepa je po uvaření hořká, bramb saláty, salát který překvapí, suroviny na bramb salat, recept bramb.salát s červenou řepou

Suroviny:
brambory typ a, celer, jablko zelené, řepa červená, slanina, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu