Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kapsa v zeleninové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 190 kJ /
5 064 kcal
Bílkoviny309,49 g
Tuky346,02 g
Vláknina131,40 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 7,85 g
Sůl19,07 g
Sacharidy113,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlík nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Do kastůlku dáme orestovat nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, osmahneme, podlijeme lžící vody,5minut podusiíme a necháme vychladnout. Krok 2: Řapíky a mrkev nakrájíme na menší kostičky a promícháme s vychladlou směsí. K namočenému rohlíku přidáme rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. Dále přidáme zeleninovou směs a znova pořádně promícháme. Krok 3: Do opláchnutého a osušeného masa nařízneme kapsu, naplníme nádivkou a pořádně zašijeme. Krok 4: Maso lehce osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího kastrolu na nadrobno nakrájenou a na oleji orestovanou slaninu. Necháme ze všech stran zatáhnout a přidáme na větší kousky nakrájené oba celery a z vody vymačkané hříbky. Podlijeme 300 ml horké vody a pod polkičkou dusíme na mírném plameni 30minut. Poté dolijeme 200 ml horké vody a dodusíme doměkka. Krok 5: Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem částečně rozmixujeme a podle potřeby doředíme horkou vodou. Krok 6: Přidáme na zjemnění plátek másla a necháme převařit. Krok 7: Z masa odstraníme nit, nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem.

Zveřejněno 3. 3. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

V pondělí jsem vařila“Žampionovo-řapíkatý krém“s výsledkem jsme byli moc spokojeni,tak jsem si zkusila podobně zaexperimentovat i s hlavním chodem a o výsledek se tady s Vámi dělím.Pochutnali jsme si.

Já jsem připravovala v papiňáku 40minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJzl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Díky:-K:-K

Není, co dodat :-*:-p:yes:

Krásné :yes::-K

maris::-8:-8Maruško,mě právě při pročítání komentářů úplně polilo horko:-SPůl kilečka-to už je dávka pro samostatné jídlo pro dva;-):-D:-DJeště jednou díky,zachránila jsi mě před trapasem:-*:-K

Anna Kocikova: Aničko, mně se to zdálo hodně;-):-))

Milými komentíky i hodnocením jste mi udělali velkou radost,děkuji:-K:-KByla to opravdu dobrota:-p;-)
Maruško-500g anglické:-O:-ODíky,že jsi zareagovala:yes:Já se sekla a špatně jsem to napsala:-8Maso jsem orestovala na zbytku tj na 20g,jen na ovonění:-*Jdu to honem opravit:-):-K

nádhera Ani :yes::yes::-K

nádherný experiment:yes::-D

:yes:tak to je opět krása na talíři:-*:-K:-K:-K

Aničo. JE TO BAŠTA. +bodík 9

Aničko, moc povedený receptík:yes:

Kdo umi, ten umi..:yes::yes:

... velmi "žravá" nádhera;-);-);-)

Aničko, určitě jste si pochutnali, to je vidět:-p:-):yes:
Taky nejsi žádná troškařka - celkem 500 g anglické;-):-)):-))

Jako vždy obdivuji tvoji nápaditost:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí maso kapsa, zeleninové recepty, jak se dela hovezi kapsa, hovezi omacka se zeleninou, omáčka se lžící mrkve a celeru a anglické, kapsa z hoveziho masa recept, hovězí maso v zeleninové omáčce, kapsa z hovězího, hovězí plátky v zeleninové omáčce, hovězí k omáčce

Suroviny:
roštěnec nízký, slanina anglická, cibule, žampióny, voda, mrkev, celer řapíkatý, rohlík, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, slanina anglická, olej, celer, celer řapíkatý, hříbky sušené, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu