Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 229 kJ /
1 967 kcal
Bílkoviny34,21 g
Tuky177,32 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 321 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy57,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem si připravte pařížskou šlehačku. Do větší teplovzdorné mísy (ale raději ne nerezové) nalijte obě šlehačky a přidejte 4 mléčné čokolády nalámané na malé kousky. Krok 2: Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se dno nedotýkalo hladiny. Při stálém mícháním vařečkou, nebo gumovou stěrkou nechte čokoládu rozpustit a důkladně ji vmíchejte do smetany až vznikne kompaktní hnědá směs. Krok 3: Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu, přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice přes noc (pařížská šlehačka musí být úplně vychladlá, jinak se vám ji nepodaří ušlehat). Krok 4: Teď je na řadě odpalované těsto. Do kastrůlku se 150ml vody nakrájejte na malé kousky 50g másla a zahřívejte na mírném plameni až se máslo rozpustí a voda začne mírně vřít. Krok 5: V té chvíli přisypte 60g hladké mouky (nejlépe typu 00) a neustále míchejte, až se vám vytvoří bochánek těsta a dno kastrůlku pokryje bílý povlak. Krok 6: Stáhněte těsto z ohně, nechte je mírně vychladnout a přidejte 2 dobře rozšlehaná vejce. Opět důkladně promíchejte, až se suroviny spojí do kompaktní hmoty podobné lepivé bramborové kaši. Krok 7: Papír na pečení potřete rozpuštěným máslem a důkladně pokropte studenou vodou (viz tipy a triky) a vyložte jím plech. Zapněte troubu na 200°C. Krok 8: Z těsta tvořte pomocí kávové lžičky (nebo cukrářského sáčku) malé hromádky (asi tak centimetr až centimetr a půl velké) a nezapomínejte na dostatečné rozestupy, protože se kuličky v troubě hodně nafouknou a mohly by se vám spojit. Krok 9: Připravený plech vložte do trouby asi na 25 minut (doba pečení hodně závisí na velikosti kuliček a typu trouby). Troubu rozhodně během pečení neotvírejte!!!, jinak vám uteče pára a namísto kuliček budete mít placky. Jakmile se kuličky upečou (začnou výrazně vonět a zbarví se do zlatohněda) vyndejte je z trouby a plech přesuňte na mřížku chladnout. Krok 10: Zatímco kuličky chladnou, vyšlehejte si pařížskou šlehačku (nejlépe elektrickým šlehačem viz tipy a triky) a naplňte jí cukrářský sáček s tenkým hvězdicovým zakončením. Krok 11: Do každé kuličky pak udělejte ostrým nožem dírku, naplňte ji pomocí sáčku pařížskou šlehačkou a uložte do ledničky ztuhnout. Krok 12: Nakonec si rozehřejte v míse postavěné nad hrnec s mírně vroucí vodou suroviny na čokoládovou polevu a každou kuličku v ní namočte (nejlépe tak, abyste zakryly otvor po plnění šlehačkou). Krok 13: Polomáčené kuličky přesuňte na plech pokrytý potravinovou fólií nebo pečicím papírem a opět uložte ztuhnout do ledničky. Servírujte vychlazené.

Zveřejněno 23. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/cokokulicky-s-par...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmQl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmQl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

;-(;-(;-(;-(:-(:-(:-(:-// Kdysi jsem se jich málem ujedla , ale už mám zaracha (od Mudr)

zizala: Aspoň někdo mi věří ! Hurá ! Mně;-) to tak s....o,že je každý větrník jiný a šišatý a ksakrujánevímjaký,že jsem to zkusila tímto zpusobem !
Nevěděla jsem ovšem,že tím vyřeším i druhý problém řezání větrníku ,že tam ty potvory mají dírku jsem zjistila po upečení , tak jsem zkusila jeden naplnit bez řezání,a ono to šlo! ;-) :-D:-D:-D:-D

magdalenka:Když je správně upečeno tak se nepřichytí ! Nechávám o 5 minut déle v troubě a pak troubu vypnu a nechám ještě 7 minut uvnitř dojít. Těch 5 minut je na ohřátí formiček a 7 je abych měla jistotu,že je dobře propečeno.Pak se to vyklopí jedna báseň . Když pečeš pro krásu vymazej štětcem formičky rozpuštěným máslem a posyp hrubou moukou ! Sichr ist sichr ,sagt Herr Manlicher.:-)

magdalenka: Já ty malé sázím pomocí dvou lžiček. Asi naberu pokaždé jiné množství těsta :-8


Veronika.Hrozna: Pročetla jsem recept na "druhé straně" a docela jistě vyzkouším :yes:

Veronika.Hrozna: a fakt sa to cesto do formičky bez vymazania neprilepí???:-O

zizala: Stejný problém, ale vyřešen!

Žižu, ja robím malé - priemer cca 3 cm, vytlačím z vrecka, oni sa mi len do výšky nafukujú...a formičky beztak nemám, len muffinkové, aj plechové aj silikonové.

Veronika.Hrozna: zdá sa mi to zvláštne. pretože odpalované pusinky sú odspodu hladké - ako sú položené na plechu, tá pekná "ružičkovitá" časť je hore, ak otočíš, na čom to potom stojí...ale ty sa asi vynájdeš, si praktická osoba.:-D

To je zase krása :-*:yes: I ty růžičky, vyráběla jsi je sama?


Veronika.Hrozna: To je super vychytávka,vyzkouším, zda to funguje, ale věřím Ti. Jen bych měla strach, že se mi k formičkám přichytne těsto. Ale líbí se mi představa identicky malých tvarů, to ručně nedokážu, mám to vždycky všelijaké :-8

magdalenka:Jasně ,že jo ! Všechny jsou pak stejně veliké ,vejde se jich na plech víc a plnění je hračka.Studené vyklopím ,otočím a položím zpaátky do košíčku. Dírka je teď nahoře ! Vezmu sáček s krémem a jenom dám hubičku do dírky a vytlačím krém a už plním další! Velkovýroba !

Veronika.Hrozna: odpaľované cesto dávaš do formičiek?

magdalenka:Obyčejné plechové formičky na košíčky a zespoda po upečení bude dírka na plnění,vytvoří se tam sama ! Takže nic nemusíš vrtat nebo krájet ,po upečení je tam na to dírka připravena.:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna:asi som mimo, neviem, aké košíčky, odkiaľ otvor na plnenie...toto je odpaľované cesto, robím bez problémov.

magdalenka:Mám na tohle trik ,udělám to do plechových košíčku a ono z druhé strany ejhle bude po upečení dírka přesně na plnění ,takže nic neřežu a plním jako větrníky nebo tyto čokokuličky.Kdo je zvlášť velký frajer ať vymaže košíčky rozpuštěným máslem a vysype hrubou moukou. Já dělám docela dost do mrazáku a takové množství,že se mi to nechce ! Ale zase se hezky vyklopí takže jsou úhledné. :-D

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
větrníky s pařížskou šlehačkou, větrníky s pařížskou šlehačkou recept, pařížská šlehačka s maslem, recepty na čokoladove fondy, košíčky s pařížskou šlehačkou, odpalované těsto s pařížskou šlehačkou, pečení se šlehačkou, čokoládové fondy recept, recept pařížská šlehačka, pařížská čokoláda, pečení s pařížskou šlehačkou, pařížská šlehačka z čokolády, conaplnit pařížskou šlehačkou, čokoládové fondy recepty, čokoládové fondy-recept, parizskou slehackou, recepty s pařížskou šlehačkou, vetrnik s pařížskou šlehačkou, čokoláda parizska, cokoláda na plnění košíčků

Suroviny:
smetana ke šlehání, čokoláda mléčná, vejce, máslo, mouka hladká, voda, čokoláda na vaření, kaštan jedlý

Přidat fotografie receptu