Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 598 kJ / 2 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,45 g |
Tuky | 34,58 g |
Vláknina | 51,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,47 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 458,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme trochu cukru, mouky, droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kmín, sůl, olej, kvásek a kvas.
Krok 2: Přilijeme vodu a vypracujeme tuhé těsto, zapracováváme, dokud se lepí na mísu (lepší řidší těsto a pak přidat mouku než naopak). Přikryté necháme kynout 3 hodiny.
Krok 3: Na vál nasypeme trochu hladké mouky a propracujeme těsto z mísy (pomoučněnýma rukama, těsto lepí), jakmile máme těsto spojené, vytvarujeme bochánek, potřeme lehce hladkou moukou a vložíme do ošatky vysypané moukou smíchanou se škrobem nebo kukuřičnou moukou.
Krok 4: V ošatce nechám kynout dalších 30 minut a zapínáme troubu i s plechem na 250°C (mně se vyhřeje tak za 20 minut – těsto ještě dokyne, poznáme tak, že když uděláme důlek, těsto se nevrací nebo velmi pomalu).
Krok 5: Vyndáme plech, posypeme ho lehce moukou a rychle překlopíme chleba na plech, vložíme do trouby, okamžitě chrstneme 3/4 hrnku vařící vody na dno trouby a hned zavřeme (pozor na opaření).
Krok 6: Po 2 minutách vyvětráme páru (asi půl minuty na 1 cm otevřu dvířka) a 10 minut pečeme na 250°C a poté 20-25 minut na 210°C (záleží na troubě).
Krok 7: Vyndáme, poklepeme zespodu, pokud zní dutě a má hnědou kůrku, je hotov. Přendám na mřížku a po vychladnutí opráším moukou.
Zveřejněno 30. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb konzumní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EQQv
Moje poznámka
Chléb konzumní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EQQv
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 12 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 9 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 9 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 9 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 11 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 11 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 12 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 13 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 14 hodinami
Tématické fráze:
recept na chleba,
složení chleba,
chléb složení,
chleba recept,
recept chleba,
recepty na chleba,
chléb recept,
složení konzumního chleba,
top recepty chleba,
chleb,
konzumní chléb pšenično-žitný,
top recepty,
domácí chleba konzumni,
domácí konzumní chleba,
top recepty chleb,
složení chléb,
konzumni chleb z domaci pekarny,
domácí konzumní chléb,
konzumni domácí chléb,
recept na domaci chlwb konzumni
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
droždí sušené,
olej,
kmín celý,
sůl,
voda
Komentáře (28)