Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 186 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,91 g |
Tuky | 7,44 g |
Vláknina | 1,98 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.
Krok 2: Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho.
Krok 3: Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme.
Krok 4: Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
Moje poznámka
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
Nejnovější recepty
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 1 hodinou
Košíčky Pavlova
Přidáno před 5 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno 29. 7. 2025 17:20:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
Kocinka před 24 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
LuciLucie před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
RNRNH před 3 hodinami
Pečený čaj
Janina007 před 15 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
Madlenka123 před 15 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
danielmunzig před 16 hodinami
Pečená švestková povidla
REMTA Roman před 16 hodinami
Vyletněná meruňková marmeláda
Cambel před 17 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
ajapanackova před 17 hodinami
Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce
cora666 před 19 hodinami
Tématické fráze:
recept krevety,
recept na krevety,
krevety recept,
krevety recepty,
recepty na pokrmy z krevet,
jak udělat krevety,
cina z krevet,
krevety cina,
čina s krevetami,
pokrmy z krevet,
tofu po sečuánsku,
koření na krevety,
krevety na čínský způsob,
krevety po cinsku,
naložení krevet,
jak se dělají krevety,
čína krevety,
krevety po sechuansku,
pokrm z krevet,
sapa krevety
Suroviny:
krevety,
solamyl,
voda,
sůl,
olej,
cibulka,
chilli paprika čerstvá,
ústřicová omáčka,
omáčka sojová,
olej sezamový,
protlak rajčatový,
česnek,
zázvor,
sherry,
voda
Komentáře (36)
Perfektní!
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!