Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné domácí houskové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,9 (205×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 44 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez kynutí

60 min (44 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez kynutí)

Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.

Suroviny pro 5 porcí

2 šišky - 20 plátků

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 250 kJ /
1 733 kcal
Bílkoviny62,28 g
Tuky17,06 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 832 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy324,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do mísy, mírně posolíme a necháme pár minut stát, až se rozteče. Poté přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Přisypeme trochu mouky, rozmícháme, znovu přisypeme mouku smíchanou se solí a vypracujeme (vařečkou nebo robotem) hladké, nelepivé těsto. Krok 2: Poté do těsta zapracujeme na kostky nakrájené housky (vhodnější jsou již tvrdší). Těsto necháme kynout na teplém místě. Krok 3: Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozdělíme je na dva díly. Z každého vytvarujeme bochánek, necháme chvíli kynout (asi 5 minut) a vytvoříme šišky, které necháme kynout na válu. Krok 4: Ve velkém (širokém) hrnci uvedeme do varu vodu, osolíme a vložíme nakynuté šišky knedlíků. Vaříme pod pokličkou 8 minut, potom oba knedlíky ve vodě obrátíme a dovaříme dalších 8 minut. Krok 5: Hotové knedlíky vyjmeme na vál, ihned rozřízneme nití v půli, propícháme vidlicí a necháme odejít páru. Krok 6: Ještě vlažné knedlíky potřeme shora máslem nebo olejem - knedlíky na povrchu neokorají a nelepí se k sobě při napařování.

TIP: Jak úhledně nakrájet knedlíky?

Zveřejněno 29. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Krájím nespotřebované housky nebo rohlíky do zásoby, nechávám je důkladně prosušit, nasypu je do sklenice s víčkem a mám je vždy v zásobě při vaření knedlíků nebo knedlíčků do polévek.

Když mám při dělání knedlíků po ruce pouze čerstvé pečivo, nakrájím ho na kostky, dám do misky, vložím do mikrovlnky (nepřiklopené) a zapnu na plný výkon na 30-50 sekund (čas závisí podle výkonu mikrovlnky) - kostky musí být horké, ale ještě měkké a musí z nich odcházet pára. Promíchám, nechám vychladnout a mám krásně usušené kostky do knedlíků. Než zadělám těsto, tak jsou akorát.

Postup na tvarování knedlíků najdete tady - http://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky--ho....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jWZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jWZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (215)

Knedlíky se povedlo a jsou vynikající 👍

Výborné...:yes:

k.osticka: a můžete mi prosím vysvětlit, jak je tedy možné, že mně pokaždé krásně vykynou? 🤔

Dělala jsem jako svůj první knedlík v životě a teď už ho jinak nedělám, za mě top recept, a je mi jedno, že na kvasnice nepatří sůl - důležité, že se vždy povede, jen přidávám malinko mouky (asi dvě lžíce)

Dělala jsem jako svůj první knedlík v životě a teď už ho jinak nedělám, za mě top recept, a je mi jedno, že na kvasnice nepatří sůl - důležité, že se vždy povede, jen přidávám malinko mouky (asi dvě lžíce)

Knedlíky skoro nevaříme, spíš karlovarský pokud se hodí k pokrmu. Ale k segedinu jde snad jedině houskový. A tento byl moc dobrý, těsto jsem zadělala v domácí pekárně, takže skoro bez práce a úspora času, výsledek super 👍

Veverka41: to je něco trochu jiného. Slané droždí, o kterém píšete, by mělo před použitím několik hodin zrát. Tady se těsto zadělá jen pár minut po nasolení ;-)

k.osticka: taky si dovolím oponovat - koukněte na web vůně chleba a slánek. Sůl způsobí kvasnicím jistý šok a vyburcuje k bujení. Sama bych tomu nevěřila :-) ale věda a um lidí jde stále dopředu. Peču z něho vánočky, buchty a je to super.

Mám problém tu sehnat jinou, nez hladkou mouku, sehnal jsem nakonec neco podobného polohrubé, ale celozrnou a knedlík fantastický.

k.osticka: Viz výše...

Rejpal77: Sůl kvasinky nezabíjí, ba požívá se místo kvásku tzv. slánek.

Kloki123: koukala jsem na Váš profil a tam je místo pobytu Madrid. Netuším jaká je tam mouka, ale může to být i tím. Kdyby jste potřeboval napište mi do sz a zkusíme přijít na to proč se nedařilo

k.osticka: Věta “posolíme a počkáme až se droždí rozteče” znamená přesně to, co se v ní píše. Pokud se Vám recept nezdá, je samozřejmě možnost vyzkoušet na netu jiný recept. Nebo se vrátit k základům a pořídit si třeba kuchařku od M.J. Sandtnerové.
Droždí používám vždy čerstvé, právě koupené. A ano, lze jej osolit a pak s ním pracovat.
Přeji šťastnou ruku při hledání receptů.

k.osticka: nevím jak hodně sůl zabíjí kynutí, ale vždy knedlíky dělám podle tohoto receptu a pokaždé jsou krásně nadýchané a pokaždé se provedou. Je pravda, že také musím dát víc mouky.;-)

Ahojte, dal jsem šanci kvasku se solí, ale bohužel vůbec nevzešel, takže znova a normální s cukrem....

Simona Skolakova: Jestli je paní vyučená kuchařka, tak by měla výuční list vrátit, když neumí ani základ jako je kvásek a sype na droždí sůl, co to jako je “posolíme a počkáme až se droždí rozteče”. 😂

Takže rada pro ostatní, droždí se nikdy v základu nesolí, sůl zabíjí kynutí. Sůl se přidává až později když je hotový kvásek. Udělejte do mouky ďolík, odlijte z těch 250ml trochu lehce teplého mléka (ne moc teplého), do toho nadrobte droždí, zasypte trošku cukrem, protože to je pro droždí kámoš a ono se ho “nají”. Počkejte až vzejde kvásek (nabublá to) a pak pokračujte. Rozhodně droždí nikdy nesolte. Jak udělat kvásek je i v tom odkazu před bodem 2, co tu mají top recepty vložený a je tam přesně to jak nedělat chyby u kynutého těsta. ;)

Navíc jsem do těsta přidala víc mouky, protože i po pořádném zpracování hodně lepilo. Může to být moukou, ale nevím nevím. No a mám krásné knedlíky. 🙂

Simona Skolakova: :-)muze to byt i mukou to je pravda .ale odradilo skousel sem 5 raz ruznych receptu a uz nemam nato nervi takze segedin z chlebem :-);-)

Kloki123: to asi byla chyba u Vás,toto je zrovna recept od vyučené kuchařky,žádný amatér,mohlo to být aj moukou,nevím já bych recept nehanila;-);-),ale každý se chybami učí;-)Stačí si přečíst komentáře teda pokud Vás to neodradilo;-)

Tohle je hruza muzu rict ze sem delal pokinu na 101 procent a je vislo neco co se neda ani popsat no hruza hrozne nevim mozna sem ja debil nechci nikoho urazit ale tohle strata 4 hodin z meho zivota prominte

Povedené,super.:yes:

Knedlíky vařím tak jednou za rok a tyhle se povedly napoprvé :-)

Super jednoduchý recept, vždy se mi povedly. Jen dávám méně tekutiny, abych těsto měla hustější a lépe se mi s ním pracovalo :-8

Vařila jsem na páře byly sice fajn ale v guláši se úplně rozbředly a bylo to hrozné. U kynutého knedlíku se mi to nikdy nestalo nevím jestli to bylo polohrubou moukou nebo tím vařením v páře.. Vybrala jsem si podle nejlepšího hodnocení ale byla to chyba

DenisaaF: Také mě překvapilo, že se kvasnice posypou solí. Učitelé vaření a pečení tvrdí, že sůl kvasinkám brání "pracovat" a těsto hůře kyne. Možná proto jsou tyto knedlíky hutnější, jak je v komentářích vícekrát zmíněno.

:yes: Překvapilo mě, že se má droždí posypat trochou soli. To jsem vždy měla za to, že to droždí srazí a nenakyne. Ale dělám nyní už asi po šesté podle vašeho receptu a vždy jsou knedlíky strašně super. Jiné už bych ani nedělala. Ani nevím, kdy naposledy jsem koupila knedlík, za mě to byly vyhozené peníze. Už nikdy víc. Vždy jen podle tohoto receptu :). Moc děkuji :-K:-K:-K:-K

Výborné<3

Recept dobdý jen by nebylo na závadu uvést aspoň přibližné doby kynutí.:-*

Vynikajici knedlíky. Vždycky jsem se jich bála ale tyhle jsou skvělý, vyšly mi i podruhé. Potřebují o trošku víc mouky než je v receptu a vařím je taky trochu déle (cca +5min) ale fakt vynikající manžel má rád “hutnější” knedle a tyhle mu absolutně vyhovují. :yes: Díky za recept.

Luxusní! Lepší knedlíky jsme nejedli:-Q

Vynikající knedlík :yes::-K:-K:-K

Mates23: Děkuju za fotku a prosím nemazat :-). Jsem ráda, že už se knedlíky podvolují a jsou dle Vašich představ;-)

Mates23 : škoda, že jste neposlal fotku nakrojených , vcelku vypadají dobře :yes:

Děkuji moc.Na základě dobré rady se zlepšuju.Dělal sem z menšího množství a pohlídal si větší hustotu.Při kynutí otáčel ať mají rozložené těžiště a jdou v půlce vaření dobře otočit.Jednu jsem vytáhnul o minutku dříve a viděl jak mírně splaskla.Takže příště vařím až do konce,jenom pohlídat hustější těsto a pěkné nakynutí.Moc děkuji.Přidám fotku.Není se zas čím chlubit,tak potom smažu:yes:

Mates23: splakne, nebo se srazí? Pokud splaskne, zkuste zadělat o malinko hustší těsto. Pokud se srazí, vařte třeba o minutku, dvě méně.

Díky.Recept je fajn,ale skoro vždy mi knedlík splaskne.Včem je ten fígl?Mám pocit jako by těch dvakrát osum minut bylo moc a přitom ostatní recepty jsou i na dýl.Co si mám hlídat abych neměl zase slizké betoňáky?Za rozumnou odpověď budete velebeni při každém knedlovaření:-):yes:

Tak vyzkoušeno a je to dobré, jsou takové hutnější , jsou z toho dvě plně dostačující šišky , chutově výborné:yes:

Fakt dobrý knedlik:.

Mirčo,knedlíky výborné:-Kzatím největší pochvala od manžela:-*:yes:

Dnes jsem zkoušela tyto knedlíky,akorát místo rohlíku jsem dala burizony asi 2-3hrsti a kvásek zadelala klasický protože jsem měla.drozdi jen sušené,dala jsem celý pytlík.kynuly asi hoďku a dopadly výborně,měla jsem 2sisky.syn snědl se mnou k obědu skoro celou<3:-Kdekuji jsou výtečné:-8:-D;-)

Dneska jsem knedlíky vyzkoušela poprvé a poprvé se mi houskové knedlíky opravdu povedly. Dodnes jsem měla spoustu neúspěšných pokusů a proto jsem vaření knedlíků vzdala a kupovala už hotové, ale tenhle recept je prostě <3:yes:

Dobrý den, přidala jsem fotečku. Recept je super, už jsem je dělala víckrát a vždy se mi povedli. Děkuji

Super recept, ukládám.Konečně se my povedly výborně knedlíky,díky tomuto receptu ????

Naprosto super.Houskové knedlíky jsem dělal poprvé,přesně podle receptu a byly skvělé.Nakynuly dobře,při vaření zůstaly na hladině a krásně se ´zvětšily´ až mi i ten největší hrnec byl skoro malý :-D Kupované knedlíky už nikdy! :-D

Omlouvam se za otazniky v komentari. Misto smajliku se tam objevily. Takze shrnu takto :yes::yes::yes:

No, bych se přimlouval za vložení slůvka "kynuté" do názvu :-)
Dělám prakticky stejně, ale bez kvasnic :yes:

Ackoliv uz nejsem nejmladsi,domaci knedliky jsem nikdy nedelala. Vcera jsem se ale odhodlala,ze zkusim poprve v zivote udelat a nasla tento recept. Na zaklade komentaru jsem naznala,ze recept bude asi dobry. A nyni mame cela rodina knedliky ke krenove omacce a vsichni si pochutnavaji,jak se knedliky povedly a jsou vynikajici. Ze uz kupovane nechteji ????. Takze chci moc moc pochvalit autorku receptu,jak pekne a srozumitelne popsala cely postup. Knedliky se opravdu povedky napoprve a nemaji chybu. Moc dekuji????

PetroZ, děkuji za pozitivní reakci a jsem ráda že knedlíky už jsou pro vás běžnou součástí vaření :-K

super recept, vyzkouseno. Ukladam a jiny nehledam:-) Diky za nej

Jednoducho <3 :yes ::yes ::yes: Super,rýchle,jednoduché a mňaaaammmm,akurát som neodhadla šírku hrnca :-D

Dnes jsem opet varila knedliky z dvojite davky. Deti mely boule za usima.:-)
Sakra! Kdo porad resi, jestli se drozdi muze posolit nebo ne? Neni to jedno, kdyz vysledek je tak vynikajici?
Jen diky tomuhle receptu bych knedliky uz nikdy nekoupila:-)
Jeste jednou dekuji za recept!:yes:

Já myslím, že toto není kvásek, tady droždí nevybíhá, ale rozteče se. Já jsem poprvé taky měla strach, ale opravdu to funguje.

miru.: Věřím, vyzkouším a uvidíme :-)

"droždí mírně posolíme" to je snad překlep

Vít Karban 10. 7. 2017 17:26
lepší je použít mouku hrubou,Knedlíky se pak ani trochu neblemtaj a jsou krásně kypré:yes:

miru.: Já dávám do kvásku cukr, ale slyšela jsem už hodněkrát, že droždí se má posolit . Nemám zatím vyzkoušeno :-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

Já nevím, recept už tady je osm let, ale není to chyba solit droždí? Droždí a sůl by k sobě neměli přijít..Určitě jsou knedlíky výborné, ale začínající kuchařky by to mohlo zmást.

Markéta 4. 6. 2017 12:24
Dobry den, Mirčo, Váš recept jsem si našla asi před 6-ti lety a od té doby jiné knedlíky nedělám.
Knedlíky jsou nadýchané a přitom hutné, k omáčkám vynikající. 3 syny jimi lehce zasytím.:-) Nikdy už bych knedlík nekoupila.
Děkuji. Markéta

Dnes budu vařit houskove poprve.jinak dělavam na paře.Moc se těšim :-)

Dělám je skoro nastejno,jen těch ztvrdlých kostiček bílého pečiva dávám víc.
Ale pokud se jedná o vaření knedlíků,naučila jsem se je vařit před hodně lety od jeptišek,mimochodem byly to vynikající kuchařky.
Vykynuté šišky knedlíků dám do vroucí osolené vody,nesmí být příliš dlouhé při vaření hodně nakynou. Počkám až se knedlíky začnou vařit většinou po minutě ,přikreji poklicí a mírně stáhnu teplotu aby se knedlíky nepřestaly vařit a neutíkala voda z pod puklice.Nařídím budíčka na 13. minut.Puklice se nesmí zvednout a knedlíky neotáčet.
Po 13 minutách je vyndavám,opatrně abych ty druhé knedle neotočila. Jsou vynikající,vyzkoušejte,dělám si je do zásoby do mrazáku,pak stačí je jen napařit.

Alena: Vařila jsem je podle tvé rady,moc jsem tomu nevěřila,že stačí jen 13.minut ale už jinak knedlíky vařit nebudu. Ještě že jsem použila velký kastrol jinak bych je snad ani nevyndala jak vyběhly. Opravdu stačí 13 minut a to jsem je udělala dost velké. Jsou nádherně kypré a neoblemcané.....pardon za to slovo ale jiné jsem nějak nenašla :-D . Díky za radu:yes::yes::yes:

Zdravím,
prosím jak je to s těmi rohlíky? Zde jsou v receptu dva na 350 g mouky a v tom dalším receptu v odkazu jsou dva na 1 kg.

Skvělé!!! Dnes jsem dělala své první knedlíky a ačkoli to celou dobu vypadalo, že dopadnou katastrofálně, tak kupodivu jsou luxusní. Akorát jsem místo 350g mouky dala tak 600g, protože těsto bylo stále řídké. Jinak děkuji za odkaz na fotopostup :-8 :yes: Jiné už dělat nebudu :yes: :-K

Jsem na knedliky malinko antitalent, zadne se mi po chutovr strance zatim nepovedly - az na tyhle. Jsou opravdu super. Jen kdyz jsem knedliky chtela otocit nebo vyndat a z hrnce jsem odendala poklicku, knedliky jakoby "splaskly". Nektere vic, nektere min. Nevite, cim to muze byt?

Knedlíky byly výborné:-)), už jiné dělat nebudu. Ze začátku jsem si myslela, že se mi opět nepodaří ale s výsledkem jsem byla velmi spokojena a vřele všem doporučuji:-D

Super recept, moc děkuju. Udělala jsem s trochou libečku a mrkvovou natí, místo dvou knědlíků 4 menší (otáčela jsem cca po 5. minutách) a parádní!

Prosím prosím kolik se z toho udělá knedlíků ?
:-8

Káta: asi 12

Dostala jsem odkaz od dcery ,na tento recept a opravdu výborné,už jiné dělat nebudu.:-D

Dnes jsem poprvé dělala knedlíky,jsou opravdu výborné.Celá rodina mlaskala. Moc děkuji za recept.:yes:

Dnes jsem dělala tyto knedlíky k houbové omáčce. Jsou opravdu skvělé, manžel mooc chválil. Doporučuji vyzkoušet a nebát se. Přidávám bodík :yes::-)

DOBRÝ DEN MIRČO...TAK MĚ KYNE TĚSTO...A VY SE KLEPEJTE STRACHY ABY SE MI VÁŠ KNEDLÍK POVEDL...BĚDA...BĚDA VÁM JAK SE MI KNEDLÍK NEPOVEDE...TAK VEZMU TU NEJVĚTŠÍ VAŘEČKU...A BUDE SEKEC MAZEC...SAMO SEBOU ŽE NA HOLOU...:-8

JINAK VÁM PŘEJI HEZKÝ DEN...

Moc díky za tento recept, houskové knedlíky jsem dělala se střídavým
úspěchem, ale od té doby, co dělám knedlíky podle tohoto receptu se
vždycky podaří...Chválím a přidávám bodíka:yes:

Zdravím, dneska jsem dělal knedlíky poprvé a musím říct, že jsou luxusní. Udělal jsem si je menší kvůli hrnci, je děkuji, budu dělat častěji. ;-)

Děkuji všem za milé komentáře a jsem moc ráda, že se knedlíky tak uchytily a chutnají:-).

Super :-K uděluji také bodík :yes: :yes: :yes:

Jo, povedlo se. Trochu jsem upravil postup, kvásek jsem zadělal obvyklým způsobem, ale výsledek vynikající. Vůbec bych se nebál si ho udělat i den dopředu a potom ohřát na páře.:yes:

Děkuji za recept.Již jsem dělal mnoho druhů knedlíků,ale tyto jsou prostě vynikající.Chutnají celé mé rodině.Nemám rád ty hnusné hospodské kvasnicové,ani nějaké betonky,ale tohle je prostě jednoduché a moc moc dobré.Dal bych 100 bodů,ale nemůžu tak přidávám aspon jeden.

Připojuji se ke chvále:yes::yes::yes:,nikdy jsem domácí knedlíky nedělala,protože jsem je neuměla,ale pak jsem našla tenhle recept a zkusila jsem je,povedly se hned napoprvé,moc chutnaly :-p,takže ted´už knedlíky nekupuji...Na starý kolena :-))jsem se naučila vařit knedlíky!!!Moc díky za recept

Abych zvládla úplně bez problémů kynuté těsto, to bude ještě trvat... :-D Ale děkuji za recept, zkoušela jsem tyhle knedlíky ke koprovce a nakonec se opravdu povedly a všem chutnalo :-K

:-) Jdu na ně, jen je strčím do pekárny :yes:

Dzungilo:-), moc děkuju za chutnou fotečku a těší mě, že se u vás knedlíky uchytily ;-):-K.
Děkuji i ostatním za milé komentáže a hlavně za vyzkoušení:-).

Miruš, dneska byly s guláškem.;-):-p V knedlíkách nejsem žádná začátečnice, ale ty tvoje nám šmakují nejvíc.:-8 Dělala jsem je už po několikáté, ale teprve dneska mě napadlo, že se přidám k zástupu těch, co je tolik chválí a dovolila jsem si přidat i fotku.:-K

tyto knedlíky jsou nejlepší co znám...už jiné neděláme....dnes zkusím ty s tím sněhem..jsem na to zvědavá :)

Ještě se dá zvýšit kvalita a lahodnost knedlíků. když oddělíte žloutek a z bílků uděláte sníh a vmícháte do těsta, je to chuťový mazec :-);-)

dělala sem v pekárně a jiné už dělat nebudu. vynikající

Chci udělat dobrý knedlik a Váš recept mě zaujal. Jenom mám strach posolit kvasnice. Někde jsem četla, že do kvásku se sůl nesmí dávat, protože těsto nevykyne. A teď čtu - kvasnice posolit. Ještě jsem se s tím nesetkala. Vím, že v komentáři píšete, že pár vteřín to nevadí. Ale proč kvasnice solíte? Aby se rozpustily? Má to nějaký vliv na kvašení, kvalitu těsta? Děkuji za odpověď.

Knedlíky jsem dělala poprvé a jsou výborné, i když jsem je dělala z hrubé mouky :yes:

Mockrát děkuji za recept. Knedlí se povedl na jedničku :yes: a hned na poprvé!! Prostě supr, a jak je dobrý...:-p:-), Akorát tchýně nempohla rozdejchat, že jsou z polohrubé mouky a né z hrubé. Ale jsem naprosto přesvědčená, že jiný knedlík už dělat nebudu, než ten Váš. Díky

tak vás musím pochválit receptík na knedlíky super a vše se zdařilo na jedničku....žaludky sou napapaný a plný díkesss:-))

Knedlíky super....a to ani nemluvím o výrobní ceně....400gr knedlík u nás stojí 30Kč.....tohohle je mnohem víc a vyjde na cca 15Kč....a to počítám v horních sazbách...někdo má vlastní vejce a mouku nakoupí do zásoby v akci....pak je to ještě míň.... :-K

ANNA: Zkuste kvasnice více posolit, také se mi poprvé neroztekly, tak jsem je podruhé posolila docela dost a bylo to OK. Jinak knedlíky jsou supeeeeeeer:yes:

Nevíte prosím jak je možné,že se mi droždí nerozteče? :/

Knedíčky úžasné,jiné už ani nedělám.Posílám 58.bodík:-K:-K

dnes jsem dělala knedlíky poprvé :-) a měli obrovský úspěch :-)

Ivuška:mně už rodinka zakázala kupovat knedlíky a je fakt, že se to srovnat nedá :-D:-D:-D

Knedlíky v obchodě došly, tudiž jsem to řešila na poslední chvíli. Opět v době shonu jsem snad po roce dělala domácí dle Vašeho receptu, dopadlo to na jedničku. Mám už jenom strach, že dostanu zákaz od rodinky nákupu hotových knedlíků. :-8;-)

No tak jsme to skusili a dopadlo to dobře :yes::yes:

luckakaralova:Luci, pozor na jazyk český, knedlíky-chutnaly

luckakaralova 14. 3. 2012 21:01
tak dříve jsem se k PC nedostala, ale knedlíky byly vynikající a přítel prohlásil že jsou lepší jak od maminky :)

luckakaralova 13. 3. 2012 12:28
Tak knedlíky kynou a jsem zvědavá jak to dopadne ;-) potom napíši jak chutnali :) mám prázdniny a tak se nudím a učím se vařit :)

Knedlíky jsem dělala poprvé, vždy jsem je kupovala. Moje maminka dělala taky takhle výborné, ale bohužel mi nestihla přenechat své zkušenosti z vaření;-(. Mockrát děkuji za tento vynikající recep:yes::-pt. Už nikdy nekoupím ten hnusný kndlík v supermarketu.

Dnes jsem dělala kynuté knedlíky poprvé a to, prosím, vařím již 40 let.Nikdy jsem si na ně netroufla a přitom doma je maminka vařila běžně.To víte, jsem starší generace a žádné supermarkety nebyly.No a já, když jsem minulý týden ten knedlík v tom supermarketu kupovala a viděla kolik stojí, tak jsem si řekla, to by v tom byl čert, abych se to nenaučila.Tak jsem to zkusila podle tohoto receptu.No, napřed to nevypadalo, že to dobře dopadne, těsto se pořád lepilo.Ale dotáhla jsem to do konce a je z toho fakt knedlík, kyprý, chutný, ikdyž ne tak pěkný.Je vidět, že se i my starší hospodyně máme od mladých pořád co učit.Já jsem se tomu nikdy nebránila a vždycky se mi to vyplatila, tak i dnes.:-)

Chtěla bych se zeptat, co dělám špatně, když se mi droždí nechce rozpustit, trvá to hrozně dlouho a to mám v teple. Díky za odpověď

Moc chválím .dělala jsem knedlíky poprvé a díky tomuto receptu dopadly výborně:-8:yes::yes::yes:

Dnes jsem vařila své první knedlíky ve 21 letech a měly ůspěch! Ani nevíte jakou mám radost. :-)) Přítel mě podcenil a nevěřil, že se mi povedou. Takže jen teď doufat, že i příště povedou:-p Díky moc za recept. Akorát se mi furt lepilo těsto,nevím čím to je, mouku jsem furt přidávala.

mirca75:Již sem tak učinil a byly vynikající

Štěpánka 27. 1. 2012 12:19
Také se přidávám ke chvalozpěvu:-)) recept je super :) je to rychlovka:) děkuju:-K

Přidávám se k opěvným komentářům...vařila jsem podle tohoto receptu moje úplně první kynuté knedlíky a musím uznat, že recept ani výsledek nemá chybu...manžel si v neděli "chrochtal" u kachýnky s červeným zelím a knedlíčky si nemohl vynachválit :yes:

Dřív jsem houskové knedlíky dělala jen bez droždí (s kypřícím práškem) ale zkusila jsem tyto a jsou výborné....sice nebyly tak krásné jako Vaše ale byly vynikající! Děkuji za ně!:yes::-p

Norku - Vladimíre:-) nevím, nakolik je to mýtus či nikoliv.... Na fotkách vidíte, že těsto kyne a není s ním žádný problém. A i komentáře od dalších uživatelů dokazují, že tato kombinace funguje;-). Tyto knedlíky vařím již xx let a nikdy se mi nestalo, že by se nepovedly. Zkuste manželku přesvědčit tím, že je uvaříte vy.....;-).

mám dotaz, manželka my řekla že dotoho nepujde že se dává sůl na droždí že to nekyne,ta se chci zeptat jestli to není jenom mýtus děkuji za odpověď

Perfektní knedlíčky! I jako úplnému začátečníkovi se mi povedly hned na poprvé :yes: :-K

uf, prave jsem dodelala knedlicky, bylo to o nervy, jak jsem se bala, ale dopadly skvele diky za super recept :-K:-):yes:

Taky jsem dělala poprvé domácí knedlík a povedl se :) už asi doma nebude moc k vidění kupovaný knedlík :D

Takže,dneska jsme se rozhodla udělat svoje hystoricky první knedlíky v životě,zabrousila jsem sem a našla tuhle mňaminu,zkusla jsem a povedly se,takže odě dneška žádný kupovaný knedlíky,ale pěkně doácí dělaný,fakt super a přidávám bodíka.:yes::yes::yes::-):-):-)

Děkuju všem za vyzkoušení, i opětovné se vracení k receptu:-K. Mám z toho velikou radost:-8.
Senky:-), s povidlama jsem je taky ještě nejedla...:-)).

Výýýbornéééé, už víc jak deset let vařím a teď poprvé jsem si troufla na knedlíky dle vašeho receptu a již nikdy víc kupované! Jsou opravdu fantastické! Problém byl ale na začátku, kdy se mi vůbec nerozpustilo droždí, nicméně jsem si s tím nakonec dokázala poradit. Dokonce jsem je i dobře osolila. Moc děkuji za výborný recept. Tereza:yes:

Mirco, dnes jsem tyto knedlíky dělala a musím Tě pochválit :-K , jsou výborné :-p , nadýchané a ve vodě nepraskly ;-). Díky za receptík a přidávám 43.bodík :yes:

Dnes dělám už poněkolikáté, vždy 100%!!:yes::yes: Zadělávám v pekárně,rohlíky přidávám před koncem hnětení a nikdy nezbyde ani patka.;-) Jako dítě jsem u babičky milovala knedlík namazaný povidly a pocukrovaný,:-8 synečci se smáli,že je to jak z minulého století(no je);-) a co myslíte,že hledali ve spíži ve skříni? Na kolečko knedlíku si domácí,v kotli vařená,šlehaná povidla namazali na 1cm vysoko:-D:-D

clupmi:U nás jsou k dostání bezkonkurenční knedlíky od podnikatele z Říčan u Phy. Dokonce moje babička(odpůrkyně jakýchkoli polotovarů)mi je chválila, že je hned poznat domácí knedlíčky;-)Moje děti se vzájemně kopaly pod stolem aby nic neprozradily.....zítra jdu po asi 10 letech opět zadělat sama a tak jsem sem zabrouzdala, jestli si správně pamatuji množství jednotlivých surovin. Jinak souhlas s tou solí.

clupmi:

Děkuju vám za vyzkoušení a jsme moc ráda, že knedlíky chutnaly:-). Marcelko, děkuju za fotku:-K.
Clupmi:-) vím, že je všeobecně známo, že droždí a sůl nejsou velcí kamarádi, ale tady je droždí se solí v kontaktu jen pár minut a na kvalitu kynutí, to rozhodně vliv nemá;-).

Ano, super!!! Jen na droždí bych nedával přímo sůl. My pekaři se tomu přímo vyhýbáme, protože sůl škodí kvasinkám. Jinak svého času byly u nás k dostání "profi" knedlíky od paní podnikatelky z Moravského Berouna. Ty neměly konkurenci!!! Bohužel paní tragicky zahynula při autonehodě. ;-( Teď už jsem dlouho v obchodech na ně nenarazil. A ty z Kauflandu jsou fakt fialový hnus!!!:-((
http://miric.unas.cz

už mám dost kupovaných knedlíků:) hledal jsem nějaký recept na domácí tak prubnu tenhle.ohlasy jsou velice kladné.takže se pak pochlubím jak to dopadlo :) :) zatím

Tak jsem vyzkoušela a moc nám chutnaly;-)dovolila jsem si přidat fotku:-K

Mému pravidelnému přecházení z kuchyně do obýváku se podivoval i přítel. Tak moc jsem byla nervózní, že k mé premiérové svíčkové (kterou jsem taky ještě neměla dochucenou) pak budu muset na poslední chvíli běžet do obchodu, aby k té hrůze bylo co zakousnout, ALE....svíčková údajně lepší jak od maminky, knedlíky se i mě na poprvé vážně povedly, byly nadýchané a chuťově perfektní, MOC děkuji za recept, odteď už nikdy knedlíky od Svobody, přísahám svým chuťovým buňkám...:-D

ja davam olej rovnou do vody jako na spagety a pak nejsou taky slepene

Moc mě potěšilo, že dalším lidičkám knedlíky nejen chutnají, ale i se jim dobře dělají:-8. Děkuju všem za milé komentáře a udělali jste mi velkou radost:-8:-K.

:-):-)Dobrý den,musím vám udělit velkou pochvalu za výborné těsto na knedlíky. Dneska jsem měla velkou premiéru ve výrobě domácích knedlíků. I když jsem měla velké obavy z výsledku, tak se povedly na jedničku a s křenovou omáčkou chutnaly báječně.:yes::yes::yes:

výborné knedlíky!! s těstem se pracuje jednabáseň!! a ta chuť hmmmmm. Dovolila jsem si přidat foto

Testo jsem delal v pekarne chleba dle uvedeneho recetu + lzicka curku (400g hrube m.). 10min. pred koncem michani jsem prihodil 2 housky. Vysledek byl dokonaly :yes: - konecne po nekolika jinych pokusech. Dik za super recept i trik jak "vyrobit" stare pecivo.

Dobrý den před chvilkou jsme knedlíčky dojedli,a moc jich teda nezbylo:-D
Byly výborné vždycky jsem se toho strašně bála,ale do vašeho receptu jsem se pustila.A vyšel na:yes:
konečně už to umím ;-)a jiný recept už nikdy dělat nebudu,děkuji moc jste super:-)):-K

skvely recep:-p,,vzdy som si myslela ze ho nedokazem urobit...dakujem uz je v mojich oblubenych..konecne sa mozem pochvalit aj mamke,,;-):yes::yes::yes::yes::yes:

Senky:-), není nic hezčího, než když někdo recept vyzkouší a je spokojený:-K. A když ještě navíc přidá i fotečku, tak to je pro mě to nej - opravdu:-8. Děkuju moc a jsem ráda, že recept nezklamal:-).
Děkuju i ostatním a jsem ráda že chutnalo:-K.
Dominiko (neregi.):-). Zkus udělat těsto malinko hutnější. Po zpravování má být jako měkká plastelína a lesklé;-).

S dovo přidám foto:-8

Miri,dík za skvělý recept,za 25 let vaření jsem knedlíky doma vařila poprvé(tedy kynuté na slano) a jsou špičkové!!;-) Těsto mi zadělala pekárna,jen příště udělám menší šíšky (první šiška bojovala s kastrolem,ale to je jen moje špatná technická vybavenost):-p:-p.Posílám bodík:yes::yes:

Tak jsem je vyzkoušela a musím říct, že podle super postupu jsem to zvládla levou zadní:yes::yes:. Sice jsem obavami z výsledku zapomněla osolit vodu, nicméně na chuti to vůbec nebylo znát.;-) Přítel prohlásil, že jiné než tyto nechce a knedlíkům v marketech se mám velkým obloukem vyhýbat. :-D A k tomu ještě vepřové na smetaně také odsud z topek a mladej jenom chrochtal blahem :-)):yes:

Dokoalé :-K ..Akorát i když je vyválím krásně do válce,stejne z nich vždycky vzejdou takové placky..:-p ale jinak chuťové vynikající...Jak to děláte že je máte tak krásné?

Mirčo teď koukám na ten tvůj recept a moc se mi líbí:-K Super nafocený postup. Recept si uložím;-) Někdo mi říkal, že droždí nesmí přijít do kontaktu se solí:-O Že to pak nekyne:-8 Ale jak čtu tak to není pravda:-O

Dito (neregi.):-), jsem moc ráda, že se knedlíky povedly:-). Toho droždí, je myšleno rovné množství, tzn. max. 1/4 kostky. Už jsem to do recetu raději doplnila;-). Jinak, že bylo droždí cítit na chuť, mi spíš přijde jako chyba v droždí, než v množství. To, že by bylo špatně rozmíchané, se mi nezdá - v pečce to podle mě nehrozí a pokud zaděláváte ručně, tak určitě děláte kvásek, který pak promícháte s moukou a těsto zaděláte, takže ani tam by být kousky neměly. Tak jen doufám, že příště už bude droždí v pořádku a vy si budete moct pochutnat na 100%;-):-K.

Tak jsem je dnes zkusila, byla to taky moje premiéra a povedly se báječně. Moc díky za zveřejněný recept a velmi názorné instrukce podle kterých se musí povést každému. Jen bych měla malinký dotaz ohledně ingredience droždí-tolik co se vejde na lžičku, odhadla jsem to tak na půl balíčku čerstvého (cca 20g) a v pár soustech se mi zdálo že jsem droždí cítila.. myslíte že ho bylo moc? nebo jsem jen těsto špatně zamíchala.. každopádně ještě jedou moc díky Mirčo!! :yes::-)

šárkačmárka 7. 9. 2010 17:58
Bibinko moc děkuji,opravdu stačí-ta odpověď:-D
Chtěla jsem být asi už moc pohodlná:-D
A úplně nej by bylo,kdyby si knedle sami naskákali do vodičky rovnou z pekárny:-D:-D:-D
Děkujííííííííííííí

Šárkočmárko(neregistrovaná), já do pečky rohlíky nedávám, ale zamíchám je do těsta když program skončí, dám si těsto na vál a tam je zahnětu ručně, aby zůstaly celé-stačí tak;-):-?

šárkačmárka 7. 9. 2010 17:39
Poprosím Bibinku ještě o radu :-K
Kdy vkládáte do pekárny kostičky pečiva?
Dvakrát se mě stalo,že se mě kostičky v pekárně rozdrtili na strouhanku i když jsem tam kostičky nedala od začátku programu:-//
Dokonce jsem zkoušela ,jak tvrdé ,tak i 3 dny staré a vždy to dopadlo stejně-kousky pečiva byli napadrť :-//
Jak vpravujete kostičky do těsta bez úhony?:-)
Děkuji moc z poradu:-8

šárkačmárka 6. 9. 2010 19:03
Dobrý večer,děkuji BIBINCE a MIRCE75 za odpovědi.
Určitě to vyzkouším,protože domácí pekárna je velký pomocník,co se týká kynutých těst,když jí nemám k dispozici,tak si dvakrá rozmyslím,jest-li budu kynuté dělat:-D
Opravdu jsem vyzkoušela receptů na knedlíky hodně a pořád nějak hledám u, kterého se usadím :-D
Až budou uvařené dám vědět:-8

Šárkočmárko(neregistrovaná), ano, já je dělám v pekárně a v žádném případě se tím nemění-jsou výborné:-pvzhůru do toho a ať se povedou:yes:

Šárkočmárko(neregi.):-), v pekárně jsem je zatím ještě nezkoušela a nějak si nedovedu představit,jak bych to stíhala při již zaplém programu,přisypávat a zkoušet. Ale pokud vyzkoušíš a půjde to,dej vědět,ráda to k rcp. připíšu;-). I když - dala jsi mi brouka do hlavy,tak možná taky časem vyzkouším:-).

šárkačmárka 6. 9. 2010 08:55
Dobrý den,ráda bych se dozvěděla,jest-li někdo zkoušel tento recept za pomoci domácí pekárny:-8
Mám odzkoušené různé recepty a nevím,jest-li by tou pekárnou neztratili něco z té nadýchanosti:-K
Děkuji za radu-názor;-)

MrazovaJa:-),zkoušela a jde to dobře.Jen je ihned po vyndání "z páry" a propíchání přejedu mokrou rukou a mažu máslem,aby zůstaly vláčné.Samozřejmě,že to není nutnost,ale já to takhle dělám u všech "parňáků";-).

Ještě mám otázečku, zda jste je někdo nezkoušel dělat na páře. Předem moc děkuji :-)

moc děkuji ;-)

Miri,;-)v neděli byly na oběd opět tvoje knedlíky.Jiné už nedělám,mňam,mňam,mňam!!!!!!!!!!!!!!:yes::yes::yes:

MrazovaJa:-),polovina ne.Je to na lžičku,takže max. čtvrtina - záleží,jak máš velkou lžičku;-).Já jí dávám trošku plnější,ale ne vrchovatou.

Kolik může být toho droždí - asi tak polovina?

Marcelo(neregi.):-) děkuju za milý komentář a jsem ráda,že jste si pochutnali:-8.

dělám knedlíky doma už přes patnáct let(u nás nemají hotové),ale jako tyhle knedle nejsou.udělala jsem včera dvojdávku spolu s koprovkou a nic nezbylo;-(.všichni si pochvalovali jak jsem se vylepšila.takže příště zvýším dávku aby jsme měli i na knedle s vajíčkem.moc děkuji,ty knedle byly opravdu vynikající:-p:yes::yes::yes:

Báro:-)díky za fotku;-) - máš je ukázkové:yes:.
Nada(neregi.):-) děkuji za krásnou pochvalu:-8.

Mirecko, tak jsem zase, jiz po nekolikate, delala tvoje uuuuuzasne knedliky. Bodik jsem ti jiz dala, komentar taky napsala a tak si dneska dovoluji pridat fotku.:-K

tak takové výborné knedlíky jsem ještě nejedla jsou na jedničku

Simono:-)to jsem moc ráda,že tvá knedlíková premiéra proběhla na jedničku a blahopřeji;-).A zcela upřímně,koprovku bych si dala taky:-p:-8,jako tvá malá princezna;-).Už se moc těším,až se zaregistruješ (ne kvůli boďce:-D) a přibude na Topky další šikovná kuchařinka:-K.

Zjistila jsem, že nemůžu poslat bodík...ještě nejsem zaregistrovaná:-(:-( Hned jak se zadaří to napravím!!! Moje dcera (5) už zbaštila knedlík s koprovkou a vajíčkem a jenom mlaskala...:-D:-D

Neskutečně skvělé knedlíky!!! vařila jsem je dneska úplně poprvé v životě a povedly se mi tak, že tomu ještě pořád nemůžu uvěřit:-):-)Mám strašnou radost-doteď jsem se spoléhala jen na maminku;-) Posílám bodík!!

Cardanko:-)to jste mi udělali vééélkou radost:-8.Děkuju Aleškovi a posílám mu pusinku a pohlazení:-K.Za šíření receptu děkuju a jsem moc ráda,že jste si pochutnali:-p.A Aleškovi šikulovi prosím vyřiď,že největší pochvala patří jeho šikovné mamince,která to tak dobře uvařila;-).
V@rko:-)jsem ráda,že se ti knedlíky podařily a že strávníci pěli chválu - holt zručné ručičky se mají chválit;-).Tak i já chválím a děkuju:-).

Cardi,to je opravdu pochvala.:yes::yes::-)):-K

Mirco, dnes jsem uvařila Tvé knedliky, pochval je tu na ně mnoho:yes:, ale tato od Aleška stojí za to: mami napiš tam, že knedliky jsou výborný, né napiš vynikající:-8 a že jsem snědl 4 a maso, že bylo libový a jemňounký:-D:-D:-D
Ukládám:yes:, 21. oko bere:-D i šířit recept budu kolem sebe:-K;-)

V@rko, vítám tě tady mezi náma:-K a přeju ti aby se ti tu líbilo jako nám;-)Máš bezvadnej datum registrace, jako by to bylo Silvestrovské předsevzetí:-DUž se těším na recepty od tebe:yes:

Děkuji moc za tento recept. Včera jsem nesehnala v obchodě knedlík a tak jsem se jej dnes pokusila udělat podle Vás sama.
Strávníci nešetřili chválou. Když jsem to zvládla já tak už to dokáže dle tohoto receptu každý! Děkuji!!!

Lusindo:-)červenám se,červenám až po kořínky vlasů:-8:-8:-8;-):-D.Díky za pochvalu,ale já myslím,že je to hlavně o těch ručičkách které knedlíky tvoří;-).Jsem ráda,že celé vaší rodince chutnají:-).

Já na sebe musím prásknout, že opravdu dobré houskové i bramborové knedlíky jsem se naučila až od naší Mirči75.Báječně popsaný postup!Knedlíky jsem samozřejmě dělala i dříve, ale...ty Mirčiny jsou lepší než od maminky;-)Bramborové už jsem chválila a k pochvale houskových se dostávám až teď, protože je a)právě dělám a za b)je právě vychválila švagrová, které jsem na ně poslala odkaz.:yes:

Jano ja0411:-)to jsem ráda,že si knedlíky našla další šikovná kuchařinka;-) a děkuji moc za pochvalu:-8.

Konečně knedlíky,který se mi povedly a moc chutnaly,jiný už dělat nebudu:-!Posílám bodíka a moc děkuji za báječně popsaný a výborný recept:-p:-!:-!:-!

Báro:-)to je škoda,že jsi si netroufla;-(.Doufám,že si příště troufneš,protože mě nic tak nepotěší jako milý komentář:-8 a nové fotečky;-).Jinak jsem opravdu ráda,že vám chutnalo:-).

Mirco, knedliky jsme snedli hned, jenom Marek jich snedl 9 a Violka 3 :-O a navic bych si k tvym krasnym fotkam ty moje netroufla dat.:-K

Báro:-)ani nevíš,jak jsi mě potěšila:-8.Teď se můžu všude chlubit,že se v Itálii dělají knedlíky podle tohoto receptu;-):-D:-D:-D.Ba ne;-),jsem moc ráda,že knedlíky tvé rodince chutnají:-8 a když budou servírovány i mezi další lidičky,budu moc šťastná;-):-8.Jen,kde máš fotečku?Snad jste je nesnědli úplně všechny ještě před vyfocením:-O:-D.No a jestli ano,tak je to jen dobře;-).
Iljušo:-)díky za pěknou fotečku;-).Koukám,jaké je máš pěkně naducané a kulaté:-p.Hned bych ochutnala:-).

Mirčo dělám podobně, dovolím si přidat foto. ;-)

Mirecko, jen rychle odbyham od rozjedene vecere, abych ti rekla jak se mi krasne knedliky povedly.:-p Mam obrovskou radost - je to snad uplne poprve, co salvily moje knedliky uspech. :-))Casto mi tady kamaradi rikaji at jim uvarim neco ceskeho a ja jsem si doted na knedliky pro navstevy netroufala:-S. Dneskem se vsechno meni.:-D Kdybych mohla dala bych ti 100 bodu, ale protoze muzu jen jeden tak ti ho od srdce posilam.:yes:

Dendinko-Deniso:-)děkuju:-8.Moc mě tvá chvála potěšila a je vidět,že jsi šikovná po mamince;-).

dneska už je dělám po druhé a jsou vynikající, na to že jsem je minule dělala poprvé v životě byli povedené na 100%, chválím super popis postupu a fotečky krok za krokem, nerada dělám cokoliv kynutého, na to je odbornice maminka, ale k tomuto receptu jsem se dnes ráda vrátila:-8:yes::yes::-D:-K

Mariaj:-)pěkné jsou;-).Když nemáš široký hrnec na vaření,zkus z těsta tvarovat koule velké asi jako tenis.míček a pak je vařit;-).Kouli po uvaření jen propícháš vidlicí nebo rozřízneš nití(aby ti neudělala brousek-na povrchu se nesrazila) a můžeš je dávat hned k jídlu:-p.Sice nevím jak dloho jí vařit-ještě jsem nezkoušela-ale hned jak je budu příště dělat,tak ti to zkusím stopnout;-).Jsem moc ráda že jsi je zkusila:-).

tak som vyskúšala mali sme ich k segedínu dnes, no ešte mám čo trénovať:-8 aby boli také pekné jak má Mirka ale jesť sa dali;-) pridávam fotečku... (nemám veľký hrniec len vysoké tak musím robiť knedlíky také malé a viac kusov..)

Ahojky Mirčo ty knedlíky vypadaji úžasně,doma mě učili i tchyně že houskový knedlíky se dělaji z hrubé mouky:-/určitě vyzkouším:yes:

Taky jsem se přesvědčila o cholerickosti spagetky:-D:-))

Dámy, ani já jsem si neodpustila rozhořčený komentář, i za cenu, že mi teď bude chodit hora blábolů do mailu i do schránky od Na doma.cz :-p

jjo - cholerik jsem taky a taky nejdu pro slovo daleko, pokud vím, že to je 100% pravda

Maris - já nejsem žena činu, já jsem cholerik :-D:-D Špagi Ď., alespoň tam nejsem sama.;-)

Papričko - přidala jsem se. Dotyčná-ý ukázal, že umí kopírovat, dál jeho /její schopnosti nesahají :-D:-/

Papričko, jsi žena činu :yes::yes::-))

Já jsem to nevydržela a zaregistrovala jsem se (tam nemohou psát komentáře neregistrovaní) a pěkně jsem to té "autorce" od plic napsala. Protože ona tam má i to s tou kachnou na závěr. No FUJ :-S:-((:-//

Je to nehorázné, bez sebemenší úpravy, i s tou 1. osobou a jakoby "vlastními" postřehy, zvyklostmi a zkušenostmi. I se stejnou grafickou podobou textu. Inu opravdová Dáma se pozná na první pohled... :-((

http://www.nadoma.cz/recepty/jemne_domaci_houskove...
Jen škoda, že tam alespoň nezmínili autora Mirču :-(, když už byli drzí a použili i foto:-//

Moniko:-)tak to jsem ráda,že je tu další rodinka,kde si pochutnali:-p;-).Díky za vyzkoušení:-)

Ahoj Mirčo, knedlíky se opravdu povedly :yes:,bohužel,fotečku nemám.Mouky jsem dala asi 400g, rohlíky jsem připravila v mikrovlnce,jak si poradila:yes:,fakt supr.:yes:

Moniko:-)přeji šťastnou ruku při míchání těsta;-) a doufám že vám budou chutnat;-).Klidně přidej i fotečku-jestli chceš;-)-ať tu ty moje knedlíky nejsou tak sami:-D.

Mirčo;-),dnes se chystám uvařit tyto knedlíky,tak si přeji,ať se mi povedou a Tobě je chválím :yes::yes: i fotečky,ty jsou supr:-!:yes::yes: A ta rada s rohlíky,díky za ni:-!Ta se bude zrovna hodit:-)

Houbaf(Dano):-),moc mě potěšilo,že u vás knedlíky slavily úspěch:-p:-p.S tou mini kuchařkou nevím;-):-D:-D,ale myslím že když se pokoukáš po Topkách tak zjistíš,že dobrých receptů,je tu většina a že ti u nás bude chutnat;-).
Moc tě(vás) tu vítám a věřím,že se brzy připojíš dobrým receptíkem,nebo "Pokecem" s námi;-)

Tak dovolte abych se také připojila jsou nejlepší které jsem kdy dělala a to nás považuji za knedlíkovo rodinu.
:-*DOPORUČUJI MINI KUCHAŘKU " pro známé " A PAK TO ROZJET VE VELKÉM . Jestly takto skvěle chutnají a dělají se i jiné věci sem s nimy :-8

Kodenko:-)to jsem moc ráda že chutnalo a že máš tak super a šikulku manžela;-).Myslím že na těchto stránkách opravdu najdeš hóódně dobrých receptů:-p a lidiček;-) a když zůstaneš a budeš chtít přidat nějaké dobroty i ty nám,budeme všichni rádi:-)).Tak vítej a už se moc těším na pokecu,diskuzi nebo v receptíkách;-):-)

Už pár dní sleduju tyhle stránky a musím říct, že jsou díky vám všem opravdu super.:yes:
První recept,který jsem ochutnala,jsou právě tyhle úúúúžasný knedlíky,který si zaslouží určitě víc než jeden bod.:yes:
Uvařil mi je manžel-chtěl mě překvapit,než se vrátím z práce.Ohromně mu stouplo sebevědomí, že UMÍ kynutý knedlíky.:-D Strašně nadšený,že našel recept,který opravdu funguje.Já věřím,že jich tu najdu ještě hodně...;-)

Marsí:-)mrazit mě ještě nenapadlo:-O,a jelikož mi zase zůstali 3 rohlíky nazbyt,hned zítra to zkusím podle tebe,díky za tip;-).A taky díky ze pochvalu:-*

také krájím zbytky rohlíků a housek, které nikdo nechce, ale mrazím je....chválím knedlíček, je výborný

Nikcajan:-)pýřím se tu při té chvále:-8.A jsem moc ráda že je s knedlíky spokojenost a v další rodince se při nich oblizují:-p.Díky za odezvu;-) ta mě vždycky potěší:-*
Bibinko:-)kde jsou slíbené fotečky?Snad jste je taky nespapali jako knedlíky?;-):-D

Mirco75 !!Recept na tyto knedlíky je naprosto super:yes::yes::yes:.Dělala jsem už po druhé a konečně můžu říct,že umím kynuté knedlíky !!!Dík za recept!!!!:-)):-))

Marto:-)doufám že i vám doma budou chutnat.U nás jsme taky spíš brambůrkový,ale když knedlík k omáčce tak tenhle;manžel i synátor si je vždy vyžádají;-):-D

tak u nás se houskové knedlíky podávají hooodně zřídka, ale tyhle vypadají tak pěkně, nadýchaně :yes:, že na ně snad budu muset brzo vlítnout ;-)

Bibinko:-)To mě těší:-8že chutnali:-p.My je máme taky moc rádi a je fakt že když byly před lety ty velké povodně,tak u nás jedlo pár vytopených lidiček a spapali jsme knedlíky ze 2kg!Chlapy si chodili i pro suché,že prý už omáčku(králík na smetaně) nemůžou,ale knedlíky ano:-p.Moc mě to tehdy potěšilo:-8 a :-D;-)tak jsem ráda že chutnají i na Jinřichohradecku:-D

Mirco75, abys teda věděla, tak jsem ty tvoje knedlíky za čerstva spáchala! Dělala jsem pečeni uzené+vepřové, zelí a ty tvoje knedle a jsou eňo ňuno a jsou opravdu jemné:yes:bodík už ti letí!!!Až budu mít trochu čas tak ti přidám fotku, já je zvěčnila;-)Je prima dělat zase něco jiného a jinak než je člověk zvyklí, to mě baví a když mi něco moc nejede, tak se k tomu nevracím, ale k tvým knedlíkům se zaručeně vrátím a ne jednou:-D:-p;-):-))

Špagetko:-)vydám,vydám,jen když mi někdo slíbí že načítání fotek do kuchařky nebude takový "porod" jako tady:-D.Ale asi začnu u receptů šupat jen jednu/dvě fotky a nebudu tu pak sedět ještě v 1hod.ráno a budu pak krásně vyspinkaná do růžova:-8a ne tak úžasně oteklá jako dneska;-):-D:-D

Mirčo, nechceš vydat kuchařku - Recepty Krok za krokem i s fotonávodem? Tohle musí pochopit iabsolutní nevařič ;-):yes::yes:

Mirčo :-), už to několik let neznám, ale když jsme měli jen jedno děťátko a to si každý druhý týden odváděl jeho tatínek na víked a my jsme osiřeli, vstávali jsme kolem oběda, kolem třetí hodiny si někde dali svačino-oběd, pak prošmejdili galerie, antikvariáty a případně poblíž bydlící přátele a večeřeli jsme opět v restauraci, z níž jsme odcházeli až se zavírací hodinou...;-), nějak nebyl čas přemýlet o tom, co se bude vařit... Natož přemýšlet o knedlíkách :-O Ale už je čas se to naučit, myslím si...:-D

Elizo:-)s tím vstáváním prrr:-D;-)Já kdybych mohla tak bych občas,ale opravdu jenom občas ;-) spala klidně až do oběda a snad ještě déle:-8 jenže nevím:-Oco bych si k tomu obědu dala,když jsem hajala a nevařila:-D:-D A o dětech snad ani nemluvím:-)..
Ale myslím že zvládnou ty knedle nebude až takový problém,naučila jsem je i notorické nevařiče:-D a to ty Elizo ROZHODNĚ NEJSI;-):-D!Protože kdo dokáže takové mňamky jako ty- a nejen ty,i Hanka a další a další kuchařinky-ten zvládne i takovou banalitu jako knedlíky:-)

Mirčo:yes::yes::yes: fakt paráda a ten postup to by si zasloužilo víc bodů.....:-D

No, vždyť jsem to už psala... Jsi profík - nakonec všichni kuchaři jsou zvyklí (jako Ty) vstávat brzy, aby vše připravili zavčasu... :-)
Mirčo, nádherné knedlíčky a i když bych se o ně pokusila dle Tvého výborného receptu...nevím, nevím...:-* Ale rozhodně zkusím!!!
Zatím využívám zásoby, které mi do mrazáku čas od času navaří máma... Jasně, že se stydím...:-8

Tématické fráze:
houskový knedlíky nadýchané, knedlik houskovy, houskové knedlíky, domácí knedlík, houskový knedlík bez droždí, houskovy knedlik, houskový knedlík s kypřícím práškem, domaci knedliky, houskové knedlíky recept, domaci knedlik recept, houskový knedlík recept, domaci knedle, houskové knedlíky od babičky, houskový knedlík z polohrubé mouky, houskové knedlíky s kypřícím práškem, houskové knedlíky z polohrubé mouky, jemný houskový knedlík, domaci knedliky recept, nadychany houskovy knedlik, houskové knedlíky recepty

Suroviny:
droždí čerstvé, mléko, vejce, mouka polohrubá, rohlík, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu